Подготовка за малкия човек - тема 16

• 39 188
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Аз много обичам такива апп-ове за следене, планери и т.н., но ме мързи и не виждам смисъл в момента. Почнах бейбитракър, но бързо се отказах, защото бебето си наддава добре, кърмата ми е достатъчно, ака си като хората и какво да му следя. Ако има проблем, тогава бих.

А за часовете при лекар и имунизацията си имам списъци от болницата и няма смисъл да ги пиша в тефтер. Иначе бих си направила  такъв бейби планер, ако не ме мързеше, готино е.

# 586
  • София
Бебетата нямат нужда от възглавница. дори е опасно да ползват такава. Плоската глава и плешивинките от лежане се оправят с порастването.
Но пък са измислили хитър начин да продават нещо ненужно.

# 587
този синдром на плоската глава е физиологичен (и се оправя с времето) - а ако има проблем, нещата са доста по-серизони и възглавницата няма да ви реши проблема..
Веднага те оборвам Simple Smile
Големия ми син е с крива глава и е на 9г. И определено няма сериозен проблем детето , а проблема си е в мен. Толкова бях изтощена от непрекъснатия му рев и не спане , че не му завъртах главичката наляво и надясно.
А защо детето е оставяно да реве в легнало положение? Те сами почват да се въртят, така или иначе, след първия месец. Формата на черепа, за да се промени така, със сигурност не е точно от непреместване на глвата - но най-лесно от педиатъра така да се каже на майката. Да, може и да има значение... Но едва ли е водещо. Всеки си знае неговата история де... Аз не бих го приела за чиста монета. Не казвам, че му има нещо сериозно на детето - физиология. Има всякакви черепи, едва ли има идеално гладки.
На всичко отгоре за таз възглавница се посочва плоската глава отзад...  това как помога с въртенето и защо изобощо трябва да спят по гръб (според същата).
Аз нищо не съм въртяла, спеше си където завари, защото много трудно спеше.
За главата мога да говоря много, защото при дъщеря ми имаше драма с фонтанелите и черепа след раждането и съм се консултирала и изчела сумати неща - точно всички препоръчваха без всякакви възглавници и нагласации на положението.. Но тя имаше и жесток рефлукс и спеше буквално права почти 3 месеца (в ръката ми или в слинг).. та може и затова да не е плоскоглавка знам ли...

# 588
Има ли някой друг непукист, който смята да не глади? Доколкото се информирах, това с дезинфекцията е останал мит от едно време и общо взето гладенето е по собствена преценка. Засега само съм изпрала всичко с допълнително изплакване. Бабите сигурно ще изпаднат в ужас, но смятам да ги оставя, ако толкова имат желание, да идват да гладят 😁

# 589
yana_rr, нищо не съм гладила. Всичко минава през сушилнята на висока температура.

# 590
  • София
Пето бебе чакам и никога не съм писала нищо. Следила съм единствено нуждите на децата си и то с наблюдение над тях, а не с приложения
 За мен е загуба на време, което мога да отделя за почивка, грижа за себе си, хоби или нещо друго, вместо да се превръщам в био счетоводител.

Много се радвам, че майка на 4 броя го пише това, защото на мен обикновено ми казват “чакай да видиш като добде второто”. Е, като дойде пак ще следя това, което е важно, а всяка свободна минута ще гледам да спя.

По повод приложенията и други подобни - напълно нормално е кърмено бебе да не ака по няколко дни. Моето е стигало до 6-7.
Нямаше как да си загубя дефицитния сън заради тая работа, след като два клика в гугъл отговарят на въпроса дали е нормално и за какво трябва да се следи.

И съвсем практично единственият съвет в това отношение, който мога да дам е вместо за цъкане на приложения тези минути да се прекарват в сън. Изобщо не е важно колко точно са чисти чиниите/пода, ако физически майката е зле. Първите месеци с кърменето /храненето през два часа особено. Сънят и почивката би трябвало да са с най-голям приоритет. Дори и ако свободните минути от бебе са 5.

За гладенето - по същия начин. Лично аз се боря с ОКР-то си и сорях да гладя и нещата, които не мижех да понасям да не са изгладени. Вмясто да гладя - спя!

# 591
И аз не гладя, а ползвам сушилня. Ако нямах сушилня, пак нямаше да гладя 😁 най-много съвсем в началото, но бързо щях да се откажа.

# 592
Аз нямам сушилня, в малък апартамент сме и така и не успях да измисля къде мога да я позиционирам. Но пак ми се струва безсмислено. Има хора, които ги успокоява и всичко си гладят, в този случай ок. Но аз по скоро не бих си го причинила.

# 593
Не съм гладила.Ползвам сушилня.
Никога нищо не съм записвала, но пък някои хора така са по-спокойни. Аз се водя по детето за всичко.

# 594
Не смятам, че е задължително, но дрехите ми харесват повече когато са гладени. Нашите дрехи също гладя и са ми по-меки и хубави, но това си е личен избор, нямам приятелки които да гладят дрехите, аз също не обичам, но го правя!

# 595
Нито съм гладила нито имам сушилня. Нямам  намерение да го правя и за второто.

# 596
  • София
Ще ги пускам в сушилнята. И за гладенето съм чела противоречиви мнения. Едните казват без пара, защото се развъждат микроорганизми, други - гладете с пара, защото от високата температура се убиват микроорганизмите. 🤷♀ Пералня със сушилня и предполагам дезинфектант за пране ще е достатъчно. 🙂

# 597
този синдром на плоската глава е физиологичен (и се оправя с времето) - а ако има проблем, нещата са доста по-серизони и възглавницата няма да ви реши проблема..
Веднага те оборвам Simple Smile
Големия ми син е с крива глава и е на 9г. И определено няма сериозен проблем детето , а проблема си е в мен. Толкова бях изтощена от непрекъснатия му рев и не спане , че не му завъртах главичката наляво и надясно.
А защо детето е оставяно да реве в легнало положение? Те сами почват да се въртят, така или иначе, след първия месец. Формата на черепа, за да се промени така, със сигурност не е точно от непреместване на глвата - но най-лесно от педиатъра така да се каже на майката. Да, може и да има значение... Но едва ли е водещо. Всеки си знае неговата история де... Аз не бих го приела за чиста монета. Не казвам, че му има нещо сериозно на детето - физиология. Има всякакви черепи, едва ли има идеално гладки.
На всичко отгоре за таз възглавница се посочва плоската глава отзад...  това как помога с въртенето и защо изобощо трябва да спят по гръб (според същата).
Аз нищо не съм въртяла, спеше си където завари, защото много трудно спеше.
За главата мога да говоря много, защото при дъщеря ми имаше драма с фонтанелите и черепа след раждането и съм се консултирала и изчела сумати неща - точно всички препоръчваха без всякакви възглавници и нагласации на положението.. Но тя имаше и жесток рефлукс и спеше буквално права почти 3 месеца (в ръката ми или в слинг).. та може и затова да не е плоскоглавка знам ли...
Нееее... не ме разбра правилно. Не е оставян да реве. Ревеше през деня , а нощем спеше...непробудно, но тогава аз нямах сила да стана да му завъртам главичката. Свекърва ми и сестра ми така ми бяха казали... но умората си каза думата Wink

# 598
  • Германия
Не съм гладила, нямам сушилня

# 599
Главата завъртах през деня и през ноща след хранене сменях посоката, но не всеки път. През деня по-редовно. Искате да кажете, че цял ден е ревал, а нощем и за ядене ли не е плакал? Не ме разбирайте погрешно бебета всякакви няма да се учудя.

Общи условия

Активация на акаунт