Подготовка за малкия човек - тема 16

• 39 232
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
Да, няма проблем да се използват през деня под наблюдение. Така е правилно. Неправилно е, това което много хора правят, да ги оставят без надзор през нощта. Има немалко такива инциденти, защото хората не осъзнават рисковете.

# 466
Ех и аз ще си взема това одеялце Simple Smile)

Аз отново си разглеждам ел.люлки и шезлонги, не знам кое да избера, но да попитам дали сте срещали за повече от 9кг? масово са до тези кг, а все пак това значи максимум до 6тия месец.

И вчера гледах един уебинар и препоръчаха термоподплънки за гърди на Авент. Някой ползвал ли ги е и дали има смисъл да се взимат? Обясниха, че първите дни гърдите стават твърди от оток и със студен компрес ще се успокоят, а също така след време може тези подплънки да се ползват за затопляне на коремчето на бебето при колики.
Нашата е до 9кг. Сина ми на 1 год беше 10кг и 500. Люлката сме я ползвали до 3, 4 месец, след това събираше 1м прах и накрая я прибрах, не виждам как дете на 1 год, което ходи и си играе с някакви неща може да го задържиш на люлка да се люлее безцелно.
Но все пак си е до дете. Има деца които са 9кг на 5 месеца, но пак за 5месеца не виждам смисъла от люлката.

# 467

Аз отново си разглеждам ел.люлки и шезлонги, не знам кое да избера, но да попитам дали сте срещали за повече от 9кг? масово са до тези кг, а все пак това значи максимум до 6тия месец.

И вчера гледах един уебинар и препоръчаха термоподплънки за гърди на Авент. Някой ползвал ли ги е и дали има смисъл да се взимат? Обясниха, че първите дни гърдите стават твърди от оток и със студен компрес ще се успокоят, а също така след време може тези подплънки да се ползват за затопляне на коремчето на бебето при колики.

Единствената люлка или по-скоро шезлонг, който съм срещала за над 6 м е Nuna Leaf. Но пък си държи цена.. Babybjorn също се води, че може да се ползва малко повече, въпреки че познати, които го имат не са го ползвали след 7-8 месец.

# 468

Blue Girl Елена Василева силно препоръчва компресите за гърди. Аз със сигурност ще си взема от тях, защото най-вероятно ще се наложи да ги ползвам на 3-4 ден.

# 469
Елена Василева силно препоръчва компресите за гърди. Аз със сигурност ще си взема от тях, защото най-вероятно ще се наложи да ги ползвам на 3-4 ден.
Такова пък няма да ми хрумне никога да купя, камо ли да ползвам...
Обикновена зелка от хладилника, леко намачкано листо, върши перфектна работа. Супер е за запушвания и бучки.
+ ако ти трябва горещ/студен компрес инцидентно - пълнен памперс с вода също става
При регулярно изсукване/изпомпване на млякото компреси рядко са нужни редовно чак.. .

# 470
Елена Василева силно препоръчва компресите за гърди. Аз със сигурност ще си взема от тях, защото най-вероятно ще се наложи да ги ползвам на 3-4 ден.
Такова пък няма да ми хрумне никога да купя, камо ли да ползвам...
Обикновена зелка от хладилника, леко намачкано листо, върши перфектна работа. Супер е за запушвания и бучки.
+ ако ти трябва горещ/студен компрес инцидентно - пълнен памперс с вода също става
При регулярно изсукване/изпомпване на млякото компреси рядко са нужни редовно чак.. .

На мен пък би ми било некомфортно да приложа това на което на вас ви е удобно…
Затова има всевъзможни варинти за всеки 🙂

# 471
Готово, одеялената колекция са увеличи:)))
Благодаря, gigi, че подсказа за тези изгодни находки.
Да, вълна е, на супер цена.
Много са хубави и двата модела.
Голямото одеяло е разкош, дебела нишка - едра плетка, цвета е като козина на овца - леко жълтее, нищо, че от снимката изглежда бяло.
Скрит текст:
малък размер

Завивка за кошара

# 472
Люлката синът ми я ползва до около 6тия месец - не заради килограмите, ами им става скучно вътре и когато запопнат да се движат повече и да лазят повечето бебета не обичат да седят вързани. Но ми беше и удобна когато започна захранването - отначалото му давах в люлката, защото още не седеше стабилно и столчето (въпреки че има позиции за гърба) не му беше много удобно.

За компресите за гърди - ползвала съм и компреси за гърди, но и за мен най-удобно и най-голям ефект имаха зелевите листа..

# 473
Купих ги тия компреси... Еми не стават. Нито стигат до където трябва нито държат температурата достатъчно дълго. Ако сте с едър бюст ще са ви само около зърната. После за бебето ги ползвах 3 - 4 пъти. Найлона им стана един намачкан... Хавлиена кърпа със студена или топла вода ще свърши по-добра работа.

# 474
@Blue girl синът ми на 8м брше около 8кг, а сега е на 9м няма още 9кг.
Люлката я ползвахме до 6-7м, но не заради кг, а защото става скучна. Ние пак до късно я ползвахме, защото сутрин за да се расъни обичаше да си седи в нея. Попринцип тези кг не са много верни. Племеницата ми е на 3г и когато го родих беше още на 2г и беше 12-13кг правенце видя люлката и каза: ,,аз обичам люлки ще поседна” и докато аз съм в тоалетната тя станала отишла седнала даже си брше пуснала програма за люлеене. Махнах я, но люлката не се счупи.

От Лидл има едни hand wormers тях ги ползвам за гърди, за колики и за разходка на кучето.

# 475
Купих ги тия компреси... Еми не стават. Нито стигат до където трябва нито държат температурата достатъчно дълго. Ако сте с едър бюст ще са ви само около зърната. После за бебето ги ползвах 3 - 4 пъти. Найлона им стана един намачкан... Хавлиена кърпа със студена или топла вода ще свърши по-добра работа.
Здравейте - а какви компреси сте купили?  Аз специално търся такива и мисля като стане времето вече за болницата да си ги взема с мен там.

https://iventas.bg/kurmene/podplunki-i-protektori-za-gurdi/1386- … s-avent-scf258-02

# 476

Здравейте - а какви компреси сте купили?  Аз специално търся такива и мисля като стане времето вече за болницата да си ги взема с мен там.

https://iventas.bg/kurmene/podplunki-i-protektori-za-gurdi/1386- … s-avent-scf258-02

Точно за тези компреси говорим, вчера Елена Василева ги спомена в уебинара.

Много ви благодаря за всички отговори!
Определено ме насочихте да не инвестираме много в люлка/шезлонг

# 477
Innocent

Точно за тези компреси говорим, вчера Елена Василева ги спомена в уебинара.

Много ви благодаря за всички отговори!
Определено ме насочихте да не инвестираме много в люлка/шезлонг

Точно нейните уебинари гледам на списание Кенгуру - много добре обяснява всичко Innocent

# 478
Да, страхотна е! Тъкмо се бях панирала за раждането, но определено ме надъха и успокои. Дано като дойде времето за раждане си спомня насоките. И разбира се, дано попадна на такава акушерка! На всички го пожелавам!

# 479

Точно същите на авент.

Общи условия

Активация на акаунт