Подготовка за малкия човек - тема 16

• 38 440
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
Отностно подаръка - едно хубаво качествено одеало никога не е излишно. Може да го ползва и в леглото ако не иска чувалче и в очколичката или гнездото. Общо взето навсякъде. Или моят любим подарък - жирафчето Софи. Подарявала съм го два пъти и се е харесвало. Сега и моето бебе ми се радва. Дори за Коледа получи книжка от едната страна четно Бяла от другата цветна и шумка и доста се заглежда а е на 2м.

# 211
Няма нужда от спор - наистина много неща, които си си представял по един начин по време на бременността после се оказват различни. Ние например купихме ютия и дъска нови за да гладя. Е, може би аз не си организирам времето нещо, но не мога да стигна до гладенето… Поне взехме сушилня.

А зс некст ту ми - на идея е супер но пак не работи. ние долепихме кошарата свалихме решетката но той - както е заспал докато го кърмя - а почувства че го местя, а е надал вой. За него Няма значение че е близо до нас. И не се успокоява от погалване, само от гърда. Едва тая нощ успях да го излъжа на креватчето ама само след едно от кърменията. Бях направила гнездо от одеало и го пренесох докато спи. Иначе от тая гледна тока  - за пренасяне- некст ту ми си е удобство.!

# 212
  • Велико Търново
Някой да има този стол за хранене , който после се разделя на стол и масичка? Дали е удобен и практичен. Май заема доста място.
https://www.emag.bg/sgyvaem-stol-za-hranene-juju-eat-play-v2-roz … ink/pd/DS5JY9MBM/

# 213
  • Седмото небе
Някой да има този стол за хранене , който после се разделя на стол и масичка? Дали е удобен и практичен. Май заема доста място.
https://www.emag.bg/sgyvaem-stol-za-hranene-juju-eat-play-v2-roz … ink/pd/DS5JY9MBM/
Ние имаме такъв тип разделящ се, но доста по-семпъл и изчистен модел:

Много лесно го сглобих даже сама, за 10 минутки, семпла, но здрава конструкция. По принцип много си го харесваме и ни върши супер работа, но за мен има три-четири недостъка, който ми “бодат очите”. Това са липсата на позиции на облегалката, много разкрачените крачета (които сигурно заради стабилност са така), заема немалко място веднъж сглобен и много трудното махане на горната табличка, о! и облицовката на седалката щеше да е хубаво да може да се пере (тя е от изкуствена кожа). Но въпреки всичките му кусури си свикнахме с него и няма да го сменим. А и моята мадама е вече на почти годинка. Аз го харесах на картинка и поръчах без да го видя на живо, за което малко съжалявам. Но детето се чувства Ок в него, докато хапва, даже после си играе малко там и всъщност това е важно. Хубаво се вписва като идея и в кухнята ни, обединена с хола/трапезария, а и в детската стая, която сега проектиране. Интересно е също като се раздели на ниско столче с табличката, по натам ще го конфигурираме за постоянно разделен с масичката вместо таблата. На плота, който остава по средата ми е много удобно да си оставям някакви нейни дребни неща. Друго, което обаче му отчитам като плюс е че малката има желание да се държи за него и да прави опити да се задържа права, подпирайки се и като се “набира”. В това отношение също не мърда...
Наши познати имат подобен модел на Чиполино, ако не бъркам, но без масичка и също са доволни.

# 214
За мен най-хубавите столчета за хранене са на Пег перего. Много от вас сигурно ще кажат, че са излишно скъпи, но аз не бих го заменила. Самото столче ми изглежда хубаво, но не бих го взела, защото бих взела на Пег перего, а масичка и столче от страничката в инстаграм ,,детски мебели бг” супер хубави са! Относно подаръка, може и да им взема комплект шишета, или нещо такова което ще си използва!

# 215
Към тези, които са вземали  подвижни кошарки за начало, купувахте ли матрачета към тях?
Много тънки, като подложки ми изглеждат тези в кошарите.

Всъщност, вече поръчах матрачета,  не съм и предполагала, че от ozone освен книги ще  купувам и подобни неща.

# 216
  • София
Да, разбира се - матраче се купува отделно.

# 217
Танчето,на моето и с чувалче са му студени ръцете. Аз и с одеало го завивам под мишниците. Съвсем нормално си е да са му студени и ръцете, и краката. Важното е вратлето да е топло. Има чувалчета с ръкави може такова да погледнеш. До сега бяхме с кауфландско чувалче, като взехме такова и за пролетта, понеже тази седмица пак ги имаше. Сега за зимата е с чувалче от Пепко, което се води биопамук и е по-плътно.
Много благодаря.
Ще проверя

# 218
Някой има ли опит с активна гимнастика в неутрален цвят? Харесала съм тази:
https://www.baby-markt.at/fehn-3-d-activity-nest-teddy-a134791.html
Но ме притеснява дали не трябва да е по-шарена за да се радва бебо?

# 219
  • София
Никога не е сигурно на какво и как ще се зарадва бебето. На мен най-много ми допаднаха гимнастиките на Little Dutch, защото са от дърво и са компактни, но така и не купихме, защото получихме като подарък някаква друга пластмасова. Точно 2-3 седмици детето имаше интерес и след това започна да мърда - което го привличаше повече от гледането в играчки 😁 адски важно му стана да се върти като пумпал и гимнастиката го ограничаваше. Спестих едни пари от семейния бюджет…

Последна редакция: вт, 28 дек 2021, 14:53 от В@ня

# 220
  • Германия
Някой има ли опит с активна гимнастика в неутрален цвят? Харесала съм тази:
https://www.baby-markt.at/fehn-3-d-activity-nest-teddy-a134791.html
Но ме притеснява дали не трябва да е по-шарена за да се радва бебо?

Ох, напомня ми на нашата активна гимнастика, подарък от майка ми, 80€, в бледорозово, на мен много ми хареса. Е да, но на нито едно от децата ми не допадна особено и страшно ме е яд, че хвърлихме толкова пари на вятъра 🤬 не знам дали се дължеше на цветовете или на нещо друго, но интересът им клонеше към 0

# 221
То, като цяло, активната гимнастика бързо спира да бъде интересна. И аз харесвах на Little dutch, но ми се стори, че няма смисъл. Подариха ни една от Джъмбо, супер шарена.. ами, ползвахме я максимум 7-8 пъти и му омръзна. Сега ще видим второто дали ще я хареса, нямам намерение да купувам друга сякаш.

# 222
  • София
Всъщност тази, която ни подариха, във времето, в което беше интересна, беше много полезна, защото детето седеше по 30-40 минути и повече, по няколко пъти на ден под нея и се забавляваше много.

Виждам, че нещо не съм дописала покрай детето, но идеята ми беше да споделя, че според мен има повече смисъл да се вземе на заем от приятел или втора употреба точно този тип играчка. Нашата в момента е разглобена и детето си играе с висящите елементи като си подрънква с тях и нещо им дърдори 😂 купчина пластмаса е в кутията и в мазето неизползваема. За съжаление е от доста кофти-пластмаса и реално детето и да иска нямаше как да продължи да играе с нея в оригиналния ѝ вид, защото лесно се разглобяваше като започне да рита с крака. Мислех да купя втора, но… загуби интерес.

# 223
  • Пловдив
Ние имахме на Tiny Love, няколко месеца поне се забавляваше с нея. Имали сме и други, но те и омръзваха бързо.

# 224
Нашата също е на tiny love! Беше ни я дала сестра ми да видим дали ще ни допадне, но ни подариха една на Чиполино.Ползва я от 1м до средата на 5м. Първо гледаше и се смееше, после започна да опитва да си играе и накрая започна да се хваща за играчките и да сяда! Ползвахме идвете. Сега ползваме само киличетата!
https://www.hippoland.net/tiny-love-aktivna-gimnastika-into-the- … eluxe-gymini-0120

CHIPOLINO Активна гимнастика с музикален панел ПОТОЧЕ PGRML02103FS

Общи условия

Активация на акаунт