Подготовка за малкия човек - тема 16

• 39 302
  • 752
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Шишетата на Авент за мен са прехвалени, та и отвъд. Не се затрупвайте отсега с шишета, защото ако бебето има предпочитание към бибероните, ще имате зор.

За хавлията - всичко върши работа. Ние купихме една ей така да си е наречена за бебето. Подариха ни още три 😅. Качулката не мога да кажа, че е нещо, което е ключово за бебето. Даже я дразни като ѝ падне на очите.

# 271
Аз бях взела шише на нук. Едно малко, защото исках да кърмя. За сега кърменето се получава. Нужно ми е шише само ако оставям на таткото да храни. Ами първия път се обади че бебето реве и не иска да яде. Дойдох си веднага, не искаше шишето. Купих на медела - същото, на лансинох - същото. В крайна сметка попитах гинеколога ми с какво са давали мляко в болницата той каза авент, с една дупка. Не знам има ли друг вид. Ами купихме го, пробвахме и то се прие. Така, че според мен едно шише каквото и да мислите да правите (кърмите или Ам) е достатъчно. Просто за да видите дали е добре за детето.
Отностно стерилизатор а. Моя е най обикновен на мапи малак. И съм доволна, няма сушене, стерилизирам помпата, колектора и шишето вътре. Ползвам го всеки ден по няколко пъти.

# 272
На Медела бибероните са доста специфични. В болницата си бях взела към колектора на помпата, за да не се разправям и с отделно шише. Ами някак дълъг е биберонът, като че ли и по-твърд, и ми се струваше, че на детето не му е много комфортен. Пък и за съвсем новородено ми изглеждаше груб.

Иначе за вкъщи бяхме взели шишета на Томи Типи - ужасни са. Текат, детето всеки път се задавяше с тях, а и шишето е с някаква неудобна форма и размер. Смених с Лансинох е много по-добре и съм много доволна.

# 273
  • до най-прекрасния мъж
От Томи Типи и аз не съм доволна. Малката се давеше с тях. Таткото купи Авент 2  бр. малки и 2 бр. големи. Едните са с биби 1ца, другите с 0. И с двата вида се справя за яде, като че ли с 0 яде по-чисто, но и двете се водят за новородено и не я давят, освен ако не яде лакомо, което често се случва.
На Нук бибите също не ми допадат. В болницата  даваха млякото в различни шишета, това на Нук буквално течеше в устата й, а тя беше на 3 дни. Залъгалките на Нук също не ги хареса, на Авент успявам да я залъжа от време на време. Но те са и доста по-меки от на Нук. Техният силикон е някак твърд и явно я дразни в устичката. Тях директно ги плюе, а и формата е особена.
Докато все още кърмех и цедях да давам от шише, пробвахме Медела Калма. Детето изобщо не го прие. Въртя го устата и се чудеше какво да го прави. Повече не съм опитвала, въпреки че тогава беше на 5-6 дни и може би не е бил подходящ за толкова малко бебе.

# 274
  • Пловдив
Ние от самото раждане сме с Топи Типи, нашето момиче си върви супер с тях от началото. Всичко е до дете и е проба- грешка според мен 😊

# 275
За кантара аз пък не съм съгласна че
не трябва. На нас ни се наложи въпреки че бебето се оказа че наддава добре и не е недоносено. Просто не знаех дали кърмата му стига и точно кантара беше причината да спра АМ след родилното и да продължа само на кърма. Това което показа кантара ми даде увереност. Бях писала на Хедра че не знам как се справям понеже реве и тя ми писа да го измерим по памперс и гладен и да проследя пак след 3 дни. И така разбрахме че вс е ок.

Разбира се, може и кантарът да се вземе под наем и все пак за хора които за пръв път са родители и майка решена да кърми според мен той е задължителен.

Линиментът е супер да! Но за дупето. За отпред пак ли ползваш линимент? Аз пишката му забърсвам с мокри кърпички

# 276
  • София
Хедра оредполагам, че е посъветвала за кантар поради някакви особености и защото сте имала. Консултантите по кърмене, които съм слушала дават съвети според спецификата на случая и това не прави кантарът задължителен по никой начин. Даже напротив, вглеждането в кантара може само да стресира родителите, защото не дава цифрите, които все пак са някакви средни стойности. Та нека не обобщаваме от съвет по отношение на конкретен случай върху всички.

# 277
Разбира се, че не е задължителен кантарът. Повечето бебета по света са отгледани без кантар. В Англия даже няма месечно теглене както тук и хората някак се справят с отглеждането на децата без да им следят теглото всеки месец, камо ли пък всеки ден вкъщи.
Със сигурност не е необходимо да се купува предварително. Ако има притеснения с наддаването, винаги може да се заведе на консултация. Ако се наложи по някаква причина, тогава може да се купи.
Никой консултант по кърмене или педиатър няма да ви каже, че е задължителен, това е само вашето лично мнение.

# 278
Alaskata, да, само за дупето ползвам линимента, иначе мокра кърпичка.

Никой не казва, че кантарът е задължителен, но аз също мисля, че е полезен в началото човек да се ориентира. Разбира се, без да се филмира.

# 279
Бъдете здрави и много щастливи мами!

Спрях се на сгъваема кошара Cangaroo - Once upon a time 3, с ниво за повиване. Размери:  125 x 62 x 73 cm
Някой има ли такава и може ли да ми помогнете какъв размер матрак трябва да взема допълнително? В упътването пише да не се ползва допълнителен матрак, но не мисля, че 1,5 см включено матраче ще е достатъчно, дори за новородено.
https://www.baby.bg/product/cangaroo-once-upon-a-time-3-419008/

# 280
Към тези, които са вземали  подвижни кошарки за начало, купувахте ли матрачета към тях?
Много тънки, като подложки ми изглеждат тези в кошарите.

Всъщност, вече поръчах матрачета,  не съм и предполагала, че от ozone освен книги ще  купувам и подобни неща.
За кошари тип "next to me" ли говорите? Ако да, може ли да споделите какъв матрак сте взели? :

# 281
Бъдете здрави и много щастливи мами!

Спрях се на сгъваема кошара Cangaroo - Once upon a time 3, с ниво за повиване. Размери:  125 x 62 x 73 cm
Някой има ли такава и може ли да ми помогнете какъв размер матрак трябва да взема допълнително? В упътването пише да не се ползва допълнителен матрак, но не мисля, че 1,5 см включено матраче ще е достатъчно, дори за новородено.
https://www.baby.bg/product/cangaroo-once-upon-a-time-3-419008/

Аз съм взела подобна, но на Лорели с падаща преграда. Та матрака за нея трябва да е 120/60

За много години! Нека сме здрави ние както и всичките ни близки! Пожелавам ви една по -добра година и да ви донесе това което ви е нужно! Blush

# 282
Да,  blue girl, точно такава/такива  Simple Smile) )) взех за моите човечета.
В ozone също е намалена. Не съм поглеждала в сайта тази сутрин, но имат добро разнообразие от кошарки и промоция на някои.
Матрак взех също от озон,  на промоция също, четох  характеристиката му на сайта на Вис виталис, където има по-тънкия модел. Считам, че и без да струва 200лв е добър.
Скрит текст:

Magda91, Cangaroo - once upon a time 3 избрах, не е next to me

Последна редакция: сб, 01 яну 2022, 12:07 от Щефи

# 283
Toзи на лорели го имаме за сгъваемата кошара - много е хубав.

# 284
Благодаря ви! Сега ще го поръчам и него и сме готови Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт