Подготовка за малкия човек - тема 16

• 38 370
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
Моето човече кара втори месец и минахме на втори размер чувалче. До сега инциденти не сме имали, ако не броя някое повръщане. За 2 часа е минало чувалчето през пералня и сушилня и е готово за ползване отново. Имам едно резервно, но не ми се е налагало да го ползвам на този етап.
Одеалото ни е от тези на Сгушени . Ще се ползва доста дълго време. Сега го завивам със сгънато на две.

# 181
Имам по 2 чувалчета от размер ALVI BABY Mäxchen. 50/56 и 56/62, общо 4 значи. Първоначално бях взела по 1, но е много важно чувалът да е с точен размер и не голям, а и последно бяха на промоция, та взех още по 1. В 39 седмица съм и ще ми е по-спокойно в началото да имам от всичко, ако се нацапа. Завивки при спане не искам да ползва. Иначе имам 1 80х80 по-лека памучна и една тип поларена, но тя си е по-големичка. Също и една мека за столчето за кола. Имам юрганче за кошарата 135, но него ще ползвам чак като стане на годинка.

# 182
Аз имам одеялце на Гуш за изписването, едно обикновено поларено и няколко от мен и съпруга ми, които ще са за постилане и намятане, ако сме на гости примерно. Когато си е в леглото, ще е в чувал. Купила съм един засега, ако има нужда, ще взема повече.

# 183
Препоръчайте ми чувалче за малкия на 14 месеца е.
Много се отвива със одялцето и после му стават ръчичките Много студени.

# 184
Танчето,на моето и с чувалче са му студени ръцете. Аз и с одеало го завивам под мишниците. Съвсем нормално си е да са му студени и ръцете, и краката. Важното е вратлето да е топло. Има чувалчета с ръкави може такова да погледнеш. До сега бяхме с кауфландско чувалче, като взехме такова и за пролетта, понеже тази седмица пак ги имаше. Сега за зимата е с чувалче от Пепко, което се води биопамук и е по-плътно.

# 185
Относно чувалчетата- много късно се усетих да гледам достатъчно ли са разкроени надолу. Гореспоменатите на Алви са, но има много модели тясно надолу и според мен много ограничава движението. От много време моето бебе се изпъва, качва краката на горе и тн след събуждане. Отчитам, като грешка, че имах тесни чували и съм му ограничавала движението. Така че освен за ТОГ и други фактори, помислете и над това.

# 186
  • Пловдив
Нашето момиче е с чувалче Ángel Baby с крачета. Доволна съм много.

# 187
Аз имам известен проблем с чувалчето. От Angel baby е и мн ми харесва но моето бебе като го накърмя и докато го сложа в тоя чувал и се е събудило и не иска да спи в креватчето. Явно това чувалче е за по-спокойни бебета. Ще го пробвам пак, де но засега въобще не мога да смогна…

Момичета, имам друг въпрос обаче аз. Как му миете дупето на чешмата, когато таткото не е наоколо? Ако е 4-5 кг бебето, успявате ли да го вдигнете с онзи захват дето таткото го прави, че и да мивте с другата ръка дупето???

# 188
Alaskata, а защо не го сложиш първо в чувала и после да го кърмиш? Със сигурност проблемът не е, че чувалчето е Angel baby. Явно я разбуждаш като я обличаш. Преди с какво е спала и не се ли е събуждала като си я слагала в леглото?

Да, може да се мие 5кг бебе на мивката. Все пак милиони майки си гледат по цял ден децата и трябва да ги мият сами. И 10кг бебе ще свикнеш да миеш. Пробвай веднъж, докато таткото седи до вас, ако ще си по-спокойна.

# 189
Момченце е:) Не, не казвам, че марката е проблема, просто нещо не се връзва чувала с характера на моето бебе. Колкото и да искам! Някакси прекалено е динамично положението за това чувалче. А и не мога да го кърмя с него - ще заври. Бебето трябва да се кърми по-разсъблечено, за да не заспива.

Не знам, като цяло имаме проблем с това че не ще да спи сам в креватчето.

А за банята - явно ще трябва да уча захвата…:)

# 190
Извинявам се за объркването 🙂

И аз си помислих, че може проблемът да е със спането в кошарата. Това е абсолютно нормално. Бебето е било съвсем доскоро част от вас и си търси близостта на мама. За съжаление, има бебета, които спят само на ръце или в слинг/количка/кола. Други пък спят добре сами в леглото. Пробвайте различни варианти- биберон, бял шум, люшкане на кошарата, ако има такава функция, затопляне на чувалчето/кошарата с бутилка гореща вода, преди да сложите бебето - ей такива неща. Ако мислите, че обличането на чувалчето е проблемът, опитайте една вечер да завивате с одеало.
Ако нищо не помага, ще трябва да стиснете зъби и да изтраете няколко месеца евентуално.
Друг вариант е и да пробвате да спи с вас на спалнята, така може да кърмите легнала и да не се буди толкова.

# 191
Извинявам се за объркването 🙂

И аз си помислих, че може проблемът да е със спането в кошарата. Това е абсолютно нормално. Бебето е било съвсем доскоро част от вас и си търси близостта на мама. За съжаление, има бебета, които спят само на ръце или в слинг/количка/кола. Други пък спят добре сами в леглото. Пробвайте различни варианти- биберон, бял шум, люшкане на кошарата, ако има такава функция, затопляне на чувалчето/кошарата с бутилка гореща вода, преди да сложите бебето - ей такива неща. Ако мислите, че обличането на чувалчето е проблемът, опитайте една вечер да завивате с одеало.
Ако нищо не помага, ще трябва да стиснете зъби и да изтраете няколко месеца евентуално.
Друг вариант е и да пробвате да спи с вас на спалнята, така може да кърмите легнала и да не се буди толкова.

Да така всички спим най-добре но е малко опасно това… Другото е че при кърмене настрани легнала май повече се дави с мляко, отколкото в класическата поза?

Аа и когато го слагаме на дивана или в сгъваемара кошара у нашите спи! Предимно в неговото ктеватче с матрака пиер карден не ще да спи (да не прозвучи като амтиреклама ама вече се чудя какъв р проблема, да не би пеекалено твърдия матрак)….

# 192
Ами нас това ни спаси. Поне като е при мен в леглото, не трябва да ставам и го кърмя насън.
Може да прочетете в Интернет какви стъпки да предприемете, ако ще спите заедно - например да не ползвате одеала.

# 193
Нямам нищо против хората да спят с децата си, но ми е много странно, а виждам, че толкова хора го правят. Не стига, че детето е голяма промяна във връзката между мъжът и жената, но и да го сложат в леглото!? За мен малкия трябва да си знае мястото и да си спи в кревата. Имахме период в който искаше да го гушкам и да спим заедно. Не беше заради зъби или колики, защото само като го гушна и седна на леглото млъкваше. Един ден го оставих да плаче, защото не исках да свиква и сега си спи с удоволствие в неговото легло.

# 194
Предлагате да остави едномесечно бебе, което разчита на майка си за оцеляване, да реве, докато се изтощи и заспи ли?
На мен пък са ми странни майките, които могат да стоят и да слушат бебето им да ги "търси".
Мястото на новородено е до майка му, така е и в природата.
Предполагам, че повечето хора спят с бебетата, защото нямат друг избор, ако искат изобщо да спят. Така е и при нас. Детето ми не ми пречи. Не всеки може да стои безучастно, докато детето му плаче. И не всички деца започват да спят спокойно, след като са оставени да плачат един път.
Както и да е, темата е за подготовка, а не да обсъждаме кой как си гледа децата.

Общи условия

Активация на акаунт