Подготовка за малкия човек - тема 16

• 39 222
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
Момичета, препоръчайте наистина хубава активна гимнастика и ми кажете наистина ли от края на 3 месец чак се ползва?

# 481
  • София
Момичета, препоръчайте наистина хубава активна гимнастика и ми кажете наистина ли от края на 3 месец чак се ползва?

От когато решите се ползва. Аз сложих вуЧъв втория месец и доста се забавляваше. Когато започна да се движи и загуби интерес към лежането спря да се интересува. Аз НЕ препоръчвам гимнастиките на кикабу - подариха ни - много пластмаса, малко качество и бебето ми много лесно с един ритник и помръдване я местеше, та оравих какви ли не еквилибристики, за да я ползваме. Разглобих я и детето си играе с дрънкалките.

Вижте гимнастиките на ИКЕА и на Little dutch.

# 482
Лично за мен, активната гимнастика е въпрос на вкус - дали искате някоя по-шарена, по-изчистена... Не виждам с какво някоя ще е кой знае колко по-хубава от друга, честно казано.
Нашата е на Фишър Прайс с животни, малкият й се радваше.
Сложих го като беше на няма и два месеца да си гледа, по-късно започна да побутва играчките, а после и да ги дърпа. Пролази на 6 месеца и оттогава не сме я ползвали.

# 483
Моята е Tiny Love Tiny Farm Gymini Kick & Play. Избрах я, защото мъника ми много обича да рита. Слагам я от втория месец - много и се радва. И аз съм много доволна от качеството.

# 484
Компресите със зеле са терапевтични, не са за удобство...
Нищо де, и то тез теми във форума ще стигнете 😉

# 485
Готово, одеялената колекция са увеличи:)))
Благодаря, gigi, че подсказа за тези изгодни находки.
Да, вълна е, на супер цена.
Много са хубави и двата модела.
Голямото одеяло е разкош, дебела нишка - едра плетка, цвета е като козина на овца - леко жълтее, нищо, че от снимката изглежда бяло.
Скрит текст:
малък размер

Завивка за кошара
А как се води цвета на малкия размер одеало? Страхотно е!

# 486
Компресите със зеле са терапевтични, не са за удобство...
Нищо де, и то тез теми във форума ще стигнете 😉
Да, то ако всичко е ок с гърдите няма да има нужда от студени компреси (или зелеви)..

# 487
Здравейте! Скоро приятелка има имен ден и понеже е бременна вече се оглеждат за нещица. Харесах този повивалник, какво ще кажете?

https://primapapa.com/bg/khigiena/361-flat-povivalnikt-kojto-moz … va-navsyakde.html
Повивалникът е за мен напълно ненужна вещ. Имаме и не съм го ползвала и веднъж при 3-те ни бебета. Вместо това бих купила памперси, дрешки(размер над 6месеца), играчки и пр. практични подаръци. Едно бебе може да се сменя навсякъде и няма нужда от специална повърхност, която само ще заема място…

# 488
  • Германия
И друг път съм го казвала, но аз повивалника не го заменям за нищо на света! Той самия повивалник е мек де и нищо особено, но е върху шкаф и ми е страшно удобно да преобувам, преобличам и т.н. Ползвам го почти без прекъсване вече 5 години. Не мога да си представя да се кривя на легло, диван или под по няколко пъти на ден. Та така де, за един е безполезна вещ, за друг е незаменима

# 489
Аз също си го ползвам 1г2м вече.
Когато пробвам да го преобличам на леглото, почва лудо гонене 😀 На повивалника стои мирно, а и всичката козметика и дрехи са ми под ръка в скрина.

# 490
Елена Василева силно препоръчва компресите за гърди. Аз със сигурност ще си взема от тях, защото най-вероятно ще се наложи да ги ползвам на 3-4 ден.
Такова пък няма да ми хрумне никога да купя, камо ли да ползвам...
Обикновена зелка от хладилника, леко намачкано листо, върши перфектна работа. Супер е за запушвания и бучки.
+ ако ти трябва горещ/студен компрес инцидентно - пълнен памперс с вода също става
При регулярно изсукване/изпомпване на млякото компреси рядко са нужни редовно чак.. .
Също мога да добавя , че при мен не студен , а топъл компрес с напоена хавлиена кърпа обвита около гърдата , накара кърмата  да тръгне Wink

# 491
  • Седмото небе
Ами с топла вода точно така става-топлото за отпускане, студеното за свиване, успокояване и др. На мен ми помогна горещ душ да речем. То пак зависи къде и какъв е проблема болката. Но за гърдите си е баш така. А точно въпросните компреси са добри, функционални и приложими за среден към малък бюст. Поредния полу-безсмислен-зарибяващ продукт. При по-едрогърди майки се търсят други алтернативи Wink Иначе тия кръгове стигат само за около зърната...

# 492
Тъкмо се чудех дали да поръчвам компреси на Лансинох, защото още от сега гърдите много ме болят и зърната ми са като разранени, а постоянно съм със сутиен (за кърмене). Но и аз съм с голям бюст и май ще поръчам да ми ушият и ще мисля с какво да ги запълня. Май черешовите костилки издържаха и във фризера, но ще проверя. Като че ли и с ориз можеше, но само за топли компреси.
Сега се сещам, че в Лидл съм виждала едни компреси за глезен в комплект - топъл и студен. В краен случай ще взема два такива Simple Smile, те бяха доста големи.

# 493
  • Седмото небе
И това е вариант. Аз слагах едни тънки две, колкото плик за писмо са големи. Останаха ни от мъжа ми като беше със счупен глезен, той ги ползваше ледени до разтапяне, аз само изстудени. Почистват се лесно с вода и сапун, отвън са като много нежен плат. Но и не слагах директно на кожата, а върху сутиена. Аз от 75D преди, минах в началото на кърменето на 80Е и такива стандартни кръгченца до никъде нямаше да ме охладят/затоплят. Мажи с нещо мазно с ланолин, отсега. Това което да е в допир с кожата на гърдите да е възможно най-меко. И може да е смешно, ама и подплънките за кърмене на Лансинох са страшно меки, та могат и преди това да се ползват при свръхчувствителни зърна.

# 494
АГ не дава да мажа с нищо, даже се къпя много внимателно, за да не предизвикам контракции. Иначе го питах, още когато се появиха първите признаци на болка. Но каза не по-рано от 36-37 г.с. Аз съм с много къса шийка и със серклаж и всяка контракция е опасна.

Общи условия

Активация на акаунт