Работа, CV-та, HR-и, съвети - 76

• 53 356
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 1 035
Нестле е в покрайнините на Люлин 1, преди околовръстното. Не знам под каква шапка са.

Наближавам 40 години. Сова съм (лягам късно, ставам късно).  Нощния труд вече не е за мен.

# 1 036
  • София
Бяха под гръцка преди много години, дали все още са обаче, не знам.

# 1 037
Друго се сетих, тези 3 поредни нощни законни ли са? Не трябваше ли да има 24 часа почивка след всяка нощна?

# 1 038
Не трябваше ли и ваучерите някъде да ги има упоменати в трудовия договор? Средата на ноември смених две работи с предизвестие средата на октомври на старата. Декември ваучери и от двете не получих. А разчитах на тях за коледните празници ...

Ваучерите не са упоменати в трудовия договор. Ако ги ги дадат...

Май от 6 часа се води дневен труд. Като работех трисменен режим в производство за един час нощна смяна взимах 25 стотинки за час. Сега не знам как е.

# 1 039
1лв/час е нощният труд
Нощната смяна при нас е 7 часа, не помня точно графиците, нещо подобно на Нестле е.

# 1 040
  • София
Мен ме дразнят колегите, които винаги винаги затварят в 6:00 до 6:02. Признавам си. Тънкарски манталитет да не се минеш ми издава. Повече приемам да станеш в 5 и 30. Или в без 15.
Има хора, които затварят в 5 понякога, но друг път остават до 7-8. Това за мен е нормално.

# 1 041
  • София
На смени - не! То да е една и съща някак свикваш, обаче тъкмо свикнеш да ставаш в четири и да си лягаш в осем и дошла другата смяна да ставаш в осем и да лягаш в дванайсет. И като свикнеш с нея - вземи тия три нощни. Мерси! За тия смени 1300 лева са смешни.
Ще го кажа на шефовете... при нас е по малко и има звена даже на 3 смени.
Пп. Навсякъде ли в ДА са вдигнали заплащането през последните 3г?

# 1 042
На смени - не! То да е една и съща някак свикваш, обаче тъкмо свикнеш да ставаш в четири и да си лягаш в осем и дошла другата смяна да ставаш в осем и да лягаш в дванайсет. И като свикнеш с нея - вземи тия три нощни. Мерси! За тия смени 1300 лева са смешни.
Ще го кажа на шефовете... при нас е по малко и има звена даже на 3 смени.
Пп. Навсякъде ли в ДА са вдигнали заплащането през последните 3г?
Те шефовете знаят, че са, няма нужда да им го казваш.

# 1 043
  • София
А някой знае ли по прицип как става работата дистанционно от България за чуждестранен работодател? Като самоосигуряващи се фрийлансери ли ги наемат, или с трудов договор към чуждестранната фирма? И ако е второто как изпълняват задължението да подават декларации 1 и 6 в НАП, наемат си и счетоводител в България ли?

# 1 044
Някой има ли вещ тук в това да ме ориентира каква заплата бих взимал в ДА но не е точно моята специалност...
От 1 степен = 700 до 1800
на ЛС?

Посочените в обявата долен и горен праг са тези, определени в Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация. Реалният размер се определя някъде м/у тях и зависи от няколко фактора - главно от бюджета на съответното ведомство и опита на кандидата, съответно е трудно да се прогнозира.

Имай предвид, че ако не отговаряш на изискванията за образование и опит, вероятно няма да те допуснат до конкурса. Разбира се, нищо не пречи да пробваш - ще бъде полезен опит.

# 1 045
  • София
Около 1500 в КФН и КЗК. На другите места- по- малко.

# 1 046
  • София
Гледам в PPD  в няколко обяви нивото за англ. език :
- Excellent oral and written communication skills
Това С1 ли е?

В кои компании от този тип - се търсят и с В2? Но в горната знам че и без опит наемат.
С1 ми се струва свръх високо ниво, за мен.

# 1 047
Щом не пише С1 изрично, си го тълкува както искаш. На интервюто, евентуално, ще стане ясно.

# 1 048
Аз вече не бих се ограничавала сама по този показател. Не смятам, че бях повече от B2, когато започнах да работя с изискване за fluent English. На интервюто ще преценят стига ли им.

# 1 049
Според европейската езикова рамка, необходимото ниво за свободно ежедневно общуване на чужд език е В2. С1 и С2 реално ти трябват ако ще преподаваш английски, ще работиш като лингвист или ще правиш някакви филологически изследвания. Не знам защо някои работодатели изискват С1, но аз съм с С2 и никога не са ми искали сертификата на интервю (че и след това, при започване).

Общи условия

Активация на акаунт