Подготовка за малкия човек - тема 16

• 39 262
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
Ние взехме Сайбекс Сирона на намаление, сега видях, че в Раятойс е намален от 720, на 575лв.
Върти се на 360 градуса, с изофикс.
Също от чуждестранни сайтове може да се поръчат хубави столчета с няколкостотин лева разлика в цената.

# 391
  • София
Ние взехме Сайбекс Сирона на намаление, сега видях, че в Раятойс е намален от 720, на 575лв.
Върти се на 360 градуса, с изофикс.
Също от чуждестранни сайтове може да се поръчат хубави столчета с няколкостотин лева разлика в цената.

И ние така. Беше около 500 лв. цената.
Другият вариант е поръчване от немски сайтове чрез посредник. Ако не бях намерила сайбекса щях да го направя. В темата за столчетата имаше доста линкове, публикувани от услужливи съфорумки, с намаления от големи чужбински вериги. Признавам си, че това е единственото нещо, за което съм толкова категорична, че е инвестиция в сигурност. Бих спестила от всички останали “глезотии”, които си позволих.

# 392
Да, и аз всеки път споменавам, че нямам против дрехи, играчки, легло, всичко да е втора употреба, но столчето държах да е ново и качествено ( и да возя назад максимално дълго).

# 393
  • Beyond the stars
Моля дайте пример за хубаво столче със сертификат за 400-500лв. Аз съм се спряла в момента на Maxi cosi Mica Pro Eco, което е 1190лв с базата. Бих разгледала и други алтернативи ако са толкова надеждни и цената е 1/3 или наполовина.

Просто не от БГ - https://www.mytoys.de/maxi-cosi-auto-kindersitz-mica-authentic-grey-15957650.html
Пак не е 400-500, но някои Cybex и Britax от чужбина спокойно се вместват в този бюджет.

# 394
В Амазон също има хубави столчета на добри цени.
Едното ни столче го поръчахме от немският амазон и с доставката чрез превозвач излезе около 500лв (Cybex).

# 395
  • София
Моля дайте пример за хубаво столче със сертификат за 400-500лв. Аз съм се спряла в момента на Maxi cosi Mica Pro Eco, което е 1190лв с базата. Бих разгледала и други алтернативи ако са толкова надеждни и цената е 1/3 или наполовина.

Просто не от БГ - https://www.mytoys.de/maxi-cosi-auto-kindersitz-mica-authentic-grey-15957650.html
Пак не е 400-500, но някои Cybex и Britax от чужбина спокойно се вместват в този бюджет.

Благодаря, но това май е предишния модел. Ще потърся и ще помисля. Засега се спрях на този модел, защото ми хареса, че се вдига подглавника спрямо височината на детето.
Вчера поръчах одеалцето от мерино вълна. След няколко часа ми звъннаха да ме попитат от кой цвят искам. Аз поръчах най-светлото, цвета на естествената вълна. Изпратиха ми го още същия ден и днес го взех от Спиди. На мен ми харесва - мекичко, плътно и мисля да поръчам и едно от по-големите размери.

Аз поръчах и комплект бархетни и тензухени пелени и те също ми допадат. Определено са по-плътни от муселиновите, особено бархетните и е хубаво да имам различни видове.

Последна редакция: вт, 11 яну 2022, 15:03 от gigi91

# 396
  • София
На всички столчета би трябвало да се регулира частта, която е под главата съобразно височината на детето. То много бързо расте в първите 6 месеца. Буквално за дни вече може да не му е по мярка.

# 397
И аз видях за това одеалце, вчера го поръчах, днес ми се обадиха и казаха да го очаквам утре Simple Smile Ще дам мнение Simple Smile

# 398
  • София
Ние взехме това столче: https://www.baby.bg/product/stolche-za-kola-moni-serengeti-0-36- … g-s-isofix-sinyo/
Като преценихме, че е достатъчно надеждно.

Сега съм решила да поръчам шишета като съм се спряла на марките NUK, Avent и Tommee tippee. Виждам, че и трите марки имат анти колик варианти, но понеже не искам да поръчвам повече от 4 броя реших да се посъветвам с вас. Виждам, че има различни капки и различни размери на бибероните, ще помогнете ли какви да взема като размер, защото нищо не ми говорят тези капки?

Залъгалки също гледам от горе посочените марки, но там питането ми е силиконови или каучукови?

# 399
Не препоръчвам авент защото от много дълго време нямат внос на биберони за шишетата. За след 6 месеца случайно си взех от една майка във фейсбук. Никъде по магазините не се намират. Томи типи използвам основно защото за тях си намерих и за 3 месеца и за 6...

# 400
  • Beyond the stars

Благодаря, но това май е предишния модел. Ще потърся и ще помисля. Засега се спрях на този модел, защото ми хареса, че се вдига подглавника спрямо височината на детето.

Пример беше. Не съм гледала конкретния модел, но със сигурност за столче винаги е по-евтино от чужбина.

# 401
Не препоръчвам авент защото от много дълго време нямат внос на биберони за шишетата. За след 6 месеца случайно си взех от една майка във фейсбук. Никъде по магазините не се намират. Томи типи използвам основно защото за тях си намерих и за 3 месеца и за 6...

Аз никога не съм имала проблем с бибероните - купувала съм от Вис Виталис, Хиполенд, аптеките, Кауфланд... Сигурна съм, че ги има и на много други места, включително и онлайн.
Аз съм доволна от тях.

# 402
Относно столчетата за кола и поръчките от Англия и Германия- как стои въпросът с гаранцията?

# 403

Аз никога не съм имала проблем с бибероните - купувала съм от Вис Виталис, Хиполенд, аптеките, Кауфланд... Сигурна съм, че ги има и на много други места, включително и онлайн.
Аз съм доволна от тях.

Вис Виталис няма онлайн, Хиполенд няма онлайн, Кауфланд съм проверявала поне 5 пъти. И в поне още 20 онлайн магазини и аптеки. Както и всички детски магазини в моя град. Авент за 6м няма.

# 404
  • София
Лина, капките показват колко силна е струята (броя дупки на биберона)и до картинката с капките пише 0+, 3+, 6+. Това ти е възрастта на детето. Т.е. започваш с една капка.

Общи условия

Активация на акаунт