Подготовка за малкия човек - тема 16

• 39 254
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
Това сме го обсъждали, но тотално го забравих и моля да ме извините. И понеже съм на зор, влизам пак с въпроса за електрическа люлка. Слагам бебето в столчето за кола за да се успокои го залюлявям и май му харесва.
Мисля че ще му хареса люлка… Моля ви се препоръчайте ако сте доволни как бебето реагира в конкретен модел!

# 226

той - както е заспал докато го кърмя - а почувства че го местя, а е надал вой. За него Няма значение че е близо до нас. И не се успокоява от погалване, само от гърда.
Юп как ми попадна такава тема, че се за четох и ми стана носталгично..
😂 Описваш точно синът ми като новородено, но не само.. И точно по тая причина нямаше легло.. Беше пристрастиено кърмаче до 4г. След това му направихме стая, която всъщност 3 пъти преправяме дори.
Когато се роди сестра му, също не съм се и замислял да купувам легло, да разнасям бебе насам-натам... Кърмихме се до 3.5г. Спеше до мен/нас до 5, после си получи и тя стая.
(казвам мен/нас щото ММ се изнася лятото при баткото в стаята да спят на климатик, а аз в зимник не мога да вирея).
Сега той е на 15, тя на 9.. Ем никак не проявяват желание да се бутат между нас, особено големия рязко ни избягва 😁
Та изобщо не съжалявам за годините, в които съм ги гушкала максимално 😇

# 227
Не съм се замисляла че може бебе да се пристрасти към кърменето и да е трудно после да го отбиеш.. Моето е със силен сукателен рефлекс.

А между другото понякога спи с отворена уста, за което четох че не е ок щото значело че диша през устата. А не било добре бебетата да дишат през устата. Ще питам и педиатърката, но все пак… при вас как стои този въпрос?

# 228
Момичета, как точно спите заедно с бебетата си? Слагате ли ги в отделно нещо или?
Иначе аз хич не съм доволна от кошарката на Chicco next to me Magic - трудно се премества, крачетата не се прибират и стърчат, когато стои самостоятелно, люлеещия механизъм е практически неизползваем за мен.

# 229
Момичета, как точно спите заедно с бебетата си? Слагате ли ги в отделно нещо или?
В нищо отделно. Буквално до мен.
Беше ми тегаво в началото да не се врътна нещо рязко, ама толкоз бързо свикнах. Бебоците също сами се ориентират и по някое време започват и да се самообслужват, само трябва да си с подходящата нощница 😁

# 230
Не, не го слагам в нищо, бебето не трябва да е заградено с нищо. Най-добре се облечете хубаво и не ползвайте одеало и възглавница. Ако и таткото е при вас, бебето трябва да е в края, а не по средата.

# 231
  • Германия
Нашата спалня е 1,80м широка, аз спя в единия край, бебето е по средата, в другия край съм сложила две дълги възглавници да не падне, това е

# 232
Първото ни дете спеше между нас в средата на леглото и наистина е доста лесно с нощните кърмения. Трудно я отделихме обаче. Със сина ми сега процедирам по същия начин. Този път взех next to me с надеждата да спи там. Спи обаче като има периоди, в които суче през 2 часа ми е в пъти по-удобно да спи между нас. Въпрос на нагласа при родителите е да спят така, че да не е опасно за бебето.

# 233
Ако някоя мама поръчва стоки внос от Англия през Фейсбук , може ли да даде конкретен линк към продавач, от който е доволна Blush?

# 234
Чудя се каква електрическа люлка /шезлонг да избера и не стигам да решение. Може ли да споделите опита си. Предпочитам да е 2в1 уред, но знам ли на къде ще иска да се люлее. За сега съм загледала:
- Електрическа люлка  Cangaroo - Cloud
https://www.baby.bg/product/cangaroo-cloud-sg402/

- CANGAROO Електрическа люлка - шезлонг SWING STAR
https://www.hippoland.net/cangaroo-elektricheska-lyulka-shezlong … swing-star-bezhov

# 235
Ние сме с Cloud.
Харесва му, на ден стои по 1-2 пъти по 30 минути някъде.
Другата е много голяма, затова се спрях на нашата, нямам много пространство, а и честно казано чисто визуално не ми допада много.

# 236
Ние сме с много подобна, на мен си ми харесва много, малчо седи в нея, но е още мъничък и не мога да преценя дали му харесва или не.
На мен ми допада това, че седалката има 3 степени, има доста мелодии.
Това, което не ми допада е, че по-трудно се чисти под нея с парцал и прахосмукачка.

Добавям също, че дистанционното явно и с подобна честота като това но телевизора и като сменям каналите включвам разни неща на люлката или пък като цъкам дистанционното на люлката спирам звука на телевизора 🙄🤪

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 15:51 от Aleksandra618461

# 237
Иначе аз хич не съм доволна от кошарката на Chicco next to me Magic - трудно се премества, крачетата не се прибират и стърчат, когато стои самостоятелно, люлеещия механизъм е практически неизползваем за мен.
Когато беше при нас беше в гнездо, сега е в негово легло без преграда между нас. Нещо като Некст ту ми е идеята, но дървено легло с плъзгаща страна надолу.

# 238
Здравейте, да попитам по-опитните мами - имали ли сте нужда от кошара за игра? Бебето ми е на 5 месеца и си играем за сега на килимче. Няколко пъти близки ме питат кога ще й взимам кошара за игра, а аз мигам на парцали - нямам идея дали е нужна. Може и да ми препоръчате ако сте наясно Simple Smile Също така до сега малката беше с легло Чико некст ту ми меджик, но започва да й омалява и се чудя с какво да го заменя. Искам за начало отново да е близо до мен, насочила съм се към сгъваемите кошари. Отново ако имате идеи ще се радвам да споделите.

# 239
  • София
Ние имаме колара за игра. Най-използвана беше между 4-6 месеца и преди да започне да пълзи. Сега ми е удобно да я сложа вътре, когато трябва да свърша нещо, за което бебе в краката не е добре да има и да ида до тоалетната. Седи си понякога, но иска да пълзи повече. Не виждам смисъл обаче да взимате защото роднините били питали или защото Пешо има. Ние решихме, че ще е удобна, защото наистина имахме нужда да има място, на което да сложим бебето обезопасено. Освен това аз я оставям да се занимава с играчките си без да се намесвам, тя сама да ги разучава. Заема място обаче и това е доста сериозен фактор.

Общи условия

Активация на акаунт