Подготовка за малкия човек - тема 16

• 38 363
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря, дами! Спирам да купувам дрехи, днес само поръчах чорапки и ръкавички.
Предполагам, че ще получим нещо като подарък, но не знам какво и кога, а и ако ме питат, ще кажа да не са дрехи:)

Да попитам по две други теми:
1. Чета във форума, че няма много смисъл от хигиенен комплект (бях се загледала в Томи Типи). Ако е така, може ли препоръка за конкретни нокторезачка, четка за коса и термометър?
2. Каква ваничка сте взели? Stokke Flexi заслужава ли си или да взема нещо по-бюджетно?

# 166
На мен много ми харесва четката за коса на Babylove.
Нокторезачка не помня каква взех, май Томи Типи, но не съм сигурна.
При някои хора може наистина да валят подаръци от дрехи, но аз нервирах като ми го каже някой. "Не купувай нищо, понеже ще има много подаръци." и то от хора, които ми знаят житейската ситуация и че в моя конкретен случай няма откъде толкова да за завали пороят от дрехи. По-скоро успяваха успешно да ме разстроят.
Взех разни дрешки от приятелки, тогава пък мъжът ми попита "Ама ние нищо ли няма купим за дететооо" Joy Казах му да не се тревожи по въпроса с купуването и купихме разни работи. Grinning
Въобще не се втелявам токова по бройки и видове, живеем в свят, в който винаги може да се купи още нещо, ако е необходимо.

Последна редакция: чт, 23 дек 2021, 13:55 от Welt

# 167
Благодаря, дами! Спирам да купувам дрехи, днес само поръчах чорапки и ръкавички.
Предполагам, че ще получим нещо като подарък, но не знам какво и кога, а и ако ме питат, ще кажа да не са дрехи:)

Да попитам по две други теми:
1. Чета във форума, че няма много смисъл от хигиенен комплект (бях се загледала в Томи Типи). Ако е така, може ли препоръка за конкретни нокторезачка, четка за коса и термометър?
2. Каква ваничка сте взели? Stokke Flexi заслужава ли си или да взема нещо по-бюджетно?

Повечето хора казват, че хигиенният комплект не е от полза, но аз този на адвент си го ползвам вече 8,5м и на всички го препоръчвам. Някои имат забележки аз нямам.

Ваничка ще ти препоръчам на Ок бейби! Не стига, че е удобна пък и като оставиш бебето то не се хлузга, анатомична е. На 8м още не се изправя във водата и е голяма игра. Сяда не се хлъзга има специално място за дупето и си играе!🥰

https://www.hippoland.net/ok-baby-anatomichna-vana-onda-evolyushan-okbov

И честно казано аз му бях взела и козирка на крнгаро и поливен съд на Чиполино.

# 168
Ние сме с малкия размер сгъваема ваничка със стойка и шезлонг и сме супер доволни. Няма място къде да държим нормална вана , а тази се разгъва само за къпане.

# 169
Здравейте, имате ли наблюдения колко често има промоции в Хиполенд?
Нещо като от рода на черен петък 25% дали има вероятност да пуснат скоро?!

Не купих количка, когато беше намалена с 25%ноември сега ме е яд, че се зачудих тогава.

По повод  дискусията за броя дрешки по-горе, аз съм взела толкова бройки бодита за две човечета и мисля, че е достатъчно като за начало.
Подаръци сме казали на  приятелите, че приемаме в пликче в брой:)), това ни е споразумение от години  между всички - за сватби, кръщенета, юбилеи..... да не се затрупваме взаимно с ненужни вещи, а кой колкото има на джоб и сърце.

# 170
  • София
Хиполенд правят намаление на всичко на -25% пролетта и късна есен. Не знам дали пролетта не е заради рд на Хиполенд, а ноември за черен/луд петък. Все тая - два пъти в годината. Ако сте харесали определен модел, следете промоциите, все някога пак ще пуснат. Зависи колко ви е спешно.

# 171
А  спомняте ли си кога точно пролетта - март, април?!
Дали на място са склонни да калкулират отстъпки?!
Mountain buggy duet искам и цената и беше приемлива с намалението ноември, ама....

# 172
  • София
Не си спомням, но проверих и видях, че тази година е било 14-16май

# 173
Благодаря,  много е късно тогава.
Ще се пробваме на място за някаква отстъпка.

# 174
И аз на тема намаления на детски стоки, това което открих е, че може би Комсед ще има намаление началото на Януари. Миналата година са имали.
Стискам палци и сега да имат!

# 175
  • до най-прекрасния мъж
Не купувайте много дрехи в началото. Ние уж чакахме голямо бебе и аз накупих всичко 0-3 от Джордж. Имаме 5 бодита с дълъг ръкав, 6 ромпъра, 3 бр. ританки, отделно й взех 3 бодита с къс, а едната баба й купи още 9, 2 суитчера, 2 космонавта, 3 бр ватирани панталонки. Е, роди се 47 см и 3 кг. Всичко й е огромно. Баща й ходи да купува по спешност ромпъри 56 р-р. 50 ни е малко и ни опъва, взел е един и така ще си остане нов. Засега обличам само ромпъри, вкъщи е 23-24 градуса. За навън слагам суитчер и ватирани панталонки, но са й огромни и завивам с одеало. Но ние сме ходили само на педиатър няколко пъти с колата. Бодитата с къс ръкав няма и да ги сложа, като гледам. За вкъщи ще й е топло, за навън едва ли.

# 176
А колко одеала и спални чували трябват, ако бебето вечер ще спи само със спален чувал?
Мисля си за два спални чувала (логиката ми за два е , ако се изцапа единия да имам за смяна) и за три одеала, две от мериносова вълна и едно от бамбук.
Одеало 80 на 80 реално колко време може да се ползва?

# 177
Ние сме с един чувал и едно одеало от мерино. Чувалчето ползваме вечер, а одеалото през деня. Като се изцапат - пералня, сушилня и ползваме отново.

# 178
Ние от както сме с чувалче имаме 2 чувала, защото като го изпера обичам да си го сложа да изсъхне и да нямам бърза работа. Майка ми му изплете едно одеало 100 на 100 от мерино бебе и най-често завивам с него. Имаме и 3 одеалца. 2 на кика бу 80 на 110. Едното го ползвам за вкъщи, едно за навън едно у майка ми. Не обичам да разнасяме с изключение на мерино бебе него го разнасяме доста, но си ползва и тези. Може да минеш и с по-малко, но на мен много ми харесаха😁

# 179
Ние сме с един чувал и едно одеало от мерино. Чувалчето ползваме вечер, а одеалото през деня. Като се изцапат - пералня, сушилня и ползваме отново.

И ние на 1 годинка вече сме с един чувал, но през нощта няма инциденти. Доскоро всъщност си беше с одеало.
За новородено не съм ползвала и не знам дали няма да има нужда от втори, ако се изцапа през нощта, няма да пере и суши.

Общи условия

Активация на акаунт