Подготовка за малкия човек - тема 16

• 39 190
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Аз ще взема 1-ка малък пакет да видя колко голямо ще се роди бебето, защото върви едричък. Според мен колко време ще се ползват зависи колко голямо ще се роди бебето, защото някои се раждат по 2,5кг, други по 4кг, затова не мисля да се презапасявам с малки. Винаги могат да се купят след раждането.

# 526
1ви номер ползвах само един малък пакет, двайсетина броя.
2ри ползвах месец-два, после минах на трети.
Смятайте по около 7-8 памперса на ден средно.
Какво значи три пакета дали ще стигнат, купете три, пък като ви свършат ще решите дали да купите още или да минавате на следващия размер. Няма нужда предварително да купите памперси за шест месеца напред 😀

# 527
Здравейте според вас един пакет памперси размер 1 ще ми стигне ли. И от 2ка 3 пакета достатъчни ли са по 42 броя. За колко време ще мине на 3ка. Изобщо не ми е ясно😀
Не съм ползвала 1 изобщо. 2ка много кратко, от 1 навършен месец и с двете деца бяхме на 3ка.
Но наддаваха доста много.. така че си е до дете.

# 528
quote author=Pistachio link=topic=1387362.msg44147780#msg44147780 date=1642353070]
1ви номер ползвах само един малък пакет, двайсетина броя.
2ри ползвах месец-два, после минах на трети.
Смятайте по около 7-8 памперса на ден средно.
Какво значи три пакета дали ще стигнат, купете три, пък като ви свършат ще решите дали да купите още или да минавате на следващия размер. Няма нужда предварително да купите памперси за шест месеца напред 😀
[/quote]

Никога не съм разбирала хората които купуват така памперси😃
Когато бебето се роди беше 3.340 и просто като се обадих на таткото казах ,,купи една 1ка на памперс” сега питах си погледнах в тефтера и виждам, че съм използвала точно 52 памперса1, но те не вървяха бързо по 6памперса на ден около седмица е било.
2 се води 4-8 пълна лъжа е според мен. Брше 6.700 когато му станаха малки. Премина на 3ка на 3++.
Стоя си с 3 по-дълго време. Премина на 4на 6м и сега на 9++ сме с 5. На последния преглед беше 9.100, но 4 му е малък.

# 529
Здравейте според вас един пакет памперси размер 1 ще ми стигне ли. И от 2ка 3 пакета достатъчни ли са по 42 броя. За колко време ще мине на 3ка. Изобщо не ми е ясно😀
Зависи колко голямо се роди детето. На последния ни бебок му бях приготвила само размер Pampers 1 вместо NB, но беше по-малък от братята си. Добре че от болницата ни дадоха NB за вкъщи, но се наложи са купуваме още. Та в крайна сметка ползвахме NB около месец, после още месец номер 1, и сега вече 3 месеца сме на номер 2. Не бих се презапасила нито с памперси, нито с малки дрешки, защото бебетата растат неочаквано бързо.

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 23:21 от Aminka

# 530
  • до най-прекрасния мъж
Зависи от ползваната марка пелени. В болницата бяхме с 2ка на Падларс. За вкъщи бях купила 5 пакета Лупилу от Лидл - 1 ца. Много бързо й омаляха и взеха да изпускат. Имам близо 3 пълни пакета останали. Имах мостри на Памперс Премиум Кеър 1ца. До преди седмица ги носеше, даже и сега й стават, но вече умаляват и не смея да купя нов пакет. Да е изхабила максимум 2 пакета. Сега е с Лупилу 2ка, имам да изтикам още 2 пакета от общо 5 и е малко на кантар дали ще успея. Те също започнаха да умаляват. Като ги сравнявам Памперс 1ца е голям колкото Лупилу 2ка. Та е малко относително. Моят съвет е 1 малък пакет 1ца и един 2ка. Мерите и преценяте. Дъщеря ми се роди 3200, изписаха я 2900. Сега на месец и малко е към 3800. За дрехите същата работа. 56ти размер ги носи до 3 седмична възраст и й окъсяха.

# 531
Зависи колко голямо ще се роди бебето и с какъв темп ще наддава, също и между различните марки може да има малка разлика.
Според личният ми опит най-добре пасват и попиват памперсите, когато детето тежи около средата на дадения интервал за конкретен размер.
И двете ми деца се родиха по 3200гр и започнах с 1ца - носиха я около 3 седмици, после 2ри размер по-дълго се носи (няколко месеца). Както по-нагоре са писали сметнете си средно по 7 памперса на ден. С 1ви размер не се презапасявайте, но от 2ката и 3ката със сигурност ще трябват доста повече от един-два пакета.

# 532
  • София
Аз започнах да се “запасявам” от промоции, когато бях сигурна, че детето няма да се изрине от конкретните памперси. И купувах първите месеци по 1-2 пакета максимума. Има разлика между фирмите освен това.

# 533
Хора, някой има ли компетентно мнение по въпроса със столчетата/кошниците за кола? Взела съм такова гащеризонче тип космонавт, много е мекичко и се чудя дали да го взема за изписването, да си спестя многото дрехи едно върху друго. Обаче знам, че децата не трябва да се слагат в столчетата за кола с каквито и да е якета и космонавти, та се чудя това дали спада към тях. Изобщо много ми е мъгла с колко пласта дрехи трябва да е в това време. Не искам да го навличам прекалено много, пък да не му е и студено.. все пак на няколко дни ще е човекът.

# 534
Хора, някой има ли компетентно мнение по въпроса със столчетата/кошниците за кола? Взела съм такова гащеризонче тип космонавт, много е мекичко и се чудя дали да го взема за изписването, да си спестя многото дрехи едно върху друго. Обаче знам, че децата не трябва да се слагат в столчетата за кола с каквито и да е якета и космонавти, та се чудя това дали спада към тях. Изобщо много ми е мъгла с колко пласта дрехи трябва да е в това време. Не искам да го навличам прекалено много, пък да не му е и студено.. все пак на няколко дни ще е човекът.

Сипер сладко е, но според мен са по-хубави космонавтите тип грейка. Аз до 2м го водих на разстояние 10-15минути от нас и само леко разкопчах космонавта. Все пак докато загрее колата сме стигнали😃

# 535
Проблемът е, че ние сме от друг град, около 2 часа от болницата до вкъщи, та ще си попътува така.

Сипер сладко е, но според мен са по-хубави космонавтите тип грейка. Аз до 2м го водих на разстояние 10-15минути от нас и само леко разкопчах космонавта. Все пак докато загрее колата сме стигнали😃

# 536
Освен за безопасността, помислете и за температурата. Предполагам, че ще пуснете парно в колата, за да е нормална температурата, но вкъщи бихте ли го държали два часа, облечено с това? Най-вероятно не, затова и не мисля, че е подходящо за кола.
В колата бих наметнала някоя пелена, по-тънко одеало, в зависимост от температурата може да сменяте.
От болницата до колата- боди, ромпър, шапка и дебело одеало.

# 537
А пък за температурата в колата въобще не помислих 😱 Сега се сещам, че имам едно плюшено екипче от две части, по-тъничко от това. Може би ще взема него, а после в колата мога да сваля горната част и да остане по боди с дълъг ръкав. Благодаря за съвета!
Edit: А някой има ли идея на колко градуса се пере мериносовата вълна? Етикета е толкова малък, че е нечетим, предполагам на 30?
Освен за безопасността, помислете и за температурата. Предполагам, че ще пуснете парно в колата, за да е нормална температурата, но вкъщи бихте ли го държали два часа, облечено с това? Най-вероятно не, затова и не мисля, че е подходящо за кола.
В колата бих наметнала някоя пелена, по-тънко одеало, в зависимост от температурата може да сменяте.
От болницата до колата- боди, ромпър, шапка и дебело одеало.

Последна редакция: пн, 17 яну 2022, 17:33 от yana_rr

# 538
Аз пера на ръчно, 30 градуса

# 539
Yana_rr, на 30 градуса пише вълната.

За гащеризона  два часа са много в топла кола.
Аз ще взема гащеризон, но и пелена  - тънка, дебела, да имам под ръка.
Да обличат според времето.
Но и живея на 15 минути от болницата.

Общи условия

Активация на акаунт