Гримиране - идеи и техники. Тема №85

• 68 326
  • 770
  •   1
Отговори
# 675
На мен проблемът ми е не това, че не се вижда, а че се разклепва като постоя 1-2 часа и се пренася от клепача на костта. А онази въпросната даже залепва. Моливите направо се изтриват и се смесват със сенките - един такъв зеленикав противен цвят се получава. Това е, защото освен падналия клепач съм И с мазна кожа. В жегата става красота. Това с крилото на прилеп трябва да го пробвам как ще ми стои. Защото там пък има една друга проблематика - единият клепач ми е по-паднал от другият. Мале, голям Квазимодо се описах тук, ама дерт си ми е  тоя пусти грим и това е...Scream

Пробвайте очната линия на NYX epic inc liner. Изпробвала съм почти всико на пазара. Масово ми се размазват,отпечатват или изтриват. Очната линия на Никс няма мърдане, поне при мен, а освен това е и бюджетна.

И при мен няма мърдане тази. Ако не тръгне да се "разлива" още при нанасянето.  Може би не е подходяща за мазен клепач.

# 676
А с каква база слагаш молив, очна линия?

# 677
И съм с паднал клепач к слагам очна линия, преди това бажа и машко се ко.На Катрис е моята и е екстра.

# 678
Тази очна линия на Есенс, дори без база, при мен се държи много добре. Не се отбелязва, размазва, дълготрайна е и се чисти много лесно.

# 679
Тази очна линия на Есенс, дори без база, при мен се държи много добре. Не се отбелязва, размазва, дълготрайна е и се чисти много лесно.

Любимата ми! Не я сменям за друга! Вече 7 опаковки ...

# 680
А с каква база слагаш молив, очна линия?
Аз никаква. Пробвах веднъж и не видях особен ефект.

# 681
Ами това е проблема. Аз съм с паднал клепач и на двете очи, на дясното ми е по-паднал, без база е нормално да се отбелязва или да има събиране на сенки например.

# 682
  • При децата ми
И съм с паднал клепач к слагам очна линия, преди това бажа и машко се ко.На Катрис е моята и е екстра.

И моята е на "Катрис". Доволна съм. Ето тази:

Не разбрах с какво мажеш?

# 683
Искам да споделя една много лесна техника за тези с къси и прави мигли (и за други де Grinning). Много е лесно и не знам защо не го виждам никъде да се използва.
Понеже тези миглоизвивачки не правят нищо при мен, единствения начин по който мога да си извия миглите е докато имат спирала на тях, но естествено не е хубаво да се използва миглоизвивачката тогава. Та, след като нанеса спиралата (обикновено 2 или 3 слоя) изчаквам да изсъхне малко, колкото да не е много лепкава, и започвам да притискам миглите с пръсти нагоре за около 30 секунди и така повтарям няколко пъти докато изсъхне спиралата. Ако случайно се слепят някои мигли просто ги сресвам с чиста четка за мигли/вежди (отново преди да изсъхнат).
Прави шокираща разлика!

# 684
  • Варна
Glossycherry,  аааа не си открила топлата вода, аз също понякога така правя! Joy

# 685
Не съм казала че съм открила топлата вода, просто ми направи впечатление че с всички трикове и чудесии, с които ни заливат постоянно никой не споменава този изключително лесен и всъщност ефективен начин.

# 686
Вчера се опитах да си сложа молив на горния клепач. Бях гледала едно клипче на Андреа Али, свързано с рисуването на очна линия и реших да пробвам нещо. Ами...за по-малко от 5 минути се размаза този молив. Но те и клепачите ми се бяха изпотили. Сигурно от усилията да чертая линия, без да си дърпам клепача Satisfied
Всъщност, още в самия момент на гримиране. Не знам с база колко по-дълго би издържал, но да - ако имате опит с добра база за сенки и молив, който да не се размазва на мига, ще се радвам на препоръки. С новата очна линия ще изчакам, че малко ми писна през седмица да купувам.

# 687
И бази и моливи можем да препоръчваме с дни наред, но защо все пак не опитате да сложите малко пудра на клепачите преди молива, а след това да го "запечатате" с малко сенки в подобен цвят. Може да се изненадате колко съществена разлика има.

# 688
Сложих пудра. Виж, за запечатването със сенки не се бях сетила. Ще пробвам и това - благодаря Simple Smile

# 689
  • В полите на Пирин планина
Задължително база + леко запечатване с подобни на цвят сенки.
На мен ми държи до изтриване така моливът.

Общи условия

Активация на акаунт