Подготовка за малкия човек - тема 16

• 39 212
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
  • Седмото небе
Да бе? Ти ме шашна?! Дали сериозно мазане където и да е, че и по зърната даже, може да предизвика ранни контракции?
То може и аз да изкарах късмет, ама почти къде що имах кожа по тялото, включително и по гърдите се мажах всекидневно.  Понякога и по няколко пъти на ден... Е много внимавах и не натисках никак де. И ми започнаха контракциите 6 дни преди термин, родих на следващия със секцио, но това е друг въпрос.
Ако нещо ти е дискомфорт, защо да не го коригираш , но с мярка все пак. При теб, че е много важно да стискаш, да ама... Да ти е кофти, да те притеснява или боли евентуално, дали не е по-неприятно за теб-респективно и за бебчето?

# 496
Така каза АГ и аз си го слушам Simple Smile. А и сутиените за кърмене са доста меки, аз ползвам на H&M подобни на спортни, защото други не ми стават. Нормалните ми сутиени са на Триумф с твърда чашка, точно защото съм с голяма чашка и малка обиколка и намирането на сутиен си е предизвикателство.
Колкото до контракциите, аз дори не ям цитруси, фурми и люто, защото знам, че предизвикват контракции. Но при мен е много важно да няма нито една. Пия и конски дози магнезий и но шпа, макар досега да не съм усещала никакви контракции.

# 497
Компресите , които се продават по магазините са много малки. Аз съм с голям бюст и не биха ми свършили работа. Ще използвам стените на една мини хладилна чанта , която имам . Могат и да се замразяват и да се охладят, пълни са я някакво гелче.

# 498
На мен повивалника ми е много удобен, но определено този е излишен. Моят си е най-обикновен повивалник от изкуствена кожа. Определено ако нямах финансови възможности ще инвестирам много пари в столче за кола, ще искам хубава количка, хубав матрак и качествено легло, а повивалника ще си го спестя, наистина детето може да се преобуе навсякъде, но според мен е по-удобно с повивалник на шкаф.

Активната гимнастика според мен е важно да е шарена, иначе моето наблюдение е, че децата не се забавляват толкова. Имам две гимнастики, една на tiny love и една на Чиполино. Супер доволна и от двете!

# 499
Относно компресите на Лансинох - аз ги имам и не са малки (или поне не само за около зърното). Проблемът с тях е, че не могат да се затоплят/охлаждат само под водна струя, както Елена Василева твърдеше за тези на Филипс Авент. Бях си ги взела за родилното, защото на Авент ги нямаше абсолютно никъде, но изобщо нямаше как да ги ползвам и си минах на компреси с кърпа и студена вода, които ми свършиха работа за отока.

# 500
  • до най-прекрасния мъж
Не бързайте с купуването на повивалник. Нашата мома е толкова шавлива от раждането си още, че не виждам как бих я сложила върху шкаф. Много активно маха с ръце и крака още от първите дни и до сега, вече кара 6та седмица. Аз ползвам еднократни подложки за преповиване от Лидл. Сменям когато се изцапат,  понякога по няколко на ден, ако се напиша или наака, докато сменям памперса. Понякога с една карам с дни. Преобличам на нашата спалня, но тя е висока, към 55-60 см е от пода. Ако само сменям памперса, се навеждам. Ако е след баня, сядам до нея на леглото и си я бърша и почиствам. Тя на 15 дни вече обикаляше леглото си по гръб, та да я сложа на толкова високо е абсурд.

# 501
  • София
Еднократните подложки са екологична катастрофа. Поне си вземете многократна отнякъде, която се почиства. Имам такава от козметичен комплект.

Тези фабричните компреси за гърди са много хубаво нещо на снимка и на реклама. И като се появи запушване на място, на което това нещо не може да се закрепи или трябва да се обвие цялата гърда, идва на помощ памперса с вода, хавлиената кърпа и зелето. И хич никой да не ми обяснява как са му били удобни - напълно възможно е просто да не е имал запушване или ако е имало, да е било близо до зърната. Аз имах няколко и жив и здрав да е форума и други майки, че са споделили някога си за топлия компрес с памперс… в този ред на мисли - ако имате запушване, внимавайте със студеното - намалява отока, облекчава, но НЕ подпомага потичането на млякото и се слага за съвсем малко време. Неслучайно точно зеленчук се препоръчва Simple Smile иначе фирмите какво ли няма да измислят и рекламират, за да си дадем парите. Може на някой да му звучи рязко, ама след няколко запушвания и мъки хич даже да не ми рекламират модерни джаджи.

# 502
  • Пловдив
Аз ползвам активно повивалника от ИКЕА вече над година и съм доволна. Ако трябва да се прегъна да преобличам, ще ме заболи кръста. За мен това беше много добра покупка.

Активната гимнастика ми беше супер - на Tiny love.

# 503
Момичета, питам вместо приятелка , която няма регистрация тук- с какво махате петна от тапицерията на детска количка? Нейната е сиво бежаво и я е страх да не наруши цветът.

# 504
Момичета, препоръчайте наистина хубава активна гимнастика и ми кажете наистина ли от края на 3 месец чак се ползва?
Здравей,
аз ходя на йога за бременни в Щерев и съм много доволна и да, трябва да е след 12 г.с. и след лекарско разрешение Innocent

Жената обаче пита за активна гимнастика за бебето, което ако не знаете, е като килимче с играчки отгоре, където бебето да си лежи и да ги гледа и бара.

# 505
Момичета, препоръчайте наистина хубава активна гимнастика и ми кажете наистина ли от края на 3 месец чак се ползва?
Здравей,
аз ходя на йога за бременни в Щерев и съм много доволна и да, трябва да е след 12 г.с. и след лекарско разрешение Innocent

Жената обаче пита за активна гимнастика за бебето, което ако не знаете, е като килимче с играчки отгоре, където бебето да си лежи и да ги гледа и бара.

Да да да - разбрах вече Grinning Grinning

# 506
А как се води цвета на малкия размер одеало? Страхотно е!
Като се обадиха за потвърждение, момичето на телефона  каза - бежово.
Тава си е естествен цвят, смеска от бяла и тъмна вълна, не е боядисвана нишката.

# 507
  • Велико Търново
Може да е малко глупав въпрос, но това за какво се използва?

# 508
Изглежда ми като формички за лед? Предполагам може да се замразява храна при захранването.

# 509
Може да се замразява и кърма в него, тъкмо гледах начини за съхранение на кърма онзи ден.

Общи условия

Активация на акаунт