Делене на сметки

• 23 622
  • 997
  •   1
Отговори
# 555
  • София
О, мога кран да ти заема Joy

# 556
С какво моите пари са по-лоши от твоите?

# 557
Кажи го на жената, дето чисти, пере, готви, мие, подрежда... Wink

Да е мислила като си е избирала хоби.

# 558
С какво моите пари са по-лоши от твоите?
Добавената им стойност е по-ниска.

Като намериш един мъж за пианото, свиркай. Мебелите в спалнята са също за износ, а момичетата взимат на човекочас.

# 559
Ако един дом е занемарен, веднага реакцията е "Ау, каква е тази жена дето живее тука да остави такава кочина"

Бе остави се, а пък като видят счупена брава викат "какъв е тоя мъж, горката жена"

# 560

Добавената им стойност е по-ниска.
Брех!

# 561
  • София
Също така стана на въпрос какво можеш, какво правиш и какво допринасяш за семейството, а не какво си купуваш и на кого плащаш за което.

Айде бе. Важен е крайния резултат.
Като не можеш плащаш, на който може.
Аз лично съм си избрала да не мога.

# 562
Е, хайде сега.. в апартамент няма как да ти протече покрива, нямаш ограда и ливада, плочките в банята ги лепи майстор, има съвременни начини за отопление, които не включват дърва и въглища.. Тези неща ниха важали ако живеехме преди 100 години на село. Ама сега не ти върви номера, сори.

Колко струва да наминава веднъж седмично за два часа една помощница? За три часа?

# 563
Тая помощница за два часа само сребърните прибори няма да успее да лъсне.😂
 Аз иначе опитах еманципирано да работя. 8 до 5, понеделник до петък, цивилизовано, нали. И стана едно...прибирам се, оглеждам кухнята накисвам чинии, чаши от кафета и прочие остатъци от деня и бягам да пазарувам, преди някой да се е усетил, че съм у нас и да поиска я кафе, я помощ с домашното. Забърквам каквото забъркам и докато се пече, бърша маси, шкафове, под... И оная, прословутата пералня, дето ММ е натиснал копчето в обедната почивка, щото е хоум офис и помага в домакинството, така и не я научих поне в панера да се изсипва, камо ли да разпъва съдържимото на простора. И пак кофти, щото в седем часа само на котката е готова вечерята. Викам си, ще мина на свободно работно време, да не съсипваме домакинството. И се започна едно звънене. Мило, нали ще напазаруваш по път, ама и сметките мини да платиш, да звъннеш и на доктора, другата сряда почивам. А ония билети нали ги резервира, то ти повече свободно време имаш.
 И ся не знам какво да правя, кафето на шефа ли да го принасям, или на мъжО, че не щат да седят заедно и да ми спестят някоя минута?

# 564
  • София
Хубавите са с предимство Laughing

# 565
Е, хайде сега.. в апартамент няма как да ти протече покрива, нямаш ограда и ливада, плочките в банята ги лепи майстор, има съвременни начини за отопление, които не включват дърва и въглища.. Тези неща ниха важали ако живеехме преди 100 години на село. Ама сега не ти върви номера, сори.

Колко струва да наминава веднъж седмично за два часа една помощница? За три часа?

Не виждам връзката с написаното от мен Rolling Eyes
Иначе нямам идея колко би струвало, не ни се е налагало да опираме до помощница. Единствено си чакам прахосмукачката робот от дядо Коледа Joy

# 566
бягам да пазарувам, преди някой да се е усетил, че съм у нас и да поиска
Смея се с глас Grinning
А пробва ли нищо да не пипнеш, ами с влизането да викнеш скъпи, прибрах се, какво има за вечеря?

# 567
  • Пловдив
Сменянето на покрив се прави веднъж на 20 години.
2019 сменяхме покрив на селска къща. Платихме. НИЩО не е вършил Благоверния.

Не знам за вашите къщи, ама извън личните хобита и проекти на Благоверния за селската къща - ние нищо не правим. Обикновено наемаме хора. Признавам - мъжът ми поддръжа изцяло асми и лози - но той си ги сади и харесва, аз мога и с купено грозде да карам. Косим наред всички, включително децата. Аз поддържам половината плодни дървета, тези, които харесвам да ям, той останалите. То затуй аронията изсъхна, никой не я харесваше.

# 568
Аз па поддържам само част от  веце чинията, на използваема площ съм го изчислила. За чиниите - също смятам кой колко е ползвал, порциите - на кг тегло. И така.

# 569
Тая помощница за два часа само сребърните прибори няма да успее да лъсне.😂
 Аз иначе опитах еманципирано да работя. 8 до 5, понеделник до петък, цивилизовано, нали. И стана едно...прибирам се, оглеждам кухнята накисвам чинии, чаши от кафета и прочие остатъци от деня и бягам да пазарувам, преди някой да се е усетил, че съм у нас и да поиска я кафе, я помощ с домашното. Забърквам каквото забъркам и докато се пече, бърша маси, шкафове, под... И оная, прословутата пералня, дето ММ е натиснал копчето в обедната почивка, щото е хоум офис и помага в домакинството, така и не я научих поне в панера да се изсипва, камо ли да разпъва съдържимото на простора. И пак кофти, щото в седем часа само на котката е готова вечерята. Викам си, ще мина на свободно работно време, да не съсипваме домакинството. И се започна едно звънене. Мило, нали ще напазаруваш по път, ама и сметките мини да платиш, да звъннеш и на доктора, другата сряда почивам. А ония билети нали ги резервира, то ти повече свободно време имаш.
 И ся не знам какво да правя, кафето на шефа ли да го принасям, или на мъжО, че не щат да седят заедно и да ми спестят някоя минута?
Хахах, баш. Grinning

Отстрани всеки труд, вършен от друг, изглежда лесен и малък.
Аз вчера имах почивен ден та след сутрешното бягане напазарувах (с моята карта, в тази тема е важно да се отбележи), изчистих целия апартамент, пуснах 2 перални, че имаше и чаршафи, и хавлии за пране, сготвих и докато се усетя то вече беше време за вечеря. Та тези бутони много готини, ама не вършат всичко сами.

Общи условия

Активация на акаунт