Подготовка за малкия човек - тема 16

• 39 314
  • 752
  •   1
Отговори
# 285
Да, не казвам, че за всеки е задължителен. Който св чувства уверен - няма нужда от него. Но аз лично без кантар ви казвам че нямаше как да знам дали му стига млякото. А не исках да се “застраховам” с АМ. Споделям личния си опит. Дори сега, месец след раждането, когато става неспокоен, понякога го меря за да видя колко е изял на вдно кърмене. 140 разлика показа днес. И така веднага се ориентирам по отношение “имам ли достатъчно кърма”. Разбира се, който иска може да чака меренето при педиатър веднъж месечно. А на чуденето ми по вайбър “Не знам дали го засища кърмата?”, Хедра просто веднага ме посъветва да го измеря през три дни.

# 286
Стерилизатора ни е на авент с опция за сушене и го препоръчвам. Второ бебе ,,гледа” и е като нов!

Кантарче препоръчвам за първо бебенце да се вземе, но на  приятел или нещо такова. Имам приятелка която роди два месеца преди мен и една такава която месец и половина след мен и си бяхме казали, че ще си вземем ,,общ” кантар за по месец ползване горе-долу да видим дали е Ок. Имах много кърма и винаги беше доста добре та не го използвах много, но последното момиче бебчето се роди в 39г.с. и тя си го следи доста повече!:)

# 287
Здравейте, дами! Ние току що се сдобихме с кошара next to me на Cangaroo (always together се води). Виждам, че има коментари за допълнителен матрак към този тип легла или аз нещо не съм разбрала, но този, който идва в комплекта не е ли достатъчен? Аз, доколкото се информирах, тъничък матрак е достатъчен за бебето в началото.. А някой, който е ползвал такова легло, може ли да ме посъветва какъв размер чаршафчета ни трябват, защото се обърках вече от огромния избор най-различни големини, с ластик, без ластик? Не схващам и дали всички марки next to me кошари са с еднакъв размер матраци, че да се ориентирам по някоя друга марка поне. Специално за Cangaroo нищо не намирам.

# 288
Ние нямахме next to me, но това което знам от приятели е, че всички са еднакви (мисля, че има хубави чаршафи на лорели) и бебчето спи на хубав матрак в леглото, с на тъничък който е в комплекта когато е с next  to me.

Може и да греша

# 289
Ние взехме next to me на Tutti Bambini, тънък е матракът, но не мисля да слагам допълнителен, струва ми се достатъчен.

Малко смешен въпрос, но все пак ще питам- за изписването нищо връхно не ми харесва като опция, а февруари все пак ще е студено. Мога ли да взема някое одеало от мериносова вълна и с него да се повие бебето? Трябва ли да е конкретен  размер за да е лесно повиването? Загледала съм се в тези двете:

https://primohome.bg/detsko-vylneno-odealo-fluff?option=2111

https://www.biobabycare.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8% … %B0-%D0%B2%D1%8A/

# 290
Поръчах памучни одеяла от Вис виталис  за сега, не смятам да ги водя на ски, че да измръзнат.

Скрит текст:

# 291
Ако не си харесала нищо връхно поне един космонавт му сложи. За мен по-удобно от това няма!😁

# 292
Космонавтът стои като опция, имаме купен, но в одеало няма ли да е по-удобно? Досега не съм била на изписване на бебе, всъщност въобще не съм имала никакви бебета под 3 годишна възраст около себе си, и всичко ми е ужасно чуждо Confused.
Щефи, ти си предвидила памучните одеала за изписване, така ли?

Сега гледам за бебешко веро и се замислих- ако шишетата се стерилизират, не могат ли да се мият в съдомиялната, задължително ли е да мием с бебешко веро? И, ако да, от кое сте доволни, четох лоши отзиви за Бочко.

Дали някой има наблюдения кой аспиратор за изсмукване е по-добър- Ниско или Меримар ?

# 293
  • sofia
Внимавайте с шишетата и миялната, могат да се боядисат от разни храни, червен сос например.

Аз все още не мога да реша за изписването космонавт или одеало да е, да качи ли таткото кошницата от колата и направо да монтираме беби вътре и да сложа покривалото от самата кошница над одеалото.

# 294
Angel baby имат много хубави комплекти за изписване, съдържащи бодита, ромпът и зимна пелена. Пише, че е достатъчно за зимно време. Аз също нямам опит с малки бебета, ще разждам март, но съответно излизаме от болницата и влизаме в колата..според мен чак космонавт не е нужен, защото за 50 метра няма смисъл (в нашия случай и толкова няма да има), а и после трябва да се съблече в колата. Сигурно ще взема и бонус одеалце.

# 295
Коментирахме скоро точно за изписването.
Ако ще слагате космонавт, трябва да го свалите в колата и после пак да го облечете. Бебето не трябва да се вози с якета/космонавти в столчето за кола. Освен това в колата предполагам, че ще е топло и бебето може да прегрее. За мен по-добрият вариант е одеало. Не бих обличала космонавт за две минути път до колата.

# 296
Това беше една от основните причини да оставя космонавтът на заден план:)
Всъщност моят въпрос е малко по-различен- не дали одеало или космонавт, а дали всеки размер одеало става за повиване на бебе Blush Дали да е памук, бамбук или мериносова вълна. Иска ми се да си го ползвам в бъдеще, но планирам бебето да спи в спални чували. Сигурно все пак ще е удобно да имам нещо за завиване през деня или в количката?

# 297
Gebura,  да, евентуално за изписване взех тези одеяла. Плетката ми стои по-шик от плюшени.
Имам като вариант и плюшено, според както дойде.
Предвидила съм космонавти за изписване към основните дрехи според времето.

На мен тази мода задължително завити в порт бебе за изписване хич не ме кефи. Скъпа пелена,  цикличност на модата, едно време по снимки гледам все омотани в одеяло.
Вместо порт бебе мисля да инвестирам в качествени чувалчета за количката. Смятам как ми е изгодно по две  да не разточителствам излишно с вещи за няколко часа.
Но всеки си знае и преценя за себе си.

Това горното по повод изписване.
Иначе, съм купила по-дебели  и тънки одеяла, бархетни пелени

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 10:54 от Щефи

# 298
Според мен всяко одеало е достатъчно голямо, за да се завие или повие новородено. Иначе не виждам смисъл да продават половин одеало 😁
Одеало си трябва със сигурност, аз имам няколко различни одеала според температурата. Могат да се ползват и за постелка вкъщи или на гости например.
Не съм се замисляла от какви материи са, имам всякакви, според нуждите.
Когато навън е прекалено топло за космонавт, ще ви трябва някое по-леко одеало.

# 299
Здравейте, дами! Ние току що се сдобихме с кошара next to me на Cangaroo (always together се води). Виждам, че има коментари за допълнителен матрак към този тип легла или аз нещо не съм разбрала, но този, който идва в комплекта не е ли достатъчен? Аз, доколкото се информирах, тъничък матрак е достатъчен за бебето в началото.. А някой, който е ползвал такова легло, може ли да ме посъветва какъв размер чаршафчета ни трябват, защото се обърках вече от огромния избор най-различни големини, с ластик, без ластик? Не схващам и дали всички марки next to me кошари са с еднакъв размер матраци, че да се ориентирам по някоя друга марка поне. Специално за Cangaroo нищо не намирам.
Ние също се сдобихме с кошара next to me само, че на друга марка и в момента съм в търсена на спален комплект. Размерите на нашето матраче са 83/50/3 и се чудя дали тези комплекти,които се продават ще станат. Лично аз смятам, че чаршаф с ластик ще е по-удобно за ползване, а такива комплекти има в сайта на baby.bg, dundio и др. Относно матрака и аз се замислих дали е достатъчен, но щом всички кошари са с такива матрачета явно са подходящи за новородено.

Общи условия

Активация на акаунт