Подготовка за малкия човек - тема 16

• 38 348
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, сега намерих темата и ви попрочетох по диагонал. Чакаме второ дете и единственото от по-големите покупки, което остана е шезлонг. Имам син на почти 7 год., който не мога да се сетя откога започнах да го слагам в шезлонга. Има ли нови указания от кога се ползват? Имахме подарен метален някакъв сравнително стабилен, но мъжът ми го продаде 😠 и сега не знам какви са актуални като ергономичност и удобство. Също, живот и здраве, мога ли да изчакам до погачата и тогава да вземем или още преди това се ползват?

Последна редакция: вт, 21 дек 2021, 00:01 от pokita

# 151
  • София
Не мисля, че за шезлонг има някакви стриктни правила, но и зависи за какъв става дума. На нас ни дадоха да ползваме една люлка (Грако като марка) и като новородено ми беше съпер удобна да си я нося навсякъде из апартамента. Спряхме да я ползваме в момента, в който бебето изведнъж се обърна по корем в нея 🙄 за секунди, без предупреждение и както беше вързано с каишките. Та…

# 152
За активната гимнастика следи дали наблюдава играчките на люлката, протяга ли се? Моят на 1,5м го сложих и беше едно гукане, смеене, голям смях! На 2м започна да иска да ги взима!
Препоръчвам тини лов

# 153
Пак аз Simple Smile. За февруарско бебе за момента съм взела следните неща (0-3м):
    ромпъри   11
    боди с дълъг ръкав   9
    боди с къс ръкав   2
    блузки   3
    жилетки   4
    панталонки   2
    ританки   5
    шапки   5
    якета   3
    елече   1
    космонавт   1
    порт бебе   1
    ръкавички   2
    лигавник   1

Като изключим, че не съм купила ниикакви чорапчета, и че ще ми трябват още ръкавички и лигавници, смятате ли, че трябва да взема още дрешки?

# 154
  • Германия
Аз бих взела и 1-2 чорапогащника

# 155
Според мен изчакай и виж колко ще се роди бебето. Аз бях взела по-големи дрешки, а ми трябваха по-малки се оказа. Вече има всичко и онлайн и за ден-два ще дойде поръчката с всичко необходимо.

# 156
Пак аз Simple Smile. За февруарско бебе за момента съм взела следните неща (0-3м):
    ромпъри   11
    боди с дълъг ръкав   9
    боди с къс ръкав   2
    блузки   3
    жилетки   4
    панталонки   2
    ританки   5
    шапки   5
    якета   3
    елече   1
    космонавт   1
    порт бебе   1
    ръкавички   2
    лигавник   1

Като изключим, че не съм купила ниикакви чорапчета, и че ще ми трябват още ръкавички и лигавници, смятате ли, че трябва да взема още дрешки?

Аз лично обличам моята дъщеричка с ромпърче и боди с къс ръкав/потник отдолу или камизолка и ританки отгоре, вкъщи поддържаме 23-24градуса и само с дълги и “зимни” дрешки би й било топло, съжалявам че не й взех повечко бодита с къс ръкав, не че тези 6-7 които имам не стигат, но определено гледам по-на често да пера

# 157
    ромпъри   11
    …,
    ръкавички   2
    лигавник   1

Добре си се запасила, но бебетата растат много бързо и не бих купила повече дрехи за новородено. След втория месец моите бяха с размер за 6м и още имам неизползвани дрешки. Освен това те не виждат добре първите седмици и опознават света с напипване. Затова и ръкавичките обикновено не са нужни. Ако те е страх че ще се одраскат- а ноктите им растат бързо- с малка нокторезачка се поддържат къси много лесно. Евентуално докато спят може да ги носят. Лигавничета се ползват предимно като минат на пюрета след 6м. (Много е важно да ядат зеленчукови първо и после смесени/плодови, защото ако свикнат със сладки, после няма да си изяждат зеленчуците. Но това е отклонение). 🤗
На мен ми беше важно да имам поне 2 шишенца за цедене / дохранване с различен накрайник( в началото с тънка струйка). Също бебето трябва задължително  да спи без възглавница, играчки и пр. Сакчето за сън е много подходящо. Нашето има 2 за тая възраст…

Последна редакция: ср, 22 дек 2021, 23:37 от Aminka

# 158
  • Beyond the stars
Като се спомена ръкавички - има чудни ромпъри с ръкави, които се обръщат са ръкавички - много удобно. Next със сигурност са такива, мисля и H&M има такива модели

# 159
  • Седмото небе
При нас ръкавички трябваха още в болницата, понеже беше с абокат, но това е изключение може би. С тях не беше толкова притеснително... Но тя имаше проблем с дланите и ходилцата, така че винаги трябваше да е обута и с ръкавички. Роди се с доста дълги нокти и се дереше, отделно че от самото начало пръстчетата и бяха все в устата, как се нацелваше не знам. Та на нас ръкавички 3 чифта ни бяха малко, за мен те както и тънките памучни шапчици бяха много полезни и използвани.
Първите месеци ромпъри имахме само два, не ми бяха особено удобни тогава. Предпочитах облекло на отделни части. Когато обаче порастна малко и се научи да се събува, минахме на ританки и ромпъри. Че в един момент не можех да насмогвам на надъвкани и наплюнчени чорапи. Отделно редовно беше боса, дори и в не много топло време. После ританките също се научи да си ги събува и в един момент, в който не в наблюдавам само 2 минути и се събуваше по голи кълки Joy Та от 8-9 месец някъде сме почти денонощно с ромпъри/гащеризони. На тях още не им е намерила цаката са ги откопчава и сваля. Татко и обаче е убеден, че скоро и с това ще се справи Flushed

# 160
При нас беше обратното.
Ръкавички не сме сложили нито веднъж.
Първите 6 месеца ми беше неудобно да обличам панталони, затова беше само с ромпъри.
След това започна да лази и ромпърите не бяха вече подходящи, та минахме на панталони.

# 161
    ромпъри   11
    боди с дълъг ръкав   9
    боди с къс ръкав   2
    блузки   3
    жилетки   4
    панталонки   2
    ританки   5
    шапки   5
    якета   3
    елече   1
    космонавт   1
    порт бебе   1
    ръкавички   2
    лигавник   1

На мен даже са ми леко много. При нас на 2 месец дрежките 0-3 бяха малки и добре, че не взех повече😁

Както виждаш на повечето майки им е било по-удобно ромпърче, а на мен ми беше ританки и блузка. Не разбирам за какво използвате бодита та с дълъг ръкав? Може би когато се подържа ниска температура? У нас е около 22-23 и винаги го държах по боди с къс ръкав, блузка, ританки. Лятото разбира се не, а сега вече е по панталони, блузи и бодита с къс ръкав. Боди с дълъг ръкав слагах сега октомври докато спи в чувлаче. При нас лигавиците станаха нужни на 4м, но и преди това съм ги използвала. Около мен всички бебета са били първите 2 седмици с ръкавимки, но може би, защото е семейна черта да се раждаш с дълъг живец. Не можеше да му се подрежат известно време и първия месец като пораснаха пръстчетата му ги отрязахме. 3 якета и космонавт ми се виждат много. Мартенско бебе е и имаше само едно яке и 1 космонавт. Якето го използвахме 1-2 пъти, но косманавта ми беше много удобен, защото го пъхаш и забравяш за него. Порт бебе не съм ползвала, нямам мнение. Жилетки също мисля, че са много. Освен ако не са тип-блузка.  Аз го намятах с елечета и имахме едно суитшъртче за разходка навън. Според мен дрежките са много и може дори да не ги носите всички, но може и да ги износите де!😁

# 162
В чудене съм каква бебешка кошара да избера. Имаме малка спалня и обмисля покупката на кошара близо до мен.
Видях няколко различни опции на Чиполино, дали някой може да ме насочи какво да избера

Първият модел ми се вижда доста добър, алуминиев е. Вторият пък ми е хванал окото, изглежда ми най-стабилен. А пък третата има и опция люлка… и се обърквам каква би било най-добрата опция

** Чиполино ще имат -20% в сайта им от .20 до 25 ти декември
И аз доста се чудех и в крайна сметка поръчахме тази, защото много ми хареса.
https://www.toby.bg/produkt/detsko-leglo-lionelo-leonie-bezhovo/

# 163
  • София
На мен са ми много нещата в списъка на съфорумката. Но така или и аме вече са купени. Да о влязат в употреба. Имайте предвид, че ще ви залеят с подаръци.

# 164
Това с подаръците не е задължително. Аз съм позволила само на майка ми и майката на мъжа ми от уважение да подаряват дрешки за собствения им кеф. Лели, чичовци, приятели и подобни са изрично предупредени, че не искаме подаръци или поне да не са дрехи. Играчки, нещо малко , нищо или ако е нещо по-голямо и има за цел да влезне в употреба-да ме уведомят преди това, за да влезе наистина в употреба. Това го съобщих малко след 3тия месец след като всички във възторга си от новината почнаха да разпитват за пола и да се размечтават какво ще купуват на бебето. Joy Което на мен ми беше адски досадно...

Иначе горният списък според мен е ок, защото става дума за размер до 3 месеца. Това реално са 2-3 размера: (50), 56, 62 ии зависи от марката междинни 50/56 и 56/62. Ако преброя нещата, които имам от двата размера общо, и при мен не са малко. Особено ромпърите или панталонките по 6 бр на размер са си абсолютно в нормата и дори често дадени като минимум. Боди с къс ръкав ще ползвам за през нощта, боди с дълъг ръкав за през деня и излизане. Имам някъде 8 бодита с дълъг и 6 с къс ръкав от размер 50/56 или 56, малко по-малко с дълъг и пак 6 с къс от размер до 62. Вкъщи подържаме около 20 градуса, 21, зависи.

Последна редакция: чт, 23 дек 2021, 10:45 от snowwhite12

Общи условия

Активация на акаунт