🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 12 (21.11 - 28.11) 🐄

• 95 655
  • 2 116
  •   1
Отговори
# 1 650
Защо манастира да е виновен?
Хората проклети, ама видиш ли, манастирът бил прокълнат...
Aми малкото козле умря, унищожиха на квачката неизлюпените яйца, теленцето се роди мъртво.
даже райграса им не се хвана, въперки че го поливаха редовно, та трябваше да слагат чимове с готова трева.
За теленцето и яренцето наистина си е Божа работа. Ама всичко останало са човешки грешки и неумения. Аз наистина не мога да повярвам как ги оставиха сами без стопани да се грижат за животни, изискващи специално наблюдение. Имам един колега, който отглежда крави. От разказите му знам, че не е шега работа да израждаш крава и колкото и да имаш опит, пак не е лесно. А те оставили някакви хора там на самотек, дето даже не знаят кое е коза, кое овца. Дори и Цоньо, който живее на село, нямаше никакъв опит.

# 1 651
Още симпатизирам на Ваня, заради тормоза, който преживява. Явно си помързелува повечко и не си е давала много зор и през изминалото време. Също така трябва да се отчете факта, че тя явно не е работила в колектив, а настоящата й професия е лайф-коуч или както там се казва, т.е. там отношенията са поставени във вид на учител-ученик. Надали някой, който се е записал на неин курс, отказва да прави задачите. И ако на Кирил му е било такава драма, че Ваня не знае и не може, пък защо не седна да й кажа като голям човек "Виж сега, моята момиче, не те уважавам, защото си мързелива. Ако искаш да започна да те уважавам, започни да работиш. Ако не знаеш как и какво, питай.". Ама не, беше по-забавно да се гаврят с нея и да покажат колко да прости.

Живка, според мен, се опитва да е обективна. И казва неща на Ваня, които могат да й помогнат не само във Фермата, но и навън.

Последна редакция: пт, 26 ное 2021, 23:17 от Gripping

# 1 652
И аз мисля, че постоянното ѝ мачкане я докара до тук! Живка много бързо извъртя гъза, почна бавно и методично да я очерня, вече не ѝ трябва да ѝ печели дуелите.
Точно.
Пука и на Живка кой колко работил като бил фермер или кой омесил хляба. Възползва се да доразклати психически Ваня с цел после ако са на дуел по-лесно да я победи. А може да целят и сама да реши да напусне. Пробват...

# 1 653
И аз мисля, че постоянното ѝ мачкане я докара до тук! Живка много бързо извъртя гъза, почна бавно и методично да я очерня, вече не ѝ трябва да ѝ печели дуелите.
Точно така. Вече не е Ванчето от своите, докато онези не нападнат пак Живка, Жорко. Няма как. Те си имат вече ядро. Ваня е объркана, но нито се занимава с интриги, нито кълне, нито прави мамби с черен хумор. Всички си имат кусури. Определено искат да скапят психиката на Ваня, защото я видяха какъв боец е, когато се мобилизира. Не им прави чест. Излез на двубой срещу противника, ама като хората. Тази психическа преса не е ок за мен. Дали ще кълнеш като Ивайло, ще каканижеш като Киро или ще казваш на някого право в очите, ама няколко пъти, с назидателен тон в кофти момент - понякога е едно и също, според мен.

# 1 654
Толкова сме различни, в различните ситуации и от различните гледни точки. Знам, че е непопулярно мнение, но за мен продукцията си върши добре работата. И честичко ни води за носа 🙂 В крайна сметка, всеки вижда това, което е най-близо до него. И, въпреки всичко, има многопластови образи като Ваня и Кирил и еднопластово-кресливи като Ивайло или просто скучновати като Пламен и Лори. Което не изключва обрати във възприятието и при тях 😆

# 1 655
Аз все още я харесвам Ваня, но това не значи, че я виждам само в положителна светлина. Няма вина за държанието на дуо Неприятници. Те са под дъното и там ще си останат. Това, че не си дава много зор в работата също не ми пречи. Проблема за мен е, че разчита авторитета и да идва само от званието "фермер на седмицата", а не се захвана по-чевръсто да покаже, че и тя може да изпълнява задачи или пък го прави нарочно от инат - казват и, че е мързелива и тя напук не иска да го промени. Не знам вече, но това е лоша стратегия откъдето и да го погледнеш.
Второто нещо, което не ми хареса е случката с масата. "Ще ядете тук или наказание." Нищо не печели така. Трябва да се мисли и в дългосрочен план.

# 1 656
За мен каква е като фермер Ваня няма никакво значение. Просташкото, обидно и агресивно отношение от двамата дебили започна в първата минута, в която тя стана фермер. Забравихте ли възмущението и емоциите, които предизвика във вас това поведение? Направиха го от злоба, от безсилие и яд, че още един от техните отпадна, а друг от групата им не успя да стане фермер. След двубоя Тарзан ги подкова колко бил ранен и как "те ще си платят". И Ралица да беше фермер, щеше да получи същите л**на. Правиха ѝ на пук, обиждаха я, подиграваха ѝ се, нормално е тя да поддаде. Дали е правилен или грешен нейния метод е без значение. Защото в техните очи тя винаги ще бъде грешна. След като думата на фермера е закон, ще работят, каквото трябва и накрая ще ѝ дадат оценка. При Мартина изгубиха козите, а тя спейки им нареди: вървете да ги търсите! Като ратай не пипна нищо, но никой не каза думичка дори. При Тарзан закъсняха и вечеряха много късно и тогава групата на Живка се бяха отделили. Казаха, че им е омръзнало да чакат и "готините" се обидиха. Вечер се пречеше умишлено на другите да спят... При всеки фермер е имало фалове, не помня кой каза на Тарзан (или на Кире?), че не се е справил с фермерството. Обаче дай "да обесим" Ваня, само защото не я понасяме.

# 1 657
  • София
Гледала съм от 1 до 5 сезон от до. Пропуснах 6 сезон и като ви чета какво споделяте, не съжалявам. Дадох шанс на 7 сезон и това ще е последният.

# 1 658
Елементарно е. В курника когато има ранена кокошка, всички останали кокошки се настървяват да я кълват ожесточено, дори до смърт. Това обяснява защо и Живка, и Жоро се настройват против Ваня. Цяла седмица ожесточени нападки от другите към Ваня разклащат тяхната подкрепа към нея, те започват да си дават сметка, че да, ето Ваня не може да меси хляб, тя не готви, тя им отговаря, тя ги дразни...явно има защо да са лоши с нея, дали и ние няма да загубим, ако продължаваме да стоим от губещата страна? Живка наскоро нали каза, че Тедито два месеца откарала с една плетка, също никога не е готвила и мила чинии, но нали е от готините, ако беше станала фермер, нямаше да има проблем
 Те там не са на заплата, че да се дразнят как Ваня не работела много, в реалния живот, ако не им харесва новият шеф, какво ще направят? Ще му кажат, че е мързелив, ще му обявят вот на недоверие? Като влизат във Фермата, знаят, че там ще има всякакви типажи, ще им стават Фермери, като не искат това - да си стоят вкъщи.

# 1 659
Осраха замисъла на Фермата или по - точно засмърдяха всички. Мързелива, глупава, проста и т.н. каквато и да е, не заслужава обиди. Едно пренебрежение би свършило чудна работа, но къде в тези селяндури толкова мисъл.
Важното е да бъдем мъже, па макар и яхнали една крехка момица. Пръдльовци, всеки ден се говори за насилие върху жени, а те не спряха да насилват жена, па макар и мързелива, тъпа ..., но жена.

Последна редакция: сб, 27 ное 2021, 00:05 от Benichka56

# 1 660
Жоро беше ядосан, защото Ваня не можа да прецени ситуацията и хората.
Постъпката й беше пасивно агресивна.
Тя видя, че не искат да се харнят при нея - това са към 6 човека.
Вместо да ги остави НА МИРА, тя им нарежда да седят там.
Всъщност постъпката й си беше чисто заяждане.

Разбирам я, писна й да я тъпчат, обиждат я и я агресират.
Аз не видях групата й до тук да й оказа силна морална подкрепа.
Може да не са показали? Може и да не е имало.

Просто Ваня трябваше да ги избягва следващите два дни, а не да се прави на интересна.
Жоро се ядоса, че налива масло в огъня, не можейки да прецени хората и ситуацията срещу нея.
След като те много пъти й показаха, какви са и че с идиот на глава не се излиза. (Не всички от другата група са такива:) )

И на мен ми направи впечталение разговора с Живка.
Ваня има невероятни качества, достойни за възхищение - упоритостта й, не се сломява на арената при трудност, не се обезкуражава, а се бори докрай. Не показа, че я боли, като падаше, а продължи.
Възпитана е, интелигентна е.

Но наистина в разговора с Живка се държеше така, сякаш нищо не я интересува.
Аз не знам, защо не са говорили много по-рано обаче по темата.
Сякаш два месеца са й палили печка, топлили вода, месили хляб, готвили.
Явно наистина няма отборен дух и инстинкт за колективна работа.

Последна редакция: пт, 26 ное 2021, 23:42 от Loth

# 1 661
  • Варна
Не обичам мързеливи хора, тези, дето търсят на хляба мекото, може би, защото аз не съм имала шанс да мързерувам и да не знам.
Не мога да повярвам, че има дори и  2%, които са за тая грешка на природата Ивайло.

# 1 662
Това, че имбецилите рият дъното и са абсолютно за осъждане не изключва факта, че Ваня дразни. Не виждам защо трябва да е или едното, или другото. Ако Ваня имаше акъл, щеше да ги отреже на третата минута още първата вечер да не и държат сметка и да стане и да си замине, вместо да им се връзва и опонира цял час. Нямаше толкова да ескалират нещата. И да беше застанала да работи до тях, а не да реди задачи по цял ден. Тя им налива масло в огъня толкова добре, да не мислите, че другите жени много ги харесват? Но имат някакъв подход да не се конфронтират. И двете страни имат грешки, разликата е, че едните са абсолютно неприемливи, другите са “чудо голямо” - мързи я и си мисли, че е прозряла нещо велико с позитивните си али-бали.

# 1 663
Тези 2% за Ивчо са богинята и някоя комшийка.

# 1 664
За мен Живка какво казала за някого никакъв критерий не е, нито я имам за последна инстанция. Факт, че Ваня не са я представяли досега работлива и не знам защо се приема като някакво откритие какво не можела след два месеца. Стефан също ходи като замаян 🙂 На тях са им други силните страни. Факт е също, че изведнъж на всички им стана работливостта голяма ценност именно сега, при Ваня. Колкото да не я поздравят за трите дуела и да я обезценят като личност, да й оспорят мястото сред тях, респ.на финал. Мартина като е най-работлива, стига да поиска, да не би Живка и Георги го изтъкнаха за предимство. Да ме прощават, но и Теодора работеше. Обаче сега изтъкват, че Ваня не работи, повтарят го с кеф направо. Но така е, малката група няма емоционална основа, а интересите вече им се разминават.

Общи условия

Активация на акаунт