WIZZ AIR - 40

• 43 765
  • 791
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте,

Имаме резервация Виена-Неапол-София-Братислава и се очертава да не можем да пътуваме. Какви полезни ходове имаме?
Длъжни ли сме да откажем полетите или просто можем да не се явим?
Ако е предвидено да пътуваме с приятели(които са на нашата резервация, заради УИЗ клуб), тяхното пътуване ще бъде ли засегнато от нашето евентуално неявяване?

Благодаря предварително за съветите и помощта.

# 661
Нищо няма нужда да правите, и няма да има проблеми с приятелите.

# 662
Когато се купува Уиз флекс, посочената цена важи за отиване и връщане (т.е. е крайна цена) или същата се удвоява по две?🤔 Т.е., когато пише "40 лв"...за всяка посока ли се заплаща тази сума?

# 663
# 664
dolce, цените им май все са "на пътник, на посока". Започни резервацията и добави флекс ще видиш колко ти излиза. Аз така проверявам кое колко ще ми излезе, че то за всяка дестинация е различно.

Аз да питам, безплатният багаж задължително ли отива в багажното?
Уиз са ми пратили имейл да си купя приоритет, защото само пътници с приоритет можели да си вземат багажа на борда.
Гледах им в условията, там пише, че няма гаранция, но малкият безплатен багаж не ходи в багажното, освен ако не надвишава размерите или по технически причини.
От преди пандемията не съм летяла, та да си сверя часовника.

# 665
Уиз са ми пратили имейл да си купя приоритет, защото само пътници с приоритет можели да си вземат багажа на борда.
Гледах им в условията, там пише, че няма гаранция, но малкият безплатен багаж не ходи в багажното, освен ако не надвишава размерите или по технически причини.
Ако си с малък ръчен багаж (чанта/раница), той си е с тебе на борда. Идеята е да се събере под седалката. Аз пътувам все така и няма проблем.

# 666
Значи Уиз послъгват с напомнянията.
Не е като да съм изненадана.

# 667
Дидичка, това им е задължителното подканящо напомняне...както с "Купете си места, за да си гарантирате спокойно пътуване..." 🙃 За флекса пишеше 40 лв, аз бях избрала вече пробните дати за отиване и връщане и тарифите с Уиз дискаунт...Но ще пробвам пак. Мисля, че следващата стъпка беше плащане...

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 00:07 от dolce miele

# 668

От преди пандемията не съм летяла, та да си сверя часовника.
Така е, когато си купиш приорити имаш право на малък куфар 55х40х23, който е с теб на борда, както безплатния ръчен багаж.

# 669
Да, за приоритета знам. Но ми бяха написали, че само пътници с приоритет ще вземат багаж на борда.

# 670
  • София
Да попитам за трансфер - Лутон - Лондон - не намирам информация в бордната карта - каква е организацията?
Къде, какъв транспорт да търся? Ще съм с малко дете и ще ми е трудно да обикалям с багажа и с него, затова моля ако може съвет или помощ?

# 671
Е да. Въпросът с трансфера винаги стои. С влак е 17 паунда на посока, времетраене 45 мин.  С автобус има опции за 8, 10, 12 паунда на посока (в зависимост от часа, а и дали се купува по интернет или на място) и трае към 2.30 часа, заради големия трафик на влизане в Лондон.  В моя случай самолетният билет (9.90 евро на посока) беше по-евтин от трансфера с автобус от летището до града. Има отстъпки, когато купувате за двама, също и отстъпки когато купувате двупосочен трансфер. Аз лично купих от https://www.terravision.eu/, резервацията веднага идва на имейла, няма никакъв проблем. В Лондон спира на Виктория.

И промоцията от днес:

# 672
Да попитам за трансфер - Лутон - Лондон - не намирам информация в бордната карта - каква е организацията?
Къде, какъв транспорт да търся? Ще съм с малко дете и ще ми е трудно да обикалям с багажа и с него, затова моля ако може съвет или помощ?

бордната карта няма общо с превоза до центъра
има автобуси - easybus, greenline, national express, потърсете си в нета и ако купите билети предварително ще е по-евтино. Предвидете към един час от кацане до тръгването на автобуса.
Има и влак, който е по-скъп и с прекачване (шатъл от летището до гарата).

# 673
  • София
Може би не попитах правилно- заедно с билета, платих и за трансфер, като по лесен избор. Въпроса е, че мислех като се чекирам,  ще получа инфо и за рейса - на коя компания или на кой перон и т.н. но не виждам тази информация

# 674
това не знам, не съм ползвал, но то си е отделна компания и нищо общо с чекина, така че би трябвало веднага да сте получили някакво потвърждение поне...

Общи условия

Активация на акаунт