Тема 3 - Гоблин... или темата за обсъждане на корейски и китайски сериали

• 21 589
  • 730
  •   1
Отговори
# 180
По тяхната логика трябваше да спрат и Crash Landing on You, защото там
Скрит текст:
представят севернокорейците като обикновени хора...един станал войник заради брат си, друг заради баба си, трети е фен на кейпопа и сериалите. А южнокорейците като хора, способни да наемат хора да убият собствената им сестра заради наследството. И двата сериала започват с предупреждението, че всичко е художествена измислица.

Според мен има малка надежда, че няма да го прекратят. Сериалът се излъчва и в Disney plus и чуждестранните зрители ще го защитят. Участва певица от световноизвестна кпоп група - Blackpink женският аналог на BTS.

Главният на моменти прилича малко на Kim Soo hyun.

# 181
  • гр. София
Ако решат да го спрат, нищо няма да помогне.

# 182
  • вятърничава
.

Главният на моменти прилича малко на Kim Soo hyun.
Но е по - убав Wink

# 183
  • България
Хващам се на бас, че
Скрит текст:
тя ще се окаже роднина на водача на бунтовниците - дъщеря, внучка или нещо подобно.
То се знае. Поне в китайските, рядко момата е съвсем, съвсем обикновена. Grinning
Само визуално е такава, обикновена, даже невзрачна.
И като казах "невзрачна", беше ми ред на корейско, засилих се на Hwarang (2016), обаче в едър план излязоха няколко оръфляка.
По празниците не ми се гледат бедняци, но да попитам - в целия сериал ли се дрипави героите или в един момент става по-приятно за окото.
Скрит текст:
Да не помислите, че живея в замък. Точно защото не живея, не ми се гледат такива от моята черга. Bowtie
Както съм писала, китайците не се скъпят откъм декори и актьори и започнах Heart of Loyalty (2021).

За първи път гледам китайски с прозрачни шапки, явно и те са имали такава мода.

# 184
Написах "малка" надежда . Grinning Като цяло имам малка надежда корейската нация да се осъзнае и да се подобри, но е по - вероятно да е обратното. 8 години гледам азиатски сериали, предимно корейски...
Ето няколко атаки върху корейските известни личности:
Скрит текст:
1. Член на групата Super Junior получава от "фен" кутия с торта, торбичка с кръв и нож. Тортата е съдържала отрова под формата на прах;
2. Актрисата Yoon Eun Hye е напръскана с оцет и соев сос в очите;
3. Певецът Yunho изпива напитка с лепило, дадена му от "фен" ;
4. Sulli се самоубива заради нападките от хората. Подложена е на постоянен тормоз. https://www.bbc.com/news/world-asia-50051575

https://aminoapps.com/c/k-pop/page/blog/16-anti-fans-attack-on-i … 1rjraj0axd5Epz1RN

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 12:40 от Feyre

# 185
В Хуаранг май имаше една много шарена мода през по-голямата част от сериала - не са бедняци Simple Smile
Тези шапки изглеждат все едно са от мрежа против комари, интересно от какъв материал са били в миналото?..

# 186
  • Бургас
Тези дни не ми остава много време за сериали, но се изкуших и изгледах първа серия от The Silent Sea. За фантастика съвсем не е лош, но до тук много ми напомня за филм, който гледах по National Geographic - "Марс". Гонг Ю е малко странен в скафандър след симпатичния Гоблин, но си е все така симпатичен.

# 187
Ще го тегля серия по серия - явно няма друг начин. Но ще изгледам първо някои от нещата, които имам записани (като Вещера), за да ми се освободи повече място, че компютърът ми става много бавен.

# 188
Аз спрях да тегля корейските сериали. Лаптопа в момента ми е пълен с всякакви сериали и филми, които още не съм ги гледала. Имам дори испански и скандинавски сериали. Даже забравям, че съм ги изтеглила и когато натисна да изтегля торента, след името излиза (1), (2)... Grinning. Вещерят още като излезе си направих един маратон...

Не мога да смогна да изгледам всичко, което излиза...

# 189
  • Бургас
В момента гледам Колелото на времето, свалила съм и Вещера, но се изкуших от Гонг Ю. Довечера ще си сваля и другите две серии. Успоредно гледам и Лунна светлина, да ми внесе малко "розовина" на фона на всички фентъзи и фантастики. Надявам се БТВ да ни пуснат още корейски сериали. На Светлината даже и дублажът не ме дразни, или са подбрали по-добри актьори или вече съм им свикнала Simple Smile

# 190
Ако Btv пуснат The rooftop prince и Moon embracing the sun ще ги гледам. И двата са много хубави. В Moon ebracing the sun участва девойката от Лунната светлина, играе главната като дете. Kim Soo hyun е главният. И най - важното
Скрит текст:
с щастлив край е.
В The rooftop prince участват Park Yoo chun. Той имаше много награди, но няколко пъти кривна от правия път. И сега има скандал. Агенцията му го е продала на друга и тя пък не иска той да има развитие в индустрията. Park Yoo chun участва и в Sungkyunkwan Scandal. Освен него и Choi Woo sik от Паразит участва. В момента него го гледам в Our Beloved Summer. Забавно романтично сериалче.

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 17:19 от Feyre

# 191
  • България
Скрит текст:
Имам три пълни външни харда.
И трите са над 500 гигабайта.
Лаптопът ми е със ссд диск за ОС и 1 терабайт хард за глупости.
Пълно е даже и на ссд диска, отделно имам и лаптоп с половин терабайт. Grin
Добре че вече все попадам на сериали уж със щастлив финал, обаче докато се стигне до него ми изпиляват нервите.
И трия. Даже записаните и изгледани ще ревизирам и скоро може да се окажа с много място. Grinning
Бях се наканила да добавя в списъка с топ сериали Qing Luo (2021), но след около 15 епизод се започна с обратите.
От 10ка му писах 8ца. Щеше да е по-малко, но актьорите и декорите са страхотни, та преглътнах сюжета.

Park Yoo Chun - не ми е известен, още не съм гледала Принц на покрива, че поне оттам да се запознаем.
Не изглежда много симпатичен, сигурно е добър актьор?
Kim Yoo Jung - не ми хареса и в двата сериала, в които я гледах.
Засега нямам корейска фаворитка, само фаворити.
Въпреки че вече са 9, помня имената само на двама. Трудно ми е с корейските, звучат ми еднакво Grin.
С китайските ми е много по-лесно.

# 192
Park Yoo Chun вече е аут от шоубизнеса след няколкото скандала с него и едва ли някога ще успее да се завърне, макар че се опита. Бивш член на TVXQ/DBSK, а след като с още двама от членовете напуснаха групата, създадоха JYJ.
Въпреки всичко прави добри роли в Rooftop Prince, Sungkyunkwan Scandal и в I Miss You. И в другите три сериала се справя, но самите те, не са ми в листата за задължителни за гледане.

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 18:55 от 2в1

# 193
Не е красавец, но изглеждаше интелигентен и благороден в ролите си, имаше осанка.

Днешният епизод ми харесва, но това момиче (дъщерята на министъра) започва да ме дразни. Голяма досадница!

# 194
В Sungkyunkwan Scandal участват двама актьори, които в момента са много известни.

Song Joong ki и Yoo Ah in. Наскоро гледах The Throne с Yoo Ah in, не съм от най - чувствителните ама накрая се разревах. Grinning Разказва се за принц Садо, бащата на принц И Сан. В The Red Sleeve се разкава за принц И Сан. The Throne е избран за участие от Южна Корея за Оскарите, но не получава номинация. Освен Yoo Ah in като принц Садо, във филмът участват и Moon Geun-Young, Jin Ji-Hee, Seo Yea-Ji...So Ji-Sub от The master's sun се появява накрая.
Кралят, бащата на принц Садо се играе от Song Kang-ho...той няма роли в сериали, а само в киното. Играе в Parasite.

Общи условия

Активация на акаунт