АВГУСТовските слънца се подготвят за студа!

• 13 585
  • 307
  •   1
Отговори
# 60
Аз понеже сутрин липсвам ,й давам сок само следобед.А  сок от морков през сокоизстисква4ката ли  правиш?А самия морков не действаше ли запи4ащо?Уф- сложно е това със захранването. ooooh!

# 61
Още не съм давала морков. Знам, че запича. Може и круша да добавя. Тия дни му дадох за запека и подейства. Ти щом кърмиш може да ядеш овесени ядки ако се запече

# 62
уф. Дари ака дори пове4е от колкото ми се иска Crazy.ПО4ти на всяко хранене.РАдко пропуска.Дори по едно време се притеснявах за разстройство. ooooh!А овесените ядки нали съдържат глутен Rolling Eyes.АБе- май моркова ще ние добре на нас.С марля някой успявал  ли е да изцеди нещо? newsm78Не ми се цапа робота за  някакви нищожни грамажи и после да мия  Naughty.Мисля да си купя сокоизстисква4ка,но не знма каква.Моля за съвет и препоръка на марка и модел Praynig

# 63
аз като настържа моркова на дребно ренде му слагам на върха на ч.л захар и го оставям да престой малко и след това изцеждам сока през цетка ,която ползвам само за сокчетата

# 64
tedy84, добре дошла отново!   bouquet
За папкането - ние сме изцяло на АМ, яде 6 пъти на ден, по 120мл (което май е малко, но педито не дава повече, защото бързо качваме. Понякога реве за още след хранене и го залъгвам с чай на ХИП Tired) Иначе се буди все още и нощем, не знам дали от глад, но пак му давам чай и заспива.

Теди и ние сме по съвсен същия начин, само дето последното ядене ни е 150мл, за да спи цяла нощ:)
Ха! Тоя номер действа ли? Свеки го предложи, но аз се чудех.  newsm78

При нас действа...  Simple Smile няма лошо, изяжда го малко по- бавно, но после спи по цяла нощ.  Пу - пу..да не я уручасам Simple Smile)

# 65
  • София
tedy84, добре дошла отново!   bouquet
За папкането - ние сме изцяло на АМ, яде 6 пъти на ден, по 120мл (което май е малко, но педито не дава повече, защото бързо качваме. Понякога реве за още след хранене и го залъгвам с чай на ХИП Tired) Иначе се буди все още и нощем, не знам дали от глад, но пак му давам чай и заспива.

Теди и ние сме по съвсен същия начин, само дето последното ядене ни е 150мл, за да спи цяла нощ:)
Ха! Тоя номер действа ли? Свеки го предложи, но аз се чудех.  newsm78

При нас действа...  Simple Smile няма лошо, изяжда го малко по- бавно, но после спи по цяла нощ.  Пу - пу..да не я уручасам Simple Smile)
Ще взема и аз да пробвам! Мерси за съвета! Дано при вас се задържи положението!  Peace

# 66
Здравейте,
вчера и днес все не ми остава време да се отчета  ooooh!
Ммария26, Честито дипломиране Hug Много успехи и парички ти желая.
Прегледа и ваксинирането в събота минаха горе-долу добре. Пораснали сме с 1,100 кг и 4 см, т.е сега сме 5,240 кг и 57 см , при това сме само на кърма newsm44. Ваксината, която му бихме беше Пентаксим. При самото боцкане проплака малко, но като цяло се държа като мъж. Нямахме проблеми след това, освен че вчера и днес е малко по-нервн от друг път, но причината за това сигурно не е във ваксината Thinking Дадоха ни направление за ортопед, но ни дадоха и за уролог, защото педката откри че имаме малко хидроцеле на двата тестиса. Не било нещо сериозно според нея, но все пак ни прати при специалист в Пирогов за по-сигурно. Така че тази седмица ще отидем и при ортопеда (в нашата 25 п-ка) и при уролога. Само че нямам идея кой уролог в Пирогов да търся. Знаете ли някой специалист там? Ако не намеря някой друг ще отида при доц. Минков, но той май вече не работи със Здр. каса Thinking elia_gg и Netty, как са вашите момчета? Не знам newsm78 нашите подутини са толкова малки, че аз въобще не ги бях забелязала, така че не смятам да се вживявам много в проблема. Сигурно ще си мине от самосебе си Praynig
Марги, и на мен ми изписа Зимафлор.
Момичета, не знам дали при вас е така, но ме гони луда ревност от нея! Всъщност не знам дали е ревност, дразни ме просто. Когато майка ми се радва на Ивчо ми е хубаво, а тя като почне да му се лигави все едно ми бърка в червата. Много съм ужасна, знам. само мен ли ме гонят такива емоции?  Rolling Eyes
Не само теб те "гонят" такива емоции, Ани и аз съм така, а знаеш, че в началото много се "имахме" с нея. Абе свекърва ли е не е стока Twisted Evil Mr. Green Уповавам се на опита и съветите на Велмар и се надявам свеки да се справя по-добре, когато след 2 седмици тръгна на работа.
За крем4ето- аз ползвам на Себа Мед- extra soft.
и аз така, супер е  Peace
Момичета вчера случайно попаднах на част от ноемврийския брой на сп. 9 месеца. Бях приятно изненадана като видях публикувани снимките на Kabiv, cvetence  и ivka_pifka - страхотни сте.  Flutter Ама много са ни скромни мамите - никоя не се хвали за медийни изяви или за участия в конкурси.
Благодаря ти, Еми Grinning
Честита радост на juliana , didka25 и ellenka    bouquet
Моля се операцията на Лъчко утре да бъде успешна Praynig

# 67
Здравейте момичета!
ЧЕСТИТИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ И ПРАЗНУВАЛИ. ДА СА ЗДРАВИ, ЩАСТИЛИВИ И МНОГО, МНОГО ОБИЧАНИ!!!
Тази вечер се прибрахме от Хасково. Голям студ настана. Дойде си зимата. А и сняг поваля. хубаво е при мама и тати. Определено.
Не можах да изчета всичко, още повече че сте започнали и нова темичка. На авторката, мога да кажа само едно БРАВО! Тя просто е перфектна. Само дето ми върза тенекия за Хасково. Ама ще чакам реванш.
Стана ми много мъчно за малкия Лъчко. Искам по-бързо да се оправи малкия сладур и да се успокои маика му. Изтормози се милата. Нека всичко мине бързо и добре и да се радват на много здраве и късмет занапред. Praynig Praynig Praynig
Момичета, започвам да се ровя сериозно в кърмаческия форум, да търся начини за стимулиране ма кърмата. Майка ми ме притесни, че малката плачела , защото не й стигала кърмата. И аз се ужасих, искам да я кърмя по-дълго време. Моля се да не ми спре кърмата. Praynig Praynig Praynig
Купих кенгуру и сега на разходка сме 2 в 1. Много е удобно така, не се съобразяваш къде да сложиш количката, или столчето за кола, то е по-малко, но пък си тежи и пак не става.
Купих космонавт, цял, но ще взема и в 2 части. Детенцето се сдоби с доста дрешки и подаръци. Аз като луда купувах дрехи, без да се сетя че след месец - два няма да ни стават.
Ами май това е за сега. Пожелавам лека и спокойна нощ на всички бебчовци.
И да се молим за малкия Лъчко! Успех малко момченце, бъди силно и смело, и оздравявай бързо!!!!!!

# 68
  • Някъде там...
didika за стимулиране на кърмата помага-овесени ядки , много течности, орехи( но да са пресни). Абе течности, колкото повече-толкова по-добре. Аз примерно от 1 чаша бира много кърма ми слиза:) Една позната ми каза, че от сладолед пък на нея много имала:)
А също така ако искаш да увеличиш кърмата колкото повече слагаш бебка на гърдата, толкова повече се стимулира лактацията, и то най-вече трябва да е кърмиш през ноща.

# 69
Здравейте и от нас!  Hug
ДИдика, можеш да си вземеш и  лактогонен 4ай в допълнение на вси4ко казано до сега.Не с притеснявай- дори и да ти е намаляла кърмата,това е временно PeaceЩом искаш да кърмиш- ще се справиш!
Кабив,браво на малък НИки - хубави мерки Wink- добре се справяте с разтежа Peace.Исках да те попитам за продуктите на Себа мед- какво използваш за миене на тялото,и по-то4но на косата?Гледам 4е имат някаква пяна за вана,ама не ми е ясно како й  е приложението Rolling Eyes.Аз използвам измиващото блок4е за телцето ,а за косата доизползвам Мустелата.Все се каня да те питам,ама все забравям ooooh!.Препоръ4ай ми моля те и други продукти от марката  Praynig
 Днес е денят за операцията на Лъчко.Нека  пожеляем успех и стискаме палци на малкото съкровище на Мама Иги  PraynigС теб сме Иги! Hug
Ами - желая хубава седми4ка на вси4ки .Дано наистина времеот се пооправи  и отново  тръгнем по разходки,4е да наваксаме липсата им през изминалата седмица!  bouquet

# 70
Здравейте мамчета!

Дано операцията на Лъчко да мине успешно и най-вече да не я отлагат, че още повече тревожат мама Иги.  Praynig Praynig Praynig

Днес съм ранобудна че се приготвям за лекции. Сега ще нахраня Тони и ще се обличам да излизам. Но не можах да се сдържа първо да прочета какво сте писали. Laughing
Ставам че се събудихме.
Лек ден и приятна седмица. Hug

# 71
Добро утро и от нас! Успех на Лъчко  и бързо възстановяване, на мама Иги кураж и бъди силна!
При нас нещата се развиват по обичайния начин, все още на сме регулирали нощното хранене, онзи ден вечерта яде в 20.30 ч. и се събуди чак в 5, а тази нощ се пробуди към 2 и после в 6ч., но това не ме тревожи . През деня го разнасям, където съм и аз и на мен ми е най-удобно със шезлонга, вече му го вдигам по-изправен да си гледа играчки, често се заглежда в тавана и в лампите и си води някакви монолози, гукащи , придружени от някой писък за негово учудване. За храненето продължаваме само на кърма и аз като Kabiv  и Aila съм решила да не бързам със захранването и соковете.
Kabiv  и аз мисля да водя Цветан на ортопед в 25-та, но не знам има ли предварително записване и при кого от двамата лекари да отида, ако имаш информация или телефон, кажи.
За капките зима флуор не са ни изписали още , а какви са противоречивите мнения по въпроса за тях?

Последна редакция: пн, 06 ное 2006, 12:32 от siren

# 72
  • варненка от София
Добро утро и от нас.

Присъединявам се към подкрепящите Лъчко и мама Иги.
Стефаначето сега спи, а аз успях да посвърша това онова. Вчера й купих първата рокля и направо не се стърпях и я облякох без да съм я прала  Embarassed, ама направо ми е на мама мадамката тя. Има и чорапогащник и пантофки и направо ще я женим вече  Grinning
Иначе от вчера започнах да купувам коледни подаръци, че до Коледа да мога да разпределя правилно и времето и финансите.
Днес смятам да въведа и морковче към сокчетата. Аз не ги оставям да престояват 20 минути, че да им се губят витамините, цедя и давам и така. За сега ябълката беше приета с много радост, да видим морковът как ще подейства.
С марля някой успявал  ли е да изцеди нещо? newsm78Не ми се цапа робота за  някакви нищожни грамажи и после да мия  Naughty.Мисля да си купя сокоизстисква4ка,но не знма каква.Моля за съвет и препоръка на марка и модел Praynig

Аз само с тензух цедя, то иначе за една четвъртина ябълка не си струва да пускам сокоизстисквачката. И през тензуха изцеждам достатъчно, че даже и за мен остава Embarassed. Аз сега давам по 10 грама сутрин и по 10 вечер. През 4-ти месец смятам да започна с по 20 грама два пъти дневно. Иначе имаме сокоизстисквачка на AEG, но тя не прави бистър сок, а по скоро нектари. Подариха ни я специално за бебка, но за сега седи прибрана, като се наложи по големи количества да давам, тогава ще я употребя.

Момичета, започвам да се ровя сериозно в кърмаческия форум, да търся начини за стимулиране ма кърмата. Майка ми ме притесни, че малката плачела , защото не й стигала кърмата. И аз се ужасих, искам да я кърмя по-дълго време. Моля се да не ми спре кърмата. Praynig Praynig Praynig

Аз минах през такава криза, още от 18-тия ден, когато се оказа, че кърмата ми не стига. На първа консултация бебка беше наддала само 300 гр, колкото и често да я слагах на гърдата. Тогава докторката ни ми препоръча да започна да дохранвам с АМ, беше голяма драма за мен да свикна с мисълта, че нямам достатъчно кърма. Ревах и се обвинявах, а това не помагаше. Започнах да пия на Хип лактогонния чай, да се храня по редовно, защото месец след раждането всяка храна ме отвращаваше и не ядях. И нещото, което най-много ми помогна са едно хомеопатични дражета на  Боарон, казват се Ricinus communis 5 ch. С тези дражета си стимулирах кърмата. Сега имам повече, пак дохранвам, но значително по малко. Цедя се освен това редовно, за да видя колко мога да изцедя и вечер и сутрин храня беба с шише, за да знам какво количество поема, през деня се кърмим.
И все пак, това че плаче бебчо, не мисля, че ще е задължително от липса на кърма. Важното е да наддава и да расте, а иначе бебетата са за това и да плачат Laughing

Хайде отивам малко да полегна и аз, че в 10 ще ме повика Стефаначето на масата  Mr. Green

# 73
  • София
Стискам палци операцията на Лъчко да мине безпроблемно и да се възстанови детенце бързо. Мамо Иги, късмет!!!

Сирен - не се записва час предварително при ортопеда в 25-та поликлиника,  аз ти препоръчвам да отидеш при д-р Евелин Хайвазов. Той има специализация точно по ехография на детска тазобедрена става. Ние ходихме при него и съм доволна.

И аз съм от ранобудните, защото от 6 дена вече съм на фронта на трудещите се, макар и от вкъщи. Калоян слуша и успявам да се справя, въпреки това обаче вечер съм като труп.  Sad Както и да е ще трябва да се справя, нямам друг избор.
При нас режимът като че ли се установява вече особено с нощното спане.Снощи пак заспа в 22 и стана в 6.30 ч. само с 1 хранене в 1.30 ч.

# 74
МАрулка,и аз   действам с марлята за сега,но като станат по-големи коли4ествата  като 4 ели няма да ми се разправя Thinking.За това искам от сега да се ориентирам в марки и модели и скоро да си купя сокоизстисква4ка.А  за моркова- и а змисля днес да го пробваме Peace.Само дето трябва да й дам  моркови от магазина с неясне произход Rolling Eyes.ябълките  са ни домашни и доста вкусни PeaceМорковите не пускат ли трудно сок newsm78

Общи условия

Активация на акаунт