Сватба - Булките на 2021-2022 |Тема 9|

• 48 152
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
ММ пазарува от Desizo Monni в Paradise center. Качеството там според нас е по-добро в сравнение с Teodor и Andrews. Костюм, риза, папионка и бутонели излязоха 1170 лв. с 20% отстъпка. Корекциите ще ги правят като наближи сватбата, а казаха, че имат опция и да се замени с друг  модел, ако нещо му хареса повече от новите. Това едва ли ще го правим, защото сме  доволни от избора, но го има като вариант.

# 661
Момичета, благодаря ви за препоръките. Днес решихме да идем до Пиротска да видим там какво предлагат и е в първия магазин си харесахме и купихме костюм за 700 лв (сако, елек, панталон, риза, вратовръзка, кърпичка, колан и обувки). Мисля, че ни излезе доста бюджетно, а материята е 80 % вълна, което е супер, защото е естествен материал. Румина май се води магазина, ако на някой му трябва. Останахме доволни 🙂

Сега да питам 😁😁 букет от специален магазин ли се купува или могат във всеки цветарски магазин да ми аранжират?

# 662
  • София
И ние сме на вълна костюм за ММ. На детето харесах, остава да поръчам, а мислих, че малкото ще е по-трудно. ММ си е навил на пръста да е Hugo Boss костюма, но последно преди 2м още беше зимната колекция. Харесва си тази марка и това е. Но май все пак ще минем и през Carducci и Desizo Monni. Иска си класически черен костюм с бяла риза, без елече, с вратовръзка. Ръкавели/бутонели или който както си знае ще видим дали ще иска, не носи такива и не са му присърце. Обувки...абсолютно не знам къде ще му търсим.

За букет...според мен навсякъде ще направят. По-скоро обаче бих се замислила да е от цветарски магазин, който се занимава и с декор на сватби/тържества, за да имат все пак идея как да го украсят и направят, защото не всеки може.

# 663
Моят букет май декораторката ще го прави. Така и така ще прави останалото, поне да са в тон. Само не знам, дали да хвърлям него или да купя друг за хвърляне, а този да остане за мен.
Ако остане пък идва проблемът какво да го правя Grinning Ще ми е жал да го хвърля след няколко дни, а пък разните работи със слагането в рамка около снимка на изсушен букет не ми допадат особено, повече на един друг повод ми приличат.
Май ще го хвърлям, а пък друг да го мисли какво да го прави Grinning

# 664
Аз съм привърженичка на хвърлянето на оригиналните букети. Някак повече ми се предава символиката, а и наистина не исках да го взимам вкъщи. Нвмам какво да го правя.
Моят обапе тежеше сигурно две кила и реших, пе няма да го хвърлям, а ще е това с панделиките и рязането с ножица. А и така няма как момите да избягат или да  се скатават + че сансовете на всички са равни. (На две сватби преди нашата букетът на булката или беше отблъскван или хвърлен от момичето, което го е хванало и ми се стори грозно и обидно, та реших да си соестя този момент и принудително да ги вържа)

# 665
Може и това с панделките, да.
То проблемът е че и няма да има много неомъжени и може и да го връча на едното момиче просто.

# 666
Или това, да. При мен имаше 25-30 неомъжени и се получи напрегнато и интересно Joy

# 667
Кое с панделките?
Аз мисля също да хвърлям оригиналния букет, харесала съм си неособено голям от диви цветя и рози, ще е подходящ, надявам се.
Облякох вчера и синът, от Зара😂. Така или иначе дрескодът ни е кежуъл, взех му панталон, риза и обувки по 50-60лв, само вратовръзката му е от Carducci, все повече ми харесват дизайните им, качеството също, а и цените са ок.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 20 апр 2022, 10:49 от лейди Рамкин

# 668
  • София
Аз ще хвърлям по-малък изкуствен букет, да си остане спомен за която го хване (то не, че ще са много неомъжените).
Моят ще си е естествен. По-скоро ще го изсуша и направя на пано/декорация. Мисля да не слагам наша снимка въобще. Изкуственият ще го тикна в някой шкаф (няма да искам да го развалям или изложа на показ някъде), а този може да стане част от декора с малко изменения.

# 669
# 670
Ох, аз имам един изкуствен вкъщи и се чудя какво да го правя. Ама аз писах вече, че ненавиждам прахосъбирачки - подаръчета от сватби, кръщенета, момински и т.н. джунджурии, които стоят бутнати в някой шкаф и не ми дава сърце да изхвърля. Ако направим сватба, ще хвърлям истинския букет и като изсъхне и девойката, която го хване да го хвърля и да не се чуди какво да го прави. Не харесвам и огромните кръгли булчински букети, та се надявам да нямам проблем с тежестта.

За подписването поръчах малък букет от една дама от групата “Купи подарък от майка на дете с увреждане”. Дамата се занимава с истински цветя, много приятно се комуникира с нея и дори ще ми го докара до вкъщи в деня на подписването. На мен не ми се иска да я разкарвам, та ще измисля как да го вземем ние. Доста неща ми разказа за характеристиките на булчинските букети, но не вникнах много в подробностите, защото моят така или иначе нямам да е стандартен букет.

# 671
Привет, ще хвърля истинския букет, искам да донесе много радост на момичето, което ще си го прибере вкъщи 😊 Аз така или иначе нямам какво да го правя, а и сигурно ще получа още много цветя, снимки и спомени, не ми трябва и изсушен букет. Този от подписването ще дам на дъщеря ми да се радва.

# 672
Морско момиче, може ли да ми кажеш от коя дама си поръчала букета. Аз доста купувам от там, но не съм видяла коя от тях работи с истински цветя, явно съм  пропуснала. Голям фен съм на групата и с радост подкрепям хората там.

# 673
Разбира се. Ще ти изпратя на лично профила на дамата във ФБ, не ми се струва редно да го слагам в отворен форум.
Все пак с търсене в групата по ключова дума “булчински букет” всеки може да я намери Blush

# 674
Какви подаръци сте измислили за кумовете? При нас кумът и кумата не са семейството и ми е трудно в избора.

Общи условия

Активация на акаунт