Подготовка за малкия човек - тема 16

• 39 290
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
Вчера ходих в дм и Лили да търся точно такъв стик без аромат, но нямаше. Може би трябва да потърся  в аптека медицинска козметика.

# 331
  • София
Дезодорант рол-он ползвам на Vichy. Аромата не е натрапчив, но ако пречи на бебето ще си взема без аромат. Общо взето само от тях съм доволна, а съм ползвала почти всички медицински и обикновени на пазара.
Може ли отзиви за тази вана със стойка? https://www.hippoland.net/cangaroo-komplekt-vana-sas-stoyka-i-te … olphin-sinya-8855
Ако някой я е ползвал ще съм благодарна за плюсове и минуси или да препоръчате някоя друга.

# 332
Не пречат на бебето. Аз ползвах и все още ползвам Nivea Pearl Beauty.
По-скоро си мислех,че самия аромат може да го отблъсква и да не иска да суче. Simple Smile
Ако си свикне от началото така и не го сменяш - няма да му е драма. А като растат вече не им дреме на какво мирише Simple Smile

# 333
  • sofia
В био магазините има стикове от натурални съставки без аромат.

# 334
Аз ползвам този стик и съм доволна, няма почти никаква миризма за разлика от дезодорантите

# 335
Моето бебе реагира на аромати, които не харесва. В болницата се изкъпах с един шампоан на Керастас и ползвах маската към него-директно чух как ме подуши и после рев-изкъпах се на ново с течен сапун. :Д Вкъщи използвам друг шампоан и маска, пак със силен аромат (Керастас), че дори и пръснах леко парфюм единият ден, нямах дезодорант. Никакъв проблем. Това, че бебето няма да разпознае миризмата на майката, също е мит.

# 336
Какъв термометър е по-удобен- такъв за ухо или безконтактен за чело? Колебая се между omron и microlife, и двата са около 100 лв.

# 337
  • София
Термометър какъв взехте?

Този на Nuk ли беше споменавано, че е добър?
Скрит текст:

Аз ползвам него и съм доволна. Но когато бебето беше с температура проверявах и с такъв под мишницата електронен какво е положението.

# 338
  • София
Какъв термометър е по-удобен- такъв за ухо или безконтактен за чело? Колебая се между omron и microlife, и двата са около 100 лв.

На челото е много по-удобно. Имам комбиниран (за чело и ухо) и още не съм успяла да му измеря в ухото. Детето е на 3 месеца. Но аз също проверявам и под мишницата, ако се съмнявам за температура.

# 339
Някой с Nuna Leaf може ли да сподели- люлката залюлява ли се от движението на бебето или трябва да стоиш до нея и на всеки 2 минути да я буташ? На тази цена, ако трябва и да съм залепена за нея, ще е безумно.

# 340
Някой с Nuna Leaf може ли да сподели- люлката залюлява ли се от движението на бебето или трябва да стоиш до нея и на всеки 2 минути да я буташ? На тази цена, ако трябва и да съм залепена за нея, ще е безумно.
Не е ли с батерии? В YouTube има клипчета.

# 341
  • Провинция
Здравейте. В края на 3 месец съм с първа бременност. Въпреки, че не съм първа младост, съм много притеснена и мисля да започна с подготовката за раждане, изписване и всичко необходимо за поне първия месец. Нямам близки приятелки, които да ми дадат съвет какво ми трябва. За това се обръщам към вас, с молба за съдействие за съставяне на списък с нещата от първа необходимост. Позната ми спомена, че имала комплект от 12 шишета за бебето нужни ли са ми толкова? 6 нощници, сериозно ли ще ги ползвам всички?
Нека да започнем с това кога започнахте да се подготвяте въобще за всичко?Аз от сега се изкушавам да пазарувам, но се сдържам за момента.
За това разкажете за вашите подготовки и списъци, кога и какво включваха те?

# 342
Креват, дрешки, количка, пелени, ако не кърмиш 2/3 шишета, може в микровълнова та да стерилизираш в съд с малко вода за пет минути. Не ти трябват толкова много неща. Дрешки те бързо стават малки, не купувай прекалено.

# 343
  • София
В началото бебето расте много бързо и нямаш нужда от много неща. И на АМ да е, пак 12 шишета са поне 4-5 пъти повече от необходимото.
Тези нощници за теб ли са? Защо са ти?
Чакам 5то дете и никога не съм разбирала това купуване на ненужни неща за новородено.
Креватче, количка, кошче за кола, 3-4 комплекта дрешки, завивка, коремче и сапунче. Толкова. За теб - зависи от състоянието ти, но аз и специални дрехи не си купувам при бременност. Нося си моите.
Само памперси и мокри кърпички в голямо количество. И то след раждането, защото не се знае колко килограма ще е човечето и кой номер ще му става.
В Подгорица за бременност има списъци с вещи, от които можеш да избереш кои да вземеш, но поне 1/3 са преувеличени. Или са неща, които не ти трябват първите няколко месеца и можеш после да си ги вземеш.

# 344
Започнах да пазарувам в 7ми месец.
Правих си списъци с избраните неща и ги поръчах/купих на 2-3 пъти.
Списъци има много в Интернет, много видеа в ютуб, поразгледайте, направете си собствен списък и тук може да потърсите мнения за конкретни продукти.

Общи условия

Активация на акаунт