Майчинството счетоводно - 91

• 36 011
  • 759
  •   1
Отговори
# 360
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
А, Вие подадохте ли си декларацията за втората година в счетоводството, че да бъде подадена?
Не, не е проблем.Няма какво да се случи освен забавяне в изплащането.
Като си я подпишете и подадете, ще я пуснат в НОИ до 10.01.22 и до 10 работни дни ще започне плащане.

# 361
А, Вие подадохте ли си декларацията за втората година в счетоводството, че да бъде подадена?
Не, не е проблем.Няма какво да се случи освен забавяне в изплащането.
Като си я подпишете и подадете, ще я пуснат в НОИ до 10.01.22 и до 10 работни дни ще започне плащане.

Не, не съм. Сега разбирам, че трябва да подам такава декларация. Благодаря за информацията.

# 362
То си пише, че е заплатено за 12 работни дни за срока до 17.12.

# 363
Здравейте.Имам следния проблем с последния ми болничен.Предаден е и на двата работодателя(към единия съм на 8 часа,този неизплатения все още,другият е на 4 часа) на 13.12.Гледам са ги входирали сравнително скоро.Както се вижда единият вече ми е изплатен,но втория който ми е основния е доста странно изчислен и уж се обработва,а пише че една част е изплатена,която аз реално не съм получила.За първи път ми се случва,може ли някой по запознат да ми разясни защо е така и реално защо сумата от основния работодател не е изчислена правилно?

# 364
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
От основния работодател е входиран на 16.12 и все още се обработва.Изчакай окончателна обработка и тогава.Нищо не е изплатено щом няма дата на ведомост.

# 365
Здравейте! Бременна съм с второ дете, а когато то се роди, ще съм втора година майчинство с първото, като месец, два след раждането му, баткото евентуално ще тръгне на ясла. Въпросите ми са следните: полага ли ми се болничен 45 дена преди раждане? Като се роди второто бебче, обезщетението ми се изчислява две години назад ли? Трябва ли да се върна на работа, дори фиктивно, за да не бъда ощетена по някакъв начин?

# 366
  • София-Младост
Имате застъпване на двата отпуска, затова обезщетението за второто ще е в раьмера като за първото дете. От началото на 45 дневния болничен, имате право на 1/2от обезщетението за първото дете, докато навърши 2 г.

# 367
Имате застъпване на двата отпуска, затова обезщетението за второто ще е в раьмера като за първото дете. От началото на 45 дневния болничен, имате право на 1/2от обезщетението за първото дете, докато навърши 2 г.

Благодаря за отговора! Тоест, от началото  на 45 дневния болничен, ще получавам 1/2 от обезщетението за първото, а като се роди бебчо, ми се изчислява стандартно на база 2 години назад?

# 368
Здравейте! Предстои ми да взема за втори път майчинство ( второ плащане за м.декември ) и виждам ,че пак е изчислено на 650 лв . Кога ще започна да си получавам 90% от брутното ми възнаграждение ?

# 369
  • София
Може да ставам малко смешна с моя БЛ, но който и да е на мое място би се изнервил
Уж от НОИ му казаха какво трябва да се направи-направено е и още си показва а това

Струва ми се доста бързо да реагират от НОИ и със изчислена сума и дата на ведомост.... Какво да очаквам?!

# 370
Здравейте, в сайта на НОИ ми показва изплатено обезщетение с дата на ведомост 29.12.
Аз проверих обаче и по сметката нямам такъв превод. Трябва ли да се притеснявам или по-скоро да очаквам да получа сумата в работните между Коледа и Нова година дни?

# 371
  • София
Какъв е този болничен?!
Не че много разбирам но в четвъртък ще имате превод

# 372
И аз съм с излязла ведомост.Продължавам да не разбирам защо има разминаване в дневното обещетение при двата работодателя и това само за декември ли ми е болничния или и седмицата от януари?Благодаря за разяснението.

# 373
Yst_89 по всяка вероятност ще получите сумата другия четвъртък, на 30.12.
Станислава5642, какво му е на болничния?

# 374
Здравейте, в сайта на НОИ ми показва изплатено обезщетение с дата на ведомост 29.12.
Аз проверих обаче и по сметката нямам такъв превод. Трябва ли да се притеснявам или по-скоро да очаквам да получа сумата в работните между Коледа и Нова година дни?

Превода ще е на 30.12

Общи условия

Активация на акаунт