🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 12 (21.11 - 28.11) 🐄

• 95 703
  • 2 116
  •   1
Отговори
# 1 455
Мръсни игри играят от екипа на предаването.
Настройват участниците един срещу друг, за да се ядат взаимно, насърчават конфронтацията, та зрителите да се вълнуват и да им правят трафик за рекламите.
Двойните стандарти имат доста взривоопасен потенциал, защото настъпват базови еволюционни адаптации в емоционалната ни система.
Искам да ви покажа защо се чувствате толкова зле, като гледате систематична несправедливост.
Не е нужно да знаете английски - вижте видеото. На двете маймунки дават различни награди за еднакви задачи (маймунките обичат сладко и силно предпочитат гроздето пред краставиците).
https://www.skillpacks.com/monkey-cucumber-grape-test/

# 1 456
Най-малкото - ако своевременно и достатъчно бяха наказали и Кирил, хората нямаше да имат импулс да търсят сметка на съпругата му.
Поначало не мисля, че е толериран за победител. Толерират го да се излага.

# 1 457
Не знам дали това е излязло от участник в темата ни, но го видях споделено във Фейсбук от мои приятелИ МЪЖЕ.
https://bgnew.info/?p=13487

# 1 458
Само предположение:
Скрит текст:
Ако правилно предполагам СТИМУЛИРАТ ГО да върши простотии, за да може да генерира смс-и срещу него на финала?Т.е. това ще обере негативния зрителски вот, както Надя миналата година?

Последна редакция: пт, 26 ное 2021, 13:36 от Бобец

# 1 459
  • Разпиляна във въображението
Знаем, че не излъчват всичко. Все още не разбирам защо Ваня е толкова хейтена. Отрицателни мнения има и от Жоро, Стефан и Живка.

# 1 460
Защото Ваня е прекалено многословна и понякога сама си го търси. Не е нужно винаги да се отговаря, може и да се замълчи. Предполагам, че заради това.

# 1 461
Щеше да е много хубаво от продукцията да бяха изпратили Кирил и Иво за ратаи, още когато отмениха играта, а в края на седмицата на дуел. Това щеше да е справедливо. При следващо провинение от тяхна страна да бъде отнет багажа на всички и да останат без домашните любимци. Съмнявам се, че щяха да са толкова отворени по време на ратайството си.

# 1 462
Знаем, че не излъчват всичко. Все още не разбирам защо Ваня е толкова хейтена. Отрицателни мнения има и от Жоро, Стефан и Живка.
Ваня танцува по нервите на другите.
Нямам подходящ материал под ръка да илюстрирам, ако ми попадне нещо удачно, ще споделя.

# 1 463
  • Другата България
Снощи ми направи впечатление нещо, което Кирил каза. "Живка се скъса да носи камъни....". Това да сме го видели? Една от причините според мен е, че явно наистина Ваня още от самото начало на формата не се е претоварила с работа, и то на фона на останалите жени, които също виждахме, че бездействат, явно нейното си е било откровено бездействие . Което би могло да се потвърди от това, че тя не беше ходила в обора, не беше доила крава, не знаеше на кои животни каква храна се дава, изобщо беше скарана с тази част на фермата. Нямам спомен да съм я виждала и в кухнята. Явно Ванчето е наблягала на морален и духовен труд, което е довело до това, което се случва сега. И което по никакъв начин не оправдава двамата.....пиййййп, но за мен това е една от причините.
Другата е наистина нейната многословност. Тя е в състояние да извади от равновесие дори уравновесен човек, снощи чухме, че Стефан ѝ направи точно такава забележка. Тя увърта, завърта, повтаря, преповтаря, обръща го от колкото страни се сетиш, но конкретика цъ. В резултат се получава един монолог, диалог няма, защото няма смисъл в думите. Думи, празнословие. Нагледно отново снощи - колко пъти я питаха за това има или няма вето, тя колко пъти започваше от миналогодишното слънчево затъмнение? Докато накрая Гошо не издържа и ѝ каза - "казвай директно, има или няма вето".....
Тези две основни причини за мен, съчетани с нейната постоянно позитивна физиономия, което е маска в някои от случаите, и още неща, които не сме видели, вероятно са довели до случващото се през последните дни.
Което отново казвам - не е причина да се прави точно така, да се реагира точно така, да се гледа това безскрупулно отношение на двама "мъже" към жена, а останалите съфермери да мълчат като.....от страх да не им падне реномето пред останалите и пред зрителите.

Бобец, скрий си коментара.

# 1 464
  • София
Аз смятам, че Ваня наистина много ги изнервя, което не оправдава Кирил и Ивайло. И преди съм го писала, но не е нормално да си там и да не работиш, да не познаваш обора. Кирил ясно го каза на Живка за разликата с Цвети. И тя е, че Цвети си клатеше краката, докато не стана фермер.

Ако Ваня беше седяла да мели три часа брашно, Ивайло щеше също да го направи. В момента тя само обикаля и раздава нареждания, но тя взима леките задачи, а именно това е причината да не я уважават. Ходи и само ги пита, докъде са стигнали, имат ли нужда от помощ, но не тя да помогне, а да изпрати друг. Съответно те я режат.

И е твърде многословна, празни приказки, в които другите не вярват. Те искат да ядат, тя им благодари за неща, които не ги правят заради нея и всеки си мисли как иска да млъкне.

Обаче Ваня няма да се промени и тези скандали са толкова грозни. Надявам се да не спечели някой от групата на готините.

# 1 465
Аз пък си мисля, че тия смешници Кирил и Ивайло започнаха да агресират първо, защото Ваня изхвърли тая ревла Теодора и второ, защото на всичкото отгоре победи Лорчето в куиза за Фермер на седмицата. И понеже техния велик лагер не можа да се справи по правилата започнаха да ги нарушават. Ами слаби са ви жениците, кво да се прави, Краси, Цветка, Теодора... Видяхме, че и Жоро издуха Любо, така че колкото и да саботират - зле се представят на дуелите.

# 1 466
Някой може ли да ми обясни какво имат предвид с това:
"Ваня започва да прави грешки, които може да ѝ костват много"?
https://fermata.btv.bg/videos/vanja-zapochva-da-pravi-greshki-ko … ostvat-mnogo.html
В това видео не виждам къде са грешките.

Има грешен подход като цяло, снощи Георги и другите и казаха....Не може да ходи по гъза им цял ден и да им нарежда, все едно са в детската градина. Не им оправдавам поведението, но пък и тя ги третира като учениците си, а те все пак са минали отдавна оттам, други е въпроса кой какво е попил от училището. И тя изглеждаше кротка и смирена, пълна със светлина, ама нещо обърна другия лист- те не са роби, а тя не е кралица.

# 1 467
  • Варна
А Живка не дължи лоялност на Ваня. И й го каза. Всеки е за себе си. Пък докъдето може.
Не дължи лоялност, но от човешка гледна точка би трябвало да я подкрепи.
Нейната вина е вината на безразличните, благодарение на които виреят хора като Киро и Иво.

П.П. Не харесвам Живка, пресметлива е. Някои харесват това в нея.

# 1 468
  • София
Аз харесвам Живка, доста точни неща казва на Ваня, но тя не ги приема. Те двете не са приятелки, Живка не харесва начинът й на управление, това, че не работи, дори и разговорите им освен на битово ниво.

Дори не мисля, че става въпрос за пресметливост и да се хареса нещо на другите, тя просто си казва това, което мисли. В случая вчера не се и кри.

Тя е твърдо против агресията на Кирил и Ивайло, но пред всички не я защитава, защото това не е защита. Живка и да каже нещо, ще спрат един път, Ваня е тази, която трябва да се справи сама или с продукцията. Уважение друг не може да ти спечели.

Отделно смятам, че Ваня си е заслужила мястото вътре, както и на фермер и няма какво да им се обяснява. Бие си момичето и продължава напред, пък тези да се спукват от яд.

# 1 469
  • Варна
Заприличаха на Скуид геймс.
Заприличаха на един ВБ в който Фънки и още двама трима гавреха Къци Вапцаров.
Дали защото беше мъж, или защото нямаше авторитета на Фънки, много малко бяха подкрепящите Къци във форума и по социалните мрежи.
Ужасна, грозна гавра от страна на Фънки и на ВБ. ИиА повтарят грешките на продуцентите на брадъра.

Общи условия

Активация на акаунт