WIZZ AIR - 40

• 43 826
  • 791
  •   1
Отговори
# 450
Някой пробвал ли е да купи ковид застраховката на Уиз?
Излиза ми в процеса на резервация, но ми иска някакъв номер, иначе не ми я начислява.
Пробвах ЕГН на посоки, не става.
Идеи?

# 451
# 452
  • София
Благодаря, mystic!

Ъм, още един въпрос, резервирате ли места? Не съм, защото ми изглеждаше като поредното чарджене при резервацията, но се замислям

# 453
Аз никога не съм купувала места. Летя с детето- първо като бебе до 2 г, после с отделен билет. Винаги са ни заедно местата. Познати /възрастни без деца/, които са пътували, също обикновено са заедно в самолета...
За чекирания багаж е нужно само да се плати съответната сума. Няма нужда да се уведомява Уиз.

# 454
  • оттам, откъдето започва България
Ние пътуваме заедно с мъжа ми, не си купуваме предварително места и винаги билетите ни са с различни места - единият в предната част на самолета, другият в задната. Така се налага да се молим на хората за смяна. Worried
При последните пътувания обаче самолетите не бяха пълни, та по-лесно се събрахме заедно. Simple Smile

# 455
Така се налага да се молим на хората за смяна. Worried
И за да не дадете няколко евро отгоре карате други хора да се разместват? Нямам думи. Аз такива в самолета добре ги подреждам когато ме карат да се местя, за да са си те заедно, но при онлайн чекирането са махнали всички чавки за купуване на място

# 456
Е, хайде сега.... "Няколко евро" си е колкото самия билет в някои случаи.... А и те не им опират пистолет все пак, ако искат - местят се, ако не-не. Купувала съм места когато излизаха пон5-6евра.ама сега са по 12 най-евтините. И както пътуваме четирима, в двете посоки си става цифра.

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 09:52 от Pали

# 457
  • Пловдив
Отдавна не бях купувала билети...но сега не дадох по 4Е в посока за място, щото полета ни е час...все ще издържим Wink

# 458
  • Гражданин на света
По темата с некупуване на места ще споделя много горчив спомен. Пътуваме често и когато са кратки полети по час и малко не купуваме места със съпруга ми, все ще издържим това време да не сме заедно Simple Smile. Но винаги се намира някой да ни моли да сменим места. При едно от пътуванията ни до Италия по същия начин, съпруга ми беше помолен да си смени мястото и той милия се съгласи /само да вметна, че той е много притеснителен Simple Smile/ Та значи сменява си той мястото и тръгва да търси другото, което му бе предложено от дамата. В това време опашката от задната врата става огромна а той трябва да отиде точно там. И като се почна едно разминване и едно задръстване, ужас. Наложи се да съобщят по уредбата, че господина с червената блуза се движи неправомерно. Беше много грозно и много притеснително за съпруга ми, а въпросната двойка кротичко се гушкаше вече заедно. Така че аз също съм против смяната на местата, но всеки сам си преценява Simple Smile

# 459
Не е нужно човек да се съгласява да си смени мястото в самолета, нито пък да "подрежда" някой, който го е помолил...🙂 И аз не си купувам място, на билета го пише мястото ни, а не дали сме платили допълнително, защото сме избрали точно него, нали? Т. е. този, който ви моли за смяна на мястото няма как да знае дали сте заплатили отделно? При последния полет от Италия мястото ми беше заето, но само с едно показване на билета двойката се измести (имаше други свободни места). 🙂
П. С. Това за господина с червената блуза, съобщено по уредбата, е било доста неприятно...🙄

# 460
Е, хайде сега.... "Няколко евро" си е колкото самия билет в някои случаи.... А и те не им опират пистолет все пак, ако искат - местят се, ако не-не. Купувал съм места когато излизаха пон5-6евра.ама сега са по 12 най-евтините. И както пътуваме четирима, в двете посоки си става цифра.
Ами дори и да става цифра, просто не купувате места и не се местите, стоите си разделени за 2-3 часа и това е. Не виждам къде е драмата. Да караш някого да се мести е толкова нахално, че нямам думи. Да, "никой не е опрял ножа", но то е все едно да просиш. Откъде знаете кои от тези хора, които карате да се местят са си ПЛАТИЛИ за да седят на тези места или не? Защото на всички нас ни излизат опциите да закупим място, едни сме сложили чавка, други не. И тези, които са се изхитрили да минат по-тънко трябва да изработват останалите ли?

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 10:23 от diziler

# 461
  • оттам, откъдето започва България
Ехаааа, то тука война станала! Open Mouth
Ама, моля ви се, спокойно, никой от вас не карам да се мести!
А и когато питаме някого, сме му предлагали място, което е по-напред.

# 462
"По-напред" някакво предимство ли се води? Че ако сте гледали "Разследване на самолетни катастрофи" и има оцелели, винаги са от задната част на самолета. Аз като давам на Random seat и ми се падне място "С" се радвам, защото е до пътеката, а съм с дълги крака и леко си ги изпружвам настрани. Иначе не се побирам. И веднъж един наглец ме пита "сам ли пътувате"?  И питам "защо питате?" - Отговор: "Ами ако може да се преместите, моето място е 2 реда по-напред" и виждам, че е място "В", демек по средата. И освен, че му натъртих "не, не може!" и му казах (така че и другите да чуят) да спре да се излага и да проси от хората да се местят. Ако толкова много иска да е до приятелката му, да й е купил място до неговото.  Егати наглеца.  А и не разбирам какво ще му стане на човек, ако пътува разделен от спътника си за час-два? Аз редовно пътувам така... тамън мълчим и не плямпаме на главите на хората за 2 часа. През останалото време нали сме заедно? Има си хора, оперирани от чувство за тактичност, нахалството е в природата. С лакти и наглост - напред в живота.

# 463
Хайде по-спокойно, моля. Все пак става въпрос за предложение/молба , не за заплаха Laughing Не знам какви проблеми имате, ама съчинихте страшен хорър от нещо ежедневно случващо се и не чак толкова страшно SunglassesSunglassesSunglasses

# 464
При едни е молба, при други си е изискване и разиграване на драма, как някои са били "разделени" за два часа. И винаги им натъртвам на висок глас "поне 5 подсещания сте получили да си ЗАКУПИТЕ място и Вие изрично поне 5 пъти сте кликнали, че не искате място, а сте съгласни на произволно място". Сега не ви ли е неудобно да нахалствате и да карате хората да се местят, още повече някои от тях изрично са дали пари, за да седят на местата, на които са седнали в момента?" Е*ати нахалството

Общи условия

Активация на акаунт