Образователен Говорилник - 21 - Рецепта за красота

• 27 280
  • 775
  •   1
Отговори
# 300
Добро утро Simple Smile
Нещо ви бях изпуснала... а и хич не ми се пише по темата ковид. Нито по темата за “лапането на клиничните пътеки”...
трябва да си Даун, за да издържиш работа в ковид отделение...

Нашият клас е ваксиниран 50%, плюс още 2-3 преболедували, но аз бих участвала с удоволствие ако трябва да се плащат тестовете. Засега нищо официално няма. Но нивото ваксинирани деца е шампионско Simple Smile
Да поясня...тъй като цитатът за “лапането на клиничните пътеки” съм го ползвала аз, в мое писание и не е взет от БГ-Мамма, а от друг коментар под една статия, не съм имала предвид лечението на Ковид, в ковид отделенията. Последният абзац беше за здравеопазването ни по принцип. Съжалявам, че съм го написала неразбрано.
Но от друга страна, всички знаем как се точи здравната каса, така че не мисля, че това е нещо ново.
Също така не е нещо ново, че здравната ни система се нуждае от реформи и то жестоки. Но човекът, който дръзне да го направи, трябва да го затворим в едни бункер, а семейството му да изселим на друга планета.

Лейка, много искрено се извинявам, ако си се почувствала засегната. Изобщо не съм искала да те обидя и много съжалявам, ако съм постигнала този ефект. Но и ти много добре знаеш, че има лекари и лекари... Че ако ти си честна и почтена, то има твои колеги, които не са такива.

# 301
Хахаа Fency и на мен това ми светна "Имаме тестове за малките ученици до края на следващата седмица, както и средства за тестване до края на коледната ваканция."

И аз ще плащам, само да не спират пак децата. Дано все пак нещо не сме го разбрали и до началото на по-следващата седмциа дойдат нови тестове (защото самата организация по самофинансирането изисква време). И какво ли се има предвид, че имат "средства за тестване до Коледа" - пари предполагам...

# 302
А разбрах го. Това го повтори още веднъж. За седмица имат налични. Другите са поръчани и виновни за ситуацията ще бъдат фирмите доставчици. А не МОН, които не се сетиха да работят още през лятото, както в други държави.

Пари има за малките до Коледа. За големите нищо не е ясно. За след Коледа - нов бюджет.

# 303
  • София
Точно така, само за малките. На другите училище им не трЕбе.

# 304
  • в страната на чудесата
Пули, аз те разбрах и първия път, също видях, че е цитат. И никак не съм обидена, аз нямам общо с касата. Проблемът не е там, където се търси и според мен не опира до финансиране на първо място. Грижа и професионализъм са кът. Нулев административен капацитет. На всички нива. Единият човек от бункера нищо не може да направи. Цели екипи трябва да си ходят.
Само ще ти кажа, че в България липсват медикаментите от есенциалния лист. Така ще е и по-зле ще става.
За учениците не знам какво да кажа. В неделя ще гласувам с отвращение против настоящия екип.

# 305
Какво е есенцислен лист?

Ще гласуваш за Боко всъщност.

# 306
  • София
Бърди, ето линка с отговорите на министъра - https://fb.watch/9n4fkts0J0/
Аз не успях да го слушам, по-късно ще го пусна.

Данибон е писала:
Цитат
Тази идея училищата сами да могат да купуват тестове отпадна, заяви образователният министър акад. Николай Денков. Тя изтеча в публичното пространство преди да е обсъдена. (По-късно обаче уточни, че явно с частните училища ще се подходи по-различно, защото имат друг начин на финансиране.)
Само да не стане по-нататък ЧУ да се нарочат сами да си плащат тестовете при безплатни тестове за ДУ Angry

# 307
  • София
Аш, пепел ти на клавиатурата.
Не мисля, че ще го направят или поне се надявам да не го направят, защото ще е долно изнудване и извиване на ръце.
Прочетох Дидева в другата тема и нищо не разбрах. Последно какъв е проблемът - липса на пари или проблеми с доставката на тестове?

# 308
Рос, проблемът е, че не желаят да върнат по-големите в училище. Явно не са убедени, че да успели с превръщането на деца и родители в идиоти.
Иначе ако имаше проблем той щеше да бъде ясно дефиниран. А не човек да остава с впечатление, че главата не знае какво прави г.за...

# 309
Уж пари има за всички до Коледа. Но големите изобщо не са ги смятали и не са поръчани бройки. За малките са поръчани до Коледа, но налично в склада имат до края на другата седмица.
Т.е. след следващата седмица очакавайте фирмите доставчици да са виновни, ако не успеят да доставят и малките се върнат онлайн. А не МОН.
И те така.
От МОН не са виновни, че са си бъркали по дупките без извинение от 15.09 насам, че и по-рано... и са поръчали толкова късно и когато вече другите държави са изкупили наличностите. И сега за нас няма наличности, защото първо: сме несигурни  тъпанари клиенти, които не знаят какво искат и второ: защото се чудим за след НГ дали в бюджета ще има предвидени пари.

За нашите смотолеви нещо, че не можем да се върнем, щото нямало заповед. Щяло да се мисли за нас, защото финансирането ни било друг тип.

# 310
  • в страната на чудесата
Какво е есенцислен лист?

Ще гласуваш за Боко всъщност.
Есенциалният лист на СЗО са лекарствата, абсолютно необходими даже за третия свят. Ще ти дам пример - в него има 5 антипаразитни медикамента, в България има нула. Зентел е отказ, а ивермектин за 90 лв ли да ползвам за глисти? Но има 50 вида тройчатки...

Нот, боко повече няма да управлява. Надявам се и основният му опонент също. Тези хора имат персонална вина за смъртта на повече българи отколкото във войните.

# 311
  • София
Кой е основният опонент на Боко, който няма да управлява, че не се сещам?

Абе нямаме ли сред толкова фарма производства в България кой да произведе тия пусти тестове? Пак ли суровини от Китай липсват, м*мка му Rage

# 312
  • в страната на чудесата
България вече не произвежда субстанции. Най-голямата загуба на сигурност.

Аш, казах, че се надявам... като Айшето Simple Smile във вица - а дано съм девствена, ама надали 😂😂😂

# 313
Сега за балотажа няма да се оплакваме, избор има, за единия Крим е руски, за другия прокуратурата е екстра, а съдът е необходим само да й прави евала. Знапи в неделя си сипвам една чаша вино на обяд, хвърлям ези тура и отивам да гласувам  Simple Smile

# 314
  • София
Въобще няма да гласувам в неделя и това ще са първите президентски избори, на които няма да гласувам.

Общи условия

Активация на акаунт