Подготовка за малкия човек - тема 16

• 39 298
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
Ако се наложи ползване на шишета, нагревателят е много важен, защото те улеснява и спестяваш ценни минути, които и без това са кът Simple Smile
Ние взехме стерилизатор с функция за изсушаване и вграден нагревател - направо ни спаси и е най-ползваното нещо вкъщи.
Но са прави момичетата, че ако кърменето тръгне гладко, може да се окажат излишни тези неща, затова изчакайте да видите.

Кантар също не взимайте предварително, а ако решите в последствие, най-добре си наемете, да не се чудите какво да го правите като не се ползва.

Относно козметиката, в началото са нужни малко неща - измивен продукт, крем против подсичане, олио за масаж и колд крем за лицето. Бях взела различни неща за проба, но в болницата ползваха на Hipp и му понесе добре, затова останах с тази козметика и вкъщи. Имат хубав състав и не са твърде парфюмирани (като Uriage например). Специално кремът против подсичане засега върши доста добра работа и съм доволна.

# 256
Ползвала съм само измивен гел и мляко за тяло на Бюбхен и Хип и нямам забележки. За дупето Бочко за през нощта защото не го будя да му сменя памперса. Ако има проблем Судокрем.

# 257
Аа, аз също ползвах крем за дупе при нужда, но на бепантен! Много довлона

# 258
  • sofia
По наше време се ползваше на всяка смяна на памперс крем, за да предпазва кожата.

# 259
Аз слагам Судокрем на всяка смяна.
Бейбилов мокри кърпи от Дм (много по-бюджетни от Уотъруайпс и толкова камествени), на Бейбилов ми е и измивния лосион супер е. Иначе Мустела шампоан и лосион за тяло за мазане.

# 260
Мокри кърпи с вода има на Бочко и цената им е супер.

# 261
Аз установих, че от мокрите кърпи много повече ми харесва линиментът на Мустела. Ползвам го с памучен тампон на Babylove от по-големите, изчиства супер и с него ми е по-бързо и лесно. Мокри кърпи бях взела 3-4 различни пакета, но много не ги ползвам, предпочитам линимента.

# 262
А ползвали ли сте кантар за бебе и нагревател за шишета? Дали има смисъл да се купуват?
Нито кантар, нито нагревател сме ползвали. Нали ходят често на педиатър в началото и ги проверяват дали наддават достатъчно… Може би бил от полза на недоносени бебета, но и те ходят на лекар, даже още по-често. Нагревател ни подариха , но кърмата в шише издържа до 5 часа ня стайна температура, а адаптираното мляко-до 2 часа, та не сме го ползвали. Дайте още въпроси. 😉

Последна редакция: пт, 31 дек 2021, 00:21 от Aminka

# 263
  • до най-прекрасния мъж
Адаптираното е до час, след това не се дава. Днес и педиатърката ни го потвърди. Аз от нагревателя съм супер доволна. Беба се събужда и вече е гладна. Докато сменям памперса, пускам млякото да се топли и веднага давам да яде. Иначе, започват ревове и става нетърпелива. Ако трябва да топля по друг начин, не се виждам. Водата я преварявам и държа в термос, но не издържа дълго в оптимална температура и се налага претопляне на млякото. На мен ми дадоха на Томи Типи. Доволна съм много. Бях го прибрала дълбоко в шкафа, но бързо си го намерих, като опряхме до шишетата.

# 264
Кантар не сме ползвали. Това е напълно излишно при здраво и добре наддаващо бебе. Имахме нагревател на Авент със сензор. Едни 120лева хвърлени на вятъра. Абсолютно безполезно беше за нас. Дъщеря ми беше на АМ. В началото държах шишето с водата върху радиаторите, но после започнах да го правя с вода на стайна температура.

# 265
Благодаря за коментарите, отказах се от кантара Simple Smile
Според вас кой стерилизатор на Авент ще е по-удобен - този без опция за сушене, който е готов за 10 мин, или този със сушене, на който му трябват 40 мин?
И, ако планирам бебето да се храни с шише, когато го оставям на баща му, към шишетата на Авент ли да се ориентирам или към Медела Калма?

# 266
Благодаря за коментарите, отказах се от кантара Simple Smile
Според вас кой стерилизатор на Авент ще е по-удобен - този без опция за сушене, който е готов за 10 мин, или този със сушене, на който му трябват 40 мин?
И, ако планирам бебето да се храни с шише, когато го оставям на баща му, към шишетата на Авент ли да се ориентирам или към Медела Калма?
За стерилизаторът - има едни за микровълнова, можеш тях да видиш, поне са бюджетни Simple Smile
За вида шише - зависи бебето какво ще реши да хареса, чела съм, че някои сменят по 3-4-5 марки, докато бебето "пропие". А някои бебета изобщо отказват шише..
Не бих купила огромен комплект.

# 267
Gebura, разликата между двата е, че допълнителното време е за самото сушене. Иначе след десетата минута са стерилизирани и в двата случая.

Ако планираш да съвместяваш хранене с шише и кърмене, бих препоръчала шишетата на Lansinoh. На Медела може би също са подходящи.

# 268
От Ася Демирева съм чувала, че шишетата на Меделане са толкова подходящи, колкото ги описват. Не беше официално становище, по-скоро казано в разговор между нея и друг човек. Аз заради препоръка в темата се спрях на Lansinoh - купих си едно малко и едно голямо стъклено шише. Искам да кърмя и се надявам нещата да се получат при мен и детето, затова не съм купувала повече шишета и уреди. Ако се наложи - тогава ще купя. Стерилизатор бих си купила такъв с опция за сушене.

# 269
Прекрасни сте, благодаря Heart
Още един въпрос от мен Blush - има ли нещо специфично в бебешките хавлии или мога да прекроя неизползвани хавлии, за които знам, че са високо качество, в по-малък размер? На първо четене се сещам само за качулката за главичка, но трябва да може и тя да се направи?

Общи условия

Активация на акаунт