Сватба - Булките на 2021-2022 |Тема 9|

• 48 164
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
  • София
При нас самата фактура пише, че е на база еди кой си договор. В офертата няма описани 90% от нещата в договора (има примерни цени и какво може да се предложи като меню, но нищо конкретно). Най-вече искахме черно на бяло форсмажорните обстоятелства описани, заради Ковида и сроковете, които важат. Иначе в договора си има и клауза за промяна в цените и е описано кога могат да го направят, с подписа си сме се съгласили, че сме ок. Два месеца и малко остават. Не очакваме изненади. Единствено засега транспортните разходи на агенция/фото/ДЖ/гримьорка/фризьорка се промениха, но там не сме имали и без това някаква договорена сума. А и последните две взимат на 1/3 от цените на софийските така, че пак по-евтино ще излезе.

Говорейки за тях, края на април съм на пробен грим. Още не мога да се спра на точно определен. Искаше ми се в началото да е лек, естествен. Обаче се зарових из различни сватбени фотосесии и определено с по-силен грим нещата изглеждат доста по-добре. И сега се двоумя. Аз от март 2020г почти не съм слагала грим или е бил минималистичен. Ще я накарам да пробваме и двата варианта накрая. Вие на какъв сте се спрели?

# 646
Според мен пробвай по-силен грим, за да видиш как се възприемаш, а после винаги може да се тушира малко, ако ти дойде в повече. Моят грим беше по-силен отколкото съм свикнала, но пък на снимки в не много близък план изглеждам все едно съм гримирана съвсем дискретно.

# 647
По- силен грим.

# 648
Нашата сватба ще е дневна, така че гримът ще е лек, предимно коригиращ и в нюд гамата, но за вечерна бих се спряла.. ами на вечерен грим, по-тежък, че и бляскав.😁

# 649
Ние имаме договор, но няма клауза за промяна на цените. Единствено има за ковид. Надявам се да не вдигнат цените, но и да го направят, стига да е поносимо, ще ги разбера. Все пак всичко е ужасно поскъпнало.з

Относно грима, аз също си мислех за нещо по-естествено и светло, но предполагам, че ще отиде към вечерен. Наистина изглежа много по-добре на снимки.

# 650
И аз се колебая за грима, но имам детско и миловидно личице и не бих искала да бъда гротеска с тъмната гама. Определено искам бляскави сенки 😂, а и роклята ми е бляскава- ще заслепя някого 😂

# 651
Момичета, знам, че не е подходяща темата, но не намерих друга, в която да попитам.
Предстои ни първата годишнина от сватбата и искаме да подарим нещо на кумовете ни, които са ни брат му и сестра ми.
Проблема е, че не може да е екскурзия или нето от този тип преживявания заедно, понеже не живее в България единия от тях и само на самата годишнина ще се видим.
Дайте предложение какво според вас е подходящо предвид обстоятелствата и повода.
Във праивхте ли подарък на вашите кумове за първата годишнина?
Единственото, което се сетих, е някакви интересни тениски или халати персонализирани да им поръчаме, но не знам какво да бъде посланието.

# 652
Нищо не сме подарявали на годишнини от сватбата. Понякога сме празнували заедно.

# 653
Нищо не сме подарявали на годишнини от сватбата. Понякога сме празнували заедно.

И аз не виждам защо трябва да се подаряват подаръци на кумовете за годишнина. Бих отишла с тях някъде, но ако не е опция, бих ги извела на хубав ресторант.

Момичета, препоръчайте ми магазин за сребро в София. Искам да подаря много деликатни гривни на шаферките, с едно камъче, нещо като това - https://victoria-gold.com/index.php?route=product/product&pa … ice&order=ASC Нямам представа тези какви са, читави ли са, снимката ми изглежда като от Али Експрес.

# 654
По Графа има доста магазини за сребро, аз харесвам Бирсе, той е и за злато. Не знам дали такива гривни имат, но имат красиви неща. Мисля, че на същата улица има едни, Токаш ли бяха, не помня името, а и май не го пише изобщо на самите магазини.

Не мисля, че на кумовете се подарява нещо на годишнина. Кумове сме на две семейства, понякога се събираме да празнуваме на деня и ние сме тези, които подаряваме подарък.

# 655
Момичета, от къде купихте костюм в София. Търся нещо не много скъпо, но все пак качествено и да не е по поръчка, че сватбата е след 2 седмици. Smile

# 656
Момичета, от къде купихте костюм в София. Търся нещо не много скъпо, но все пак качествено и да не е по поръчка, че сватбата е след 2 седмици. Smile

Според мен, в Andrews са на добри цени, но не са качествени материите. ММ се спря на костюм от Monni.
Разликата в цената на сватбените костюми (+обувки, папийонка, колан и тн) е около 200 лв или нещо такова.

ММ има костюми и ризи (не сватбени) и от двете места и има огромна разлика в качеството. Monni определено са нива над  Andrews.

В Teodor също бяхме, но не бих ги препоръчала.

Последна редакция: вт, 19 апр 2022, 09:45 от Pineapple_piece

# 657
И на нас не ни хареса качеството в Андрюс и Тиодор. Напазарувахме от Carducci, за около 500 лв го облякохме, без обувките. Имаха и отстъпка от 20%, май за шест артикула.

# 658
Точно Monni и Carducci гледах вчера по интернет. Ще идем и на място да видим. Благодаря за съветите!

# 659
ММ се облече от Canali на Алабин. От порядъка на 350-370 беше костюм, риза, вратовръзка, не помня имаше ли и колан. Всички корекции включени в цената. За около седмица беше готов. Там го прати бащата на кума, който с качество компромис не прави - аз не разбирам достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт