Подготовка за малкия човек - тема 16

• 38 338
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
  • Седмото небе
Изглеждат добре и трите, последното ми е тотално не, много е малко и ниско. Но пък заема най-малко място, по-скоро то е като допълнително резервно за друга стая, друга къща... Иначе ако имате възможност да ги видите някъде на живо, според мен ще ви е по-лесно.

# 136
Като се отвори тема за къпането, на колко градуса нагласяте температурата на водата? Ние сме с трифазен проточен бойлер и мога да нагласям с точност , като лятото се къпем с 38 градуса, но зимата сме го нагласили на 42 и ни е добре Simple Smile.

Моля и за препоръка за термометър са стаята, който да следи и влажността. Ако показва и часа, ще е супер Simple Smile

# 137
Температурата не трябва да е по-висока от 37-38 градуса, тоест близка до телесната. Като я барнете не трябва да се усеща нито студено, нито горещо. 42 градуса ще е прекалено гореща за тънката и нежна бебешка кожа.

# 138
И аз се къпя на 42 градуса зимата, но малкия го къпем на 37, защото на 38 плаче. Според мен термометъра за стаята е напълно излишен, НО след като и аз исках те разбирам. Ползвах този на авент, като цветенце и можеш да мериш и темперетурата на водата с него и тази на въздуха. https://www.hippoland.net/philips-avent-sch550-20-tsifrov-termom … aya-i-banya-a0155
Ама не показва час, но в днешно време колко му е, телефона е винаги до теб😁

Да допълня за Чиполино.
Розовата на мен лично не ми допада, че има механизам за люлеене. На дреб легълцето има такъв механицам и бях го люляла около 1м за да заспи и после около 1м е ревал, защото иска да го люлея и се будеше и искаше да го люлея цяла нощ, та имахме страшна драма и не препоръчвам механизмите за люлеене, защото свикват. Ако е тип ,,некст то ми” и можеш да си го позволиш може би не е зле.
Първата съм я разглеждала и аз за нашето бебче и ставаше на кошара по мой спомен. Аз бих взела първото, но и втората изглежда супер. Ако имаш възможност да ги видиш на живо!

# 139
Аз също съм против люлеещия механизъм по същата причина. Голямото ни момче се събуждаше, за да го люлеем... това за дървената кошара.
Сгъваемата има също такъв механизъм, но така и не го ползвахме, защото си бяхме изпатили 😀 Сега изобщо нямам намерение да го ползвам с второто. Даже няма да ползвам дървената кошара изобщо.

# 140
Ние взехме кошара на Кикабу, която изглежда точно като втората кошара от снимката. Доста е стабилна и понеже реално коша виси свободно, макар че няма люлеещ механизъм, може да се “подбутва” и люлее леко, ако се наложи. Не съм сигурна дали и таки от снимката е така свободна отдолу, струва ми се има някаква основа, която минава баш под коша

# 141
Благодаря ви за насоките. Значи се отказвам от люлеещ механизъм 😃, за да си спестя предполагащата драма

# 142
  • Пловдив
Нашето дете е на 16 месеца и досега не съм слагала никога Колд крем.
Къпем я всеки ден откакто е родена, за да го направим част от рутината преди вечерния сън. Затопляне банята само зимните месеци. Водата е леко топла във ваната, на пипане определям дали е Ок или не, нямам термометър за водата, нито за въздуха.

# 143
  • София
Ние заради дерматит къпем в леко по-хладка вода - не е проблем за бебетата, но у нас е 22-23 градуса и бебето е босо на пода постоянно. Логиката в началото да се къпе всеки ден, а като започне да лази да се рязредят къпанията не я разбирам. Винаги това е много критична тема, по която майките си скубят косите по форумите и групите. От медицинска гледна точка най-добре е дупето - само под течаща вода ВИНАГИ при смяна на пелени, докато започне да се поти (2-3 месец) къпане 2-3 пъти седмично, като започне да лази и да се храни с твърда храна - всеки ден, но не всеки ден с измивен продукт. И подходящ хидратиращ крем. Това го препоръчват всички дерматолози, с които съм имала контакт и които съм чела. Вече ако развие някакъв дерматит нещата се променят и се прави всичко по схеми седмица за седмица до излекуване. Ние в момента се борим с това, та ми е прясно на главата… 😥

# 144
Логиката в началото да се къпе всеки ден, а като започне да лази да се рязредят къпанията не я разбирам. Винаги това е много критична тема, по която майките си скубят косите по форумите и групите. От медицинска гледна точка най-добре е дупето - само под течаща вода ВИНАГИ при смяна на пелени, докато започне да се поти (2-3 месец) къпане 2-3 пъти седмично.
Моите никога не съм ги къпала всеки ден. Има хора които го правят за изграждане на някаква рутина преди сън, но моите ги къпя сутрин и си имат друга рутина. Не копаят лозе и не берат царевица та да са за къпане всеки ден. Не съм виждала и дерматолог да препоръчва това. Но пък дупетата винаги им ги мием след акане, та това помага,. Ествествено че всеки сам решава какво е подходящо за децата му. Да са ни живи и здрави.

Последна редакция: нд, 19 дек 2021, 22:18 от Aminka

# 145
Ние къпехме баткото всеки ден и така изградихме рутината преди сън. Сега си знае преди лягане се минава през банята.

# 146
Познавам деца които  са ги къпали по 3-4 пъти седмично, познавам деца които Пт бебета ги къпят сутрин и вечер, познавам бебета които ги къпят само сутрин всеки ден и такива където само вечер всеки ден, изводът ми е че всичките са живи, а ако някое от тях е развило дерматит (едно но имаше специална причина) то другите не са. Има много неща които са правилни и стига майката да не си измисля, а да се е конслотирала с педиатър и всичко да е Ок, всички са прави!😁

# 147
Благодаря Heart значи на 37-38 градуса ще я настройвам.
А активна гимнастика от първия месец или по-нататък? Гледах , че са 0+, но на едно място прочетох, че за новородено не били препоръчителни и бебето се слага в активна гимнастика след 3ти месец, защото се превъзбуждала нервната система. Имате ли марки, от които сте по-доволни?

# 148
Моето бебе е на 2 месеца и никакъв интерес към гимнастиката. Привличат я черно-бели карти, играчки или пък шумкащи играчки. Към другите няма голям интерес. От скоро започна да и харесва да стой в люлката по 10-15мин. И там гледа играчките защото са бяло и сиво, но наистина трябва да се внимава с превъзбудата.

# 149
  • София
Аз скоро извадих гимнастиката. Момчето ми е на 3 месеца. Първият път бая порева,  май много му дойдоха шарениите. Сега си лежи, но не бих казала, че е голям фен

Общи условия

Активация на акаунт