Майчинството счетоводно - 91

• 36 010
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
Честита Коледа 😊
Имам 1 въпрос. Последния ми болничен е 20 дневен от 12 ти декември до 02 ви януари. Кога мога да очаквам плащане? Има ли вероятност да е до края на декември или по скоро ще е началото на януари?

# 376
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Честита Коледа 😊
Имам 1 въпрос. Последния ми болничен е 20 дневен от 12 ти декември до 02 ви януари. Кога мога да очаквам плащане? Има ли вероятност да е до края на декември или по скоро ще е началото на януари?
Ще бъде платен до 10 работни дни от подаването в НОИ от счетоводството.Това дали и кога е направено няма как да знаем.

# 377
  • София-Младост
Имате застъпване на двата отпуска, затова обезщетението за второто ще е в раьмера като за първото дете. От началото на 45 дневния болничен, имате право на 1/2от обезщетението за първото дете, докато навърши 2 г.

Благодаря за отговора! Тоест, от началото  на 45 дневния болничен, ще получавам 1/2 от обезщетението за първото, а като се роди бебчо, ми се изчислява стандартно на база 2 години назад?
Не, изчисленията се правят от 45 дневния  иважат до края на 410 дни.
Може да се изчисли, но може да ползвате обезщетението, което сте получавали преди близо 2 г. за първото дете при първия 45 дневен, ако това е по-изгодно за вас.
Отделно 1/2 от майчинството за първото.

# 378
  • София
Чух че Дядо Коледа спукал гума на шейната и щял да дойде по късно при мен

😊

# 379
Здравей те майчета искам да попитам разбрах че има някаква соцялна помощ за близнаци а ние живи и здрави орез месец май че ставам родител на такива малки създания та исках да попитам какви помощи мога да получа след като имам вече две деца и близначетата се водя 3 и 4 дете и не съм работила по време на бременността благодаря предварително

# 380
  • София
При мен няма плащане и днес....

# 381
  • Варна
Станислава, като се обадихте в НОИ,  те какво ви отговариха? Много е объркана тази таблица. Различни работодатели (като гледам ЕИК), стари години (2017,2018). Едва ли някой, от форума, може да ви помогне. Тук е нужна кореспонденция единствено с НОИ, настоявайте за отговори  . Желая ви, скоро да се разреши проблема и да си получите парите!

# 382
  • София
1.Имало липсващ болничен, който бил между термина 29 и 3 ноември, без него нямало да стане нищо след това с този БЛ след раждането, трябвало да се пусне някаква корекция(техни си термини) без да се променя нищо по самия БЛ и това се направи..... Изплатен ми е този късия болничен и сега чакам последния.... Защо се бави НЕЗНАМ! Звънях в НОИ отново, всички оператори били заети и до там отидох - опашка от поне 50 човека (добре че не разчитам на тези пари....

# 383
И при мен липсва плащане

# 384
  • София
Значи не е само при мен..... Ще видя дали тази нощ ще има нещо ново,понякога и през нощта има новини

# 385
45-дневния болничен  за раждане, ако се ползва трябва да се пусне от точната си дата, нали така?!  Ако ми го пуснат по късно, то няма да е пълен?!

# 386
45-дневния болничен  за раждане, ако се ползва трябва да се пусне от точната си дата, нали така?!  Ако ми го пуснат по късно, то няма да е пълен?!
Да точно така. Пуска се 45 дни преди термин.
Ако не се възползвате от началото може да бъде и за по-кратък период или въобще да не го използвате

След това тези дни не се натрупват просто ги губите.

# 387
Някой знае ли от къде/от кого трябва да си поискам болничния, който се издава след този за раждане (след 42 дневния) Детето ми е в болница от раждането и все още, няма педиатър за сега. От моя личен лекар ли да си го поискам или от болницата, в която е детето ми? Понеже родих преди термин и имам около 20 оставащи дни от 45 дневния болничен, а те нали се вписват в последния трети болничен лист, който се издава преди да почне майчинството?

# 388
  • София-Младост
От твоя личен лекар, щом детето няма още такъв.

# 389
Здравей те майчета искам да попитам разбрах че има някаква соцялна помощ за близнаци а ние живи и здрави орез месец май че ставам родител на такива малки създания та исках да попитам какви помощи мога да получа след като имам вече две деца и близначетата се водя 3 и 4 дете и не съм работила по време на бременността благодаря предварително

Вижте дали имате право на соц майчинство
Аз също за съжаление нямам право на майчинство, нямам и социално.
Единствената помощ, която взех е еднократната за раждане, както и сега подаде ММ декларация за доходи.

Общи условия

Активация на акаунт