WIZZ AIR - 40

• 43 786
  • 791
  •   1
Отговори
# 630
Влизам само да споделя разочарованието си. Вчера чекирах полета. Досега винаги за детето ми даваше седалка до мен и отдалечена за ММ. Сега и тримата сме разхвърляни из самолета. Може би, защото е навършил 14 години и е голям .😭😭😭

# 631
Е,какво разочарование е това 😊.На 14 за wizz са възрастни.Пишат си го в резервацията още.
От януари купувам всеки път места,не ми се рискува

# 632
Още  не са го решили "великите сили". То не "от Европа", а по принцип от чужбина. Гледам, че от вчера в новините пак започнаха да подчертават как се увеличили случаите на коронавирус в редица европейски страни. А не казват нищо затова, че там вече и маски не носят в повечето държави.

15% отстъпка за уиз трансфер

# 633
И аз това чух,а ще летим за ваканцията с детето.Тук/Нидерландия/никога не са ми търсили на връщане.Моят сертификат изтече,на детето,след преболедуване,все още важи.Чудя се дали да правя тест.
Тук пък вчера четох,че случаите падат.Не знам къде се увеличават.
От 23ти март,маските не с задължителни.

# 634
Към днешна дата, все още от Нидерландия със сигурност има проверка на летището. След паспортната проверка ви посрещат от РЗИ и ви искат green pass. За връщане в Нидерландия няма да ви искат нищо, нито тук, нито там.
След 1 април дано има промяна. Чакаме "умовете"  (Кунчев, Сербезова и компания) да решат. Ако има нова заповед, до 31 март вечерта трябва да е факт. Така че да изчакаме до утре.

# 635
На мен ми е ясно как става,ако искат.На 23 се върнах от България.Надявах се да не търсят след 1 април.От началото на Пандемията в Нидерландия веднъж не са ми поискали нещо-декларация,сертификат,тест.Нищо.
Когато летях за БГ последно,на 14 март,съвсем бегло ли погледнаха теста Нито поискаха личен документ,нито нищо.За разлика от предния път,в края на януари,когато сравниха имената на сертификата ми с паспорта.За това си мислех,че се поразхлабват вече.
И сега по темата.Имам три заявени резервации в апп-а.Не ми трябват вече,не съм ги платила,защото си взех за други дати,но те си седят със статус"очакват плащане".Дразнят ме,а не виждам как да ги махна.Нямам "откажи,изтрий... каквото и да е там"

# 636
"съвсем бегло погледнаха" не е официална политика, а небрежност в работата на съотетните лица, така че съвсем не можеш да си правиш изводи какво ще стане. Има време, могат да издават още заповеди.
А онези резервации си чакат плащане, като им изтече времето за чакане ще отпаднат сами. Не са предвидили изтриване.

# 637
То времето отдавна изтече,иначе нямаше да питам
Колко време да има до 1 април?

# 638
ден и половина, то за толкова време може и света да свърши
в момента тече някакъв брифинг по въпроса, на който му е важно може да гледа

# 639
"съвсем бегло погледнаха" не е официална политика, а небрежност в работата на съотетните лица, така че съвсем не можеш да си правиш изводи какво ще стане.
Точно така. Дали ще погледнат бегло или не, трябва да имаш сертификата, за да влезеш. Трябва да има какво да покажеш. Проблемът остава за тези, които го нямат. Ако пък погледнат по-внимателно и видят, че показвате чужд или изтекъл сертификат? Тогава става весело, нали? То не е като да пробваш да влезеш в мола с чужд сертификат. Просто няма да те пуснат и това е. А при влизане в страната ... не е шега работа. Аз не бих рискувал да показвам чужд сертификат по летищата или моя, който е изтекъл.
Преди малко в новините по НОВА казаха, че сме сред 4-те европейски страни с най-малко заболели от коронавирус. Е тогава какво се туткат и не махнат тоя терор по границите?

# 640
Кой говори изобщо за чужди свртификати Зададох ясно въпроса и обясних опита от последните ми влизания в БГ.
В Холандия също падат бройките на заразените
И ако нямам сертификат или тест,ще ме пуснат и ще трябва до ден да покажа направен в БГ.Чак пък да не мога да вляза🤣

Ред.,за да има поне някаква полза от всичко.
След 1ви април все още на границата трябва да се показват сертификат,тест или антигенен тест,за съжаление.

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 18:04 от red soul

# 641
Кой говори изобщо за чужди свртификати
"Съвсем бегло погледнаха" означава, че човек може и да шмекерува и да влиза или със стар/изтекъл, или с чужд сертификат, което масово се правеше в България при влизане в моловете.
И да, зададохте си ясно въпроса.  И след 1 април ще трябва показване на сертификат или резултат от отрицателен ПСР след кацане.
Кукувицата Сербезова това е решила: https://www.travelnews.bg/bg/news/16486403199900/ot-1-april-osta … izane-v-balgariya

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 18:58 от diziler

# 642
Видях в страницата на Министерството.
Това,което написах са впечатления.Аз не нося отговорност за това как работят или не служителите на ХЕИ 😊
На линка,който си дал,има интересен коментар,дали на бягащите украинци им търсят тестове.
Не ме разбирай погрешно,нямам нищо против хората,които бягат от война,обаче за цялото време от началото на Пандекията,тук никой не ми е потърсил нищо на влизане.
България все по-праведна от Господ.

# 643
20% отстъпка за Абу Даби

# 644
  • София
Ако багажът ми е по-тежък от заявения, как се процедира? Може ли ако се начисли допълнителен такъв, да се плати с wizz ваучери?

Общи условия

Активация на акаунт