Нежно мама цунка, ОКТОМВРИйска мъничка муцунка!

• 15 856
  • 283
  •   1
Отговори
# 255
  • -
Хопааааа!Ето ни и нас!Не мога да смогнааааааа-уж нищо не правя,но не мога да стигна до компютъра...Ние уж имаме режим,понякога на 2,30-друг път на 3ч.Нощем...от две вечери ядем последно към 11,30 и после в 5,30 чак,но много трудно заспива вече.Вашите бебоци будуват ли така?Голям зор е това приспиване-и се носим и на гърдите ми лежи и какво ли не.Уж заспива и като я сложа в нейното си легло и се облещва #Crazykrissie не се притеснявай за тези пъпчици-и ние имахме такива и се махнаха след около седмица,с нищо не съм ги мазала. веничка честито дипломиране!Със здраве да си я ползваш дипломата  bouquetАз Зимафлуор пиех като бях бременна от 5-я месец и гинеколога ми каза да продължавам докато кърмя,та и сега го пия,когато не го забравя де Embarassed^buba^ на мене ми тече до 40-я ден,но не беше вече кръв,а леко розовикаво-кафеникаво.Стискам палци утре за изследванията! PeaceДосега Мария не е имала запек,ходи по 2-3 пъти през денонощието,но докато се изака.... #Crazyсигурно наистина не знае какво да прави милото?!?Утре ще ходим да ни боцкат за хепатит/дано да не плача с нея,както като и взимаха кръв... Embarassed/Имам питане-на вашите бебета дадоха ли им сини здравноосигурителни книжки?Щото на нас не ни даде доктора и като го попитах,каза че бил подал молба за нея?А аз искам да се махнем от него през декември и ако ме мотае така....някой ако знае какъв е реда да каже.

# 256
Здравейте и от нас Party

Ние сме си вече на Русе и съм много щастлива.Най-накрая тишина и спокойствие CrazyВсичко на бебчо си е тук и креватче дървено и скринче и въобще неговото си местенце Simple Smile Сега и на мен ми е много по-спокойно.

Понеже темичката ни е на изчерпане и ще трябва нова да правим, ви моля да измислите някакви заглавийца Grinning На мен не ми остава време да мисля даже, нямам и вдъхновение както преди Crazy

Аз се чистих до 30-ия ден и спря, като накрая вече беше станало розово

Вени,честита ти шестица - браво Hug

Ние ядем на 4-ри часа и Цеци е на мама швейцарския часовник  Mr. Green Heart Eyes- точно на 4-ри часа и вече като си хапне в 10 вечерта чак сутринта в 6 ядем. Душко дубродушко ми е тои - кротък и лаком Mr. Green пу,пу да не чуе дявола Grinning

Хайде лека нощ от нас newsm07 smile3524

# 257
Здравейте всички! Simple Smile
Много благодаря за съветите, утре сме и на консултация при държавната педиатърка и нея ще я питам. Ще я разпитам за тази вода от овесени ядки. То всъщност така като ви се оплаках и днес Али като по чудо цели три пъти напълни пампата! Simple Smile УРА! Пооклепа се бая, ама за мен си беше голяма радост! Wink
Яни, този случай с количката е ужасен! Каква ти е? Триколка ли? Абе всички само това ми разправят, че бебетата са създадени да оцеляват, ама ние им треперим, това е!
Ели-гу, днес бяхме на ортопед. Д-р Хазбун, Кбинетът му се намира на бул. Хр. Ботев 95. Докторът е млад, мноооого любезен, много внимателен, обяснява всичко на дълго и нашироко, показва упражненията, прави снимки на ехограф, разпечатва ти ги и пише на тях какво да правиш. Много доволни останахме, само дето малко по-скъпичко взима от Янакиев - 30 лв. Но пък ще го видим пак чак през 6-тия месец! Simple Smile
Мами, да сподяля моя опит с обривите. На нас в началото ни се появиха едни червени пъпчици на дупето и не минаваха с цинковия крем Нивея и затова педиатърката ни предписа цинкова паста от аптеките. Мажем първо с нея, после с малко кремче и за 2 дена обрива изчезна! От тогава сме чистички и нямаме проблеми.
А Криси, ти виж да не би да имаш етикетчета на дрешките отзад, които да дразнат на вратлето на Ева.
Ние също имахме много дълго жълтеничка. Последно пак имахме, ама нищо не правим за нея, така, чакаме да си изчезне от смосебе си. Не сме правили и никакви изследвания. Утре се надявам педито да каже, че вече не е жълтичко моето патенце! Simple Smile
А сега за кървенето и аз малко се шашках, но щом и други има като мен, по спокойна съм Simple Smile При мен уж намалява и си мисля, че свършва, а то почне пак с нова сила да тече чиста кръв. И така вече 3 пъти ми се случва. Имам още 10-тина дена до генекологичния преглед и тогава ще я разгадаем тази мистерия! Wink
Веничка, за вигантола не се притеснявай, със сигурност отива където трябва! Simple Smile А пък зимафлор на нас никой не ни е казал да даваме....
А иначе днес в Пловдив си беше пролетен ден - 16 градуса! Едно слънчице... чудо! И с Али се разхождахме 2 часа. Даже се видях с една приятелка и пихме по една количка на припек в едно кафе! Много съм доволна!
Пожелавам и на вас щастливи мигове със вашите съкровища!
Целувки от нас! Heart Eyes

# 258
Здравейте мамчета newsm51!
Ние днес нещо си обърках ме режима, защото цял ден е спал smile3524, а сега нещо взе да църка.Май цяла нощ ще си играем newsm32, за мое огромно съжалявам, но утре смятам да ида до нашите и там баба му да го погледа малко smile3560, докато мама подремне или да свърши малко работа.
Днес ми преведоха помоща от 200лв newsm44 и поръчах да ми направят календари за 2007г. със снимка smile3509 на малкия.Поръчах му и едни много сладки дрешки по Интернет newsm47 и утре трябва да пристигнат, та ги чакам с нетърпение.
Ами това е от мен.Лека нощ  bouquet!

# 259
Добро утро, мили маминки!  bouquet
От нашата междинна консултация онзи ден се оказа, че малкия ми Влади е продължил да отслабва и в къщи, което било нормално.Та от изписването до 20 ден е качил само 200гр.Доктораката добре , че е добра ме накара пред нея да направим пробно кърмене и да се види колко избозава от мен.Всичко е Ок.Кърмата също ми е добра и се оказа, че малкия за 30 мин. избозава 80 гр., което за него си е множко, та си се храним на 20 мин., че иначе само повръща, а не е желателно да му претоварвам стомахчето и да го разширяваме.В болницата нали беше и прехранен.Е, бабите и дядовците разбира се ме нахокаха едва ли не , че го държа гладен и аз съм виновна за слабото наддаване.Но за не смятам, че дебелиго хора са здрави хора.За мое успокоение прочетох и доста по въпроса тук във форума.Спазваме си три часовия режим.Изобщо не се налага да го будя, само за яденето в 12ч. вечерта, защото явно доста се изморява от къпането.Ама не случайно е казано -"Спи като къпан".Пу-пу да не са му уроки!
Кръц, наистина е хубаво да си си у дома!
Яни, добре, че всичко е минало и малкото човече е добре.Плюй си в пазвата и дано не се случва повече.
Веничка, честито допломиране!Браво отличничке!  bouquet  bouquet  bouquet
Е, това е засега от нас.На 23.11 сме на месечната консултация и дано е качил малкия още, че в къщи ще вземат да ме линчуват Embarassed
Хубва ден!  bouquet
А, дойде ми сега една идея за темичка.Не е кой знае какво , но ето я и нея-Октомврийчета в захлас гукат всеки час /май тъпо звучи newsm78/

# 260
 Mr. Green едно слънце ни е грейнало - готвим се за дълги разходки днес дано и при вас е така  Hug че да ни ги понапече бебоците - стига жълтеници а и тен да хванат - аз моето още немога да го възприема чак толкова розовко  Mr. Green все едно е чуждо

# 261
Здравейте момичета!
Най-накрая и аз да се добера до компютъра...
Фрики, не се притеснявай за повръщането! Всички бебета повръщат, това не значи , че на твоят мъник му има нещо. Уверявам ви, че ако видите такова повреъщане като на Благовест преди операцията, веднага ще се усетите, че има нещо нередно - аз не бях така продуктивна като бременна  Mr. Green.
Яни, ужасно преживяване, мила! Добре, че ви се е разминало леко!  Hug
Веничка, честито дипломиране!   bouquet
Кръц Кръц, добре дошла у дома!  smile3525
За пъпките и ние ги имахме - бяха от претопляне и моето освинване с шоколад. Махнах единия кат дрешки, спрях тъпченето с благинки и детето се изчисти за 2-3 дни.
За чистенето - при мен приключи много бързо и даже с татито си припомнихме как се правят бебета - така де, да не забравим, че от лятото пак  Embarassed. Може би има значение как са те изчистили при раждането. При мен Нина като висна на главата на доктора и го накара 2 пъти да направи процедурата. Та може би затова спря много бързо. Иначе от време на време се появява някакво жълтеникаво течение, ама дори не е нужна превръзка за него.  А вие продължавате ли със смрадликата? Аз съм обещала до 40 ден, че другия път ще видя копринени конци през крив макарон, ама вече ми писна.  Tired
И още нещо се сещам да ви питам - ходихте ли профилактично на преглед след раждането?
Аз утре мисля да водя Благовест при педиатърката да ни сложи ваксината и да го измери. Дано да е наддал   Praynig . Иначе, ако тя не му вземе кръв за билирубин, в петък Нина ще му вземе. Аз да ви призная май предпочитам Нина да го направи, че има лека ръка и почти не съм усещала като ме е боцкала.
Лек ден и много  Hug от нас с Благовест!

# 262
Здравейте сладки и от нас с Калоянче. Hug
Най-напред честито дипломиране на Веничка и много успехи от тук на сетне smile3525.
Ние с моя малчо си хапваме добре, акаме след всяко цоцане и не мога да ви опиша после как се гърчи  от тия колики #2gunfire #Cussing outкакво ли не пробвах Саб Симплекса уж помагаше,давах и Бейбинос,чайове,копър но много леко облекчаване.Горкото не знам защо толкова много се засилиха тези дни. smile3518 newsm45
Момичета помагайте  Praynig
Освен това ми се струва че се разболявам  Close Twisted Evilпомня че някой беше също болничък кажете ми какво мога да пия че носа ми вече е хремав smile3511
Айде че само ви се оплаквам.
Желая ви прекрасен слънчев ден с малките слънца.  bouquet

Последна редакция: ср, 15 ное 2006, 10:12 от mira sm

# 263
  • Стара Загора
На отчет поредната кокошка Mr. Green
Здравейте и от нас със Славчи Flutter
Детето снощи спа от 22 часа до 04 часа и после до 09 часа...мама и тати са доволни Mr. Green Сега стои оцъклен тук и върти ръцете и мята краката но още е рано за разходка...към обед ще излезем.
Честито дипломиране на Веничка  bouquet
Добре завърнала се в нейната си къщичка на Кръци Heart Eyes
mira sm   аз изкарах някакво вирусно състояние..значи пиех вит.С в ударни дози..вит. Центрум, Тантум верде/спрей за гърло/ и много чай /мента и маточина защото са ми любимите/ и си купи маска от аптеката като го доближаваш да си с нея.
evelinar много целувки на смелия Благо Heart Eyes и чакам после отчет от консултацията.
mi6ka82 добре си го измислила това с бабата Mr. Green
Относно теченията....ами моите свършина малко преди Слави да навърши 40 дена..някъде към 37-я ден. Но мисля, че си навъдих някакви гадинки от бременността и сега ще ходя на преглед та да ги изтрепя до крак Twisted Evil
Леля Зеля де ли е newsm78 Затопли се малко и сигурно е хукнала по капанчетат със Пламена...бебо да събира вит.Д пък тя да си цоква биричка Mr. Green
Мен нещо вече ме удари предколедното настроение Mr. Green
Давайте предложения за ново заглавие защото ще има заплахи от моя и от страна на Кръци Mr. Green

# 264
Mira sm, и аз бях настинала точно като ни приемаха в болницата и ми бяха поставили ултиматум - или оздравявам за 2 дни, или детенце остава само там. Та докторите ми казаха какво да пия - парацетамол, панадол, ефералган; за гърло стават хомеопатичните таблетки; витамин С в ударни дози - от ампулите по 5 мл, а капките Тобрекс може да си ги капваш в носа. Мазах се и с обезболяващ спирт и с тигрова мас (или виетнамски балсам - наричат го по различен начин). Набързо се оправих.
Дано Зеля и Пламена да са добре, чакаме новини.

# 265
Здрасти и от нас! Hug
Честито на Веничка за дипломата и на Кръци за прибирането у дома- от къщи по-хубаво няма!  bouquet

Ние днес сме на консултация  и по-късно ще докладвам.

За коликите - в момента му обгарям с борина лъжичка и разбърквам черното с малко вода или мляко и преди всяко ядене му давам да пие/дано го обясних/-незнам случайно ли е, но го правя от 3 дни и пак имаме колики ,но не са така продължителни /по цял ден/ пу-пу. Иначе  и аз пробвах Саб симплекс, Бейбинос, чайчета, бабешки масажи и разни билки, но нищо.  И да не забравя пием си чайче от лайка и анасон.
Хайде до после, че трябва да цедя-сутринта детето ме хвана неподготвена Embarassed.и се хранихме 1 час и повръщахме 3 пъти.

# 266
Забравих - и аз като свекървите да си кажа - ГРАБВАЙТЕ КОЛИЧКИТЕ И марш навън.
За изчистването - на мен ми спря към 20-ия ден, ако не и по-рано и добре че спря, че бяха почнали едни сърбежи едно чудо  Embarassedсамо промивки с лайка ме спасиха. Пък сега- никой не ми е казал след секциото кога се ходи на преглед  Embarassedи ходи ли се освен обичайните профилактични през годината.
И от мен 1 предложение за тема, ама не се смейте не съм поетеса:

Октомврийчето на мама си расте - ноемврийско слънце гали малкото лице

Последна редакция: ср, 15 ное 2006, 11:00 от eli_gu

# 267
Майчета, как разбрахте че бебчетата имат разстройство от Вагинтола.. от както го давам моя ака доста по-обилно и пие повече вода днес мисля да го водя при педито ..
За кърмата вече се предавам почнахме да си играем на криеница и тука има тука няма.. някога се нацоква блаженно.. сега новия хит е да пищи като го сложа на едната гърда smile3511 smile3507

# 268
  • Откъм Варната
Здравейте и от нас, днес временцето е много хубаво, но май ще ни се размине разходката, имаме едни големи сополи, и май и с кашлица сме се сдобили, ама не мога да го разбера кашля ли или киха, ще отида взема аспиратор за сополките и ако не се оправим утре на доктор  #Crazy

# 269
Привет преди папането и разходката!

Навън е слънчево, но все ме е страх да не я простудя  Cry Вчера духаше доста, а я бях извела и после мн. ме беше страх да не съм я простудила, ама нали пък е здравословно и все пак е слънчево... Аз я обличам с плюшен гащеризон и отгоре плюшен дебел космонавт, одеало, и горното на количката и шапка разбира се. Вие как ги обличате за навън? Даже ако духа й мятам дъждобрана, да й пази завет  Embarassed

Благодаря ви за честитките за дипломата! Наистина голямо облекчение е, че ми се махна от главата!

Вчера ни боцнаха за хепатита и така горко плака душичката, не можах да гледам, майка ми я държеше...

Неса ми се губи, дано да са добре и скоро да се отчетат!

Леля Зеля, пак да те питам, Пламенка по колко яде, ти каза, че като бяхте хремави по-малко, но по принцип колко ви е дозата? Стела изяжда най-често по 80, няколко пъти и 100, ама по 1-2 пъти на ден...

А коремите събраха ли ви се? Моят си седи като в 4-5 мес.  Confused и нищо не ми става от дрехите  Cry

Целувки на всички!

Последна редакция: ср, 15 ное 2006, 11:39 от веничка

Общи условия

Активация на акаунт