Майчинството счетоводно - 91

• 36 005
  • 759
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте,
И аз съм с въпрос за болничния.
45-дневен не използвах. Родих 18 дни преди термин.
От болницата ще ни изпишат след 2-3 дни. Предполагам те ще ми издадат първи от деня на постъпване.
Следващият от ЛЛ?

# 391
  • Седмото небе
Момичета,
Честита ви нова година и бъдете здрави!!!
Дойде ред съвсем скоро да приключи и моята първа година от майчинството. Засега не възнамерявам да се връщам на работа. Имам следните въпроси:
1) Спомням си, че само се попълва някакъв документ за това, че ще си ползвам и втората година? Така ли е или бъркам и има нещо друго, което трябва да се направи?
2) По време на втората година:
- ако започна отново работа (същата или друга на стандартен ТД), ще получавам до края и 50% от сумата 650 лв нали?
- ако започна работа на Граждански договор ще получавам ли цялата сума от 650 лв?
3) Както и след като родих на 20.01 миналата година това означава ли, че сега последното М, което получих е било последното голямо такова тоест с него е приключила първата ми година? Малко ме обърква това кое кога и колко ще взема през тези месеци от края на едната и началото на другата година.
4) Имам и ПИК от НОИ, ако там мога някъде да видя информация или да прочета, моля насочете ме къде!
Предварително благодаря, ако някой отдели от времето си да ми отговори!

# 392
  • София
Утре НОИ работи ли?

# 393
Утре е  почивен ден.

# 394
  • София
Това означава ли утре да не се надявам на изчислена сума и дата на ведомост, защото съм ги получавала и през нощта понякога?

# 395
Здравейте ,искам да попитам какво се случва с майчинството ,в случай че заминаване да живеем в чужбина ?
Трябва ли да го прекратят или да го прехвърля ! Ще работя там и там ще ме осигуряват ,но в държавата която отиване няма да получавам майчинство ,защото там е 6 месеца ,а дъщеря ми ще ги навърши този месец ! Благодаря ,на тези които отделят време да отговорят !

# 396
  • София
Да се надяваме утре да има нещо ново при мен

# 397
Здравейте,
Търсих в старите теми, но ми се иска по-актуална информация, ако някой е минавал скоро през случай като моя.
Предстои ми раждане май месец, но на таткото му се налага да отиде в Лондон за няколко месеца по работа и съответно и аз ще отида с него и ще раждам там. Аз работя и съм осигурявана в България, ще пътувам към 31-32 г.с., до кагото е разрешено, АГ ще ми издаде 45 дневният болничен преди раждане.
Звънях в НОИ да питам дали губя правото да си получавам майчинството и ми казаха, че няма проблем, след като родя да си донеса всички документи от болницата, да ги дам преведени на моя личен лекар и той да ми издаде болничен. Днес ходих при личния лекар да го питам и съответно отговорът беше "Аз не знам за такова нещо, недей да ходиш никъде- за по -лесно". Вече се чудя към кого да се обърна и кой и как може да ми издаде този болничен?

# 398
  • София-Младост
АГ следил бремеността трябва да го издаде този 45 дневен. Консултирайте се с него,  да видим на  него дали му е по-лесно да си седите тук:))

# 399
  • София
На нея да и е по лесно..... А кое е по добре  за семейството ти?

# 400
АГ следил бремеността трябва да го издаде този 45 дневен. Консултирайте се с него,  да видим на  него дали му е по-лесно да си седите тук:))
От негова страна няма проблем, ще ми издаде 45 дневния, но за след това каза, че не може да направи нищо и също не  е наясно.

# 401
  • София-Младост
НМЕ
Чл. 48. Болничен лист за раждане, станало в чужбина, се издава от личния лекар въз основа на следните документи:
1. акт за раждане на детето;
2. декларация, че детето е живо и не е дадено за осиновяване;
3. документ за ползвания отпуск при бременност;
4. служебна бележка от осигурителя, че лицето работи и се осигурява, или осигурителна книжка.

# 402
  • София
Вчера пак звънях на НОИ и...... По дългия ми болничен след раждането, той трябвало да е с код,, корекция "а не този с преносването
Вчера счетоводителката го е пуснала към обяд и понеже се изплаща след 10 раб дни, този ден вчера (когато е подаден документа и проверен дали е приет) брои ли се към тези 10 дни?

# 403
Да се надяваме утре да има нещо ново при мен

Станислава, парите с дата на ведомост 20.12. изплатени ли ти са? Ако да, следващите плащания ще дойдат по някое време през януари. В случай че не, най-добре звъни в НОИ. Моята сума за декември, която между Коледа и НГ беше със статут Изплатен, се появи точно на 30.11.

# 404
  • София
Вчера са приети в НОИ новите корекции от счетоводителката, но дали се брои деня?

Общи условия

Активация на акаунт