Подготовка за малкия човек - тема 16

• 39 266
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Според мен зависи от продукта. За количките нямам добри отзиви. Столче за кола има моя приятелка и е Ок цена:качество. Ако не ви се дават 1000+лв за висок клас столче със сертификат като Cybex, Maxi cosi, Recaro и т.н. става. Има си база, върти се на 360 градуса - няма сертификат за безопасност, но понякога нямат защото не им се плаща на производителите, а не че е лошо.
Сетовете за спане са хубави - на допир ми харесаха повече отколкото на Лорели и си взех два спални комплекта 6 части и един за количката.

# 376
Благодаря! Навремето когато исках столче за кола ми казаха, че на кика бу не е достатъчно сигурно, но знам ли. Нашето не знам дали е много по-добро!😊

# 377
Между другото за хората, които се чудят за некст ту ми искам да кажа, че супер лесно се продават после. Особено, ако са някоя известна марка. Аз бих взела втора ръка, ако не трябваше да поръчвам истерично и имах време да потърся.

# 378
Snowwhite, доста се почудих дали да пиша, защото не желая да се приема по грешен начин това, което ще кажа. Понеже доста пъти сме водили разговори тук относно спането на бебето  и съм те запомнила с категоричните ти позиции, които звучаха сякаш осъдително - спане в самостоятелна стая, спане в некст ту ми, против споделянето на легло и т.н., реших да напиша, че спането на ръце през нощта е най-опасния начин за спане, макар че ти си чела и най-вероятно го знаеш.
Сега, когато вече можеш да споделиш реален опит по темата, предполагам, че ще разбереш защо някои от нас спят с децата си, защо некст ту ми не винаги е вариант, както и спането в отделна стая.
Нямам за цел да се заяждам, просто остава неприятно чувство, когато някой, който няма опит или има положителен опит, дойде да обяснява на другите как нещо, което правят, е неправилно и как той не би го направил. Лесно е на теория, лесно е и когато имаш бебе, което от новородено си спи в креватчето по цяла нощ, но който няма този късмет, прибягва да отчаяни мерки.
Отново казвам, че не целя да се заяждам, напротив, с добри чувства го казвам, надявам се да ме разбереш правилно 🙂

# 379
gigi91, нареждам се и аз за отзив за одеалцето Ако е добро, бих поръчала и такова. Взехме за бебчо като подарък от едната баба мерино одеалце на Шушулка, но не мисля , че съм се прекарала. Ако имаше големи, бих купила и за нас.
Вместо некст ту ми кошара взехме сгъваема , на която едната страна пада и е с две нива. Горното с хубав матрак е точно на нивото на спалнята ни , а ще се ползва повече от 6 месеца.

# 380
Пистачо, да знаеш само и аз не се заяждам, но просто искам да го кажа да се знае, че и такива майки има. Синът ми беше спокойно бебе до 2-3м. След това имахме проблеми и спането сам беше голяма мъка, но както не веднъж съм казвала бебето няма място в леглото на майката и бащата. Некст то ми бих взела с второ дете с цел да може после да е в креватчето на брат си, а не специално легло за 6м. Всеки си знае, само казвам, че аз мога да седя и да слушам как детето ми плаче в другата стая, защото знам, че така ще се научи да си спи в неговата стая.

Разбира се щом ти си на мнение, че детето може да спи при родителите и го правиш, значи може би това е най-доброто за твоето дете, а моето мнение е най-доброто за моето дете!😊

# 381
Пистачо, да знаеш само и аз не се заяждам, но просто искам да го кажа да се знае, че и такива майки има. Синът ми беше спокойно бебе до 2-3м. След това имахме проблеми и спането сам беше голяма мъка, но както не веднъж съм казвала бебето няма място в леглото на майката и бащата. Некст то ми бих взела с второ дете с цел да може после да е в креватчето на брат си, а не специално легло за 6м. Всеки си знае, само казвам, че аз мога да седя и да слушам как детето ми плаче в другата стая, защото знам, че така ще се научи да си спи в неговата стая.

Разбира се щом ти си на мнение, че детето може да спи при родителите и го правиш, значи може би това е най-доброто за твоето дете, а моето мнение е най-доброто за моето дете!😊
И моите две деца са случили на кофти родители. И в нашето легло няма място бебе, дете и т.н. Аз също не се заяждам, но според мен родителите са си родители, децата са деца, аз дори направих всичко възможно да отделя баткото от бебето в отделни стаи, разбира се, ако нямах възможност щяха да спят двамата заедно, но при нас нямат място. Смятам, че това ни решение като родители, макар във вашите очи да ни прави кофти родители, много ни е помогнало 1во да сме много спокойни, 2ро да имаме прекрасна връзка и взаимоотношения с мъжа ми и има още доста неща, които не виждам смисъл да изброявам. Както каза Иси, всеки родител преценява сам какво е най-добро за детето му!

# 382
Страхотна цена за мерино одеяло - от дълго време се колебая дали да купя, защото 100 лв ми се виждаха много за одеяло 80х80. Иначе има и в Gush и също тези съм си запазила - https://www.pakostnik.com/bg/bebeshko-odeyalo-90-h-90-sm-ot-100- … na-bio-baby-44806.

Ние вместо next to me, послушахме съвет от приятелка и взехме кошата преносима с падаща преграда - ще я сложим до леглото, ако преценим и отделно през деня ще си спи в дървеното легълце. Това ни се стори по-добрия вариант от гледна точка цена-качество, а и после няма да имаме къде да съхраняваме next to me, а така сгъваемата ще отиде при едните баба и дядо.

Може ли да споделиш на каква кошара сте се спрели, аз исках дървено легло, но се оказа, че в квартирата май няма се събере и търся по-компактен вариант.

Купихме най-обикновено на Chippolino - май е това https://www.hippoland.net/chipolino-koshara-2-niva-s-padashta-pr … ate-kosimer0213la. Целта е просто, ако има нужда да го сложим до спалнята и също да се мести лесно и в другата стая (има колелца).

# 383
Включвам се и аз, баткото никога не е спал при нас. Взимали сме го като е бил болен докатому спадне температурата, например, или ако е бил неспокоен, но успокои ли се - всеки си отива в леглото. Така сме най-добре и тримата. Спокойно спим всички, ние не се притесняваме, че той е между нас, а той не ни рита и не се мъчи да се намества. Като беше бебе имаше адски колики и пак не го взимахме. Носихме го на ръце, гушкахме го, но не спешв мвжду нас. Смятам и сега с бебето да подходим така, то щв си покаже как ще е.

# 384
Пистачио, не ме интересува дали се заяждаш или не. :Д Определено се изказваш доста неподготвено, но ще ти оставя кефа да се почувстваш права поне за едното спане в отделна стая, аплаус, олекна ли ти? Joy. Бебето ми спи през деня в некст ту ми или кошница, която практически е некст ту ми, но я ползвам в хола в момента. Когато то спи през деня, и аз спя. През нощта е по-активна и заспива само разхождайки я или държейки я дълго време на ръце. След като я накърмя и гушкам докато заспи дълбоко, я оставям в бейбибей леглото й в спалнята ни. Което значи, че интервалите на обслужване са около час нощем и за повече не мога да я оставя сама в леглото, от този час и аз дремвам малко. През деня се наспивам, вечер съм по-бодра да я обслужвам. НЕ АЗ спя докато тя е върху мен или още по-малко в моето легло. ТЯ спи или по-скоро има нужда от повече време да заспи дълбоко и да позволи да я оставя на друго място, което значи, че практически нощта е едно голямо гушкане.

За спането в отделна стая можеш да се чувстваш специална, ако ще те направи щастлива. Нито аз го искам в момента докато е толкова малка, нито бебето ще позволи. Единственият ни проблем е, че ритъмът ден и нощ е на обратно, но човек може да се напасне на това.

И да, точно заради категоричните си позиции за неспането на бебето в родиъелското легло поръчвах 3то! легло за бебето в пследния момент, след като видях как е в болницата и усетих, че ще иска същото и вкъщи. Не бих спала самата аз докато бебето ми е върху мен, до мен в леглото или има опасност да го задуша. Когато тя спи на ръце, това значи,че аз имам поне 6 часа сън през деня докато тя спи и в крайна сметка винаги я оставям обратно в леглото й, макар след час пак да е време за ядене, памперс или да иска да я гушна... В тези интервали пак си лягам да спя допълнително, но по отделно.

Не бих ти отговорила принципно, особено като сега много избирателно пиша във форума и имам къде-къде по-мили и смислени съобщения, на които искам да отговоря изчерпателно, но понеже толкова добре си ме запомнила и дълбаеш, упрекваш и си тълкуваш постовете ми както ти харесва, заповядай.

п.с. Бебето яде  и е в ръцете ми Joy , затова пиша с грешки, ще извинявате.

П.п.с. Никога не съм очаквала бебе да спи по цяла нощ без прекъсване. Очаквах активната гушкаща фаза да е през деня, да, а  нощем да ставам на 2-3-3,5 часа примерно, (всичко друго би означавало гърдите ми да експлодират :Д), не на 1 час и така през деня да мога да свършвам повече неща вместо да спя, ям и да се изкъпя, но явно е нормално както ме уведомиха акушерките за първите 6 до 8 седмици да има такъв ритъм.

Последна редакция: вт, 11 яну 2022, 09:27 от snowwhite12

# 385
Showwhite опитайте да се гушкате през час през деня ако има възможност. По-добре да не свиква, през деня да спи, а през ноща да скача. Още е малка доколкото разбирам, но на 3-4м започни да я караш да спи по-малко през деня и съответно повече през ноща!😉

# 386
Да, на 12 дена е, изи анди. През деня ще пробвам и при първа възможност слинг, за да си получава дозата гушкане максимално, но трябва да стане 3,500 кг :Д Още малко остана. Слагам я уж в кошницата до една стъклена стена, да спи на светлината и да свиква с ,,деня", а вечер лампите са изгасени с изключение на когато кърмя като сега например една малка лампичка. Но няма ефект все още. Ще пробвам различни неща. Simple Smile Лошото е аз ако свикна да съм най-активна нощем. Joy

# 387
  • София
За марката кикабу - китайски са, реплики на качествени неща. Това, на което съм попадала и съм получила като подаръци, определено не си заслужава. Има достатъчно избор на евтини алтернативи.

Моля ви, не подвеждайте хората, че всички столчета за кола със сертификати и преминали краш-тестове са над 1000 лева. Има достатъчно по-добри възможности, които могат да се намерят за 400-500 в намаление. От всички неща по списъците, това може би е най-важното да бъде качествено, защото есвързано с осигуряване на безопасност вдържава, в която годишно губим по едно село по пътищата.

Snowwhite12, ще се напаснете с бебечето! Честито раждане. Не приемай толкова сериозно коментарите тук. Излишно е да се изпада в обяснителен режим. А бебетата много бързо си променят спането с възрастта.

# 388
  • София
Моля дайте пример за хубаво столче със сертификат за 400-500лв. Аз съм се спряла в момента на Maxi cosi Mica Pro Eco, което е 1190лв с базата. Бих разгледала и други алтернативи ако са толкова надеждни и цената е 1/3 или наполовина.

# 389
Моля дайте пример за хубаво столче със сертификат за 400-500лв. Аз съм се спряла в момента на Maxi cosi Mica Pro Eco, което е 1190лв с базата. Бих разгледала и други алтернативи ако са толкова надеждни и цената е 1/3 или наполовина.
Вие държите ли да се ползва с база? Има варианти на Cybex, които могат да се монтират само с колани и са около 400 лв. Вярно, че с изофикс е най-добрият вариант, но ако търсите нещо по-евтино, по-добре така, отколкото столче на кикабу, според мен.

Общи условия

Активация на акаунт