Хайде, мамо, ЯНУАРИ наближава, време за пазар не ти остава!!!

• 15 154
  • 293
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте момичета. Въпреки, че съм от февруарките, реших да питам и вас – виждам, че имате доста опит в тия неща: налага ми се да отсъствам от работа в четвъртък и петък, но не мога да си взема отпуска, защото шефовете в момента, в който разбраха , че съм бременна ми спряха отпуската. Та проблема ми е: според вас, дали е удачно да ида при гинеколожката от ЖК и да я помоля за 2 дни болнични, или ще и прозвучи много грубо – така директно? Другата възможност е да и кажа че от време на време имам контракции и да изкрънкам болнични /аз наистина имам чат пат ама рядко/. Много ви благодаря предварително за съвета. Желая ви щастливо последно тримесечие от бременността.

# 76
  • София
Нимски, айде да ти е честит зетя!!!  Mr. Green Нищо, че е по-дребен, то и аз съм се пръкнала около 2,500 пък я ме виж к'ва косатка съм сега... Mr. Green
Що ревеш, ма?! Ше се опра'и младежа, най-много от него ти да ревеш кат' порасне....  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Joy

# 77
  • София/Варна
vmania4ena, може и личния да ти даде болничен за настинка - аз така процедирах последния път.

# 78
  • София
vmania4ena, кои са тия мили хора, дето са те прецакали бременна с болничния??? Ако това няма да ти е месторабота и след майчинството  (а изглежда няма да е...) що не ги понатиснеш с някоя и друга жалба??? Направо не е истина...

# 79
  • София
Клеми, следеше се в частния кабинет на някакъв доктор, на който имаше доверие - някъде до Женския пазар, ама нито името му знам, нито адреса на практиката. Сега като се замисля, не знам дали изобщо се е консултирала с друг лекар - категорично отказа да си прави БХС, а фетална нямам спомен той ли й прави или я прати някъде. Но си спомням ясно момента, когато звъня да ми каже, че вече са минали 2500 и е спокойна, че може да ражда, когато и да е. Пък то какво се оказа!  newsm78

Ивонска, ами като я чух как едвам говори и нищо не й се разбира и измежду всичките думи разбрах само, че нейното бебе е най-хубавото бебе и после ме пита аз как съм... и се разревах! Емоция си е.

# 80
И аз най-накрая успях да се вклюя. Днес нета ни е ужасен и на всеки 2 минути изчезва #Cussing out #2gunfire #Cussing out #2gunfire
Ним, честит ти зет Joy, не се притеснявай бебо ще наддаде. По принцип бебетата ги изписват над 2,500, но той ще свали 200 - 300 грама и като си ги върне ще си ги пуснат да си ходят Simple Smile
Ивонска, ама пусто много си хубава - пупупу. Неслучайно казват, че майките на момчета по време на бременността се разхубавяват Stop, а майките на момичетата след като родят пак си стават хубавици Joy Joy Joy

# 81
Не можах да се сдържа- днес и моята приятелка е родила, преди около 3 часа, много се развълнувах и аз поплаках, Нимче. Желая да се оправят бързо, не мога да кажа нищо по въпроса- не съм компетентна, но стискам палци всичко да е наред и да се прибират бързо у дома.
vmania4ena -за отпуската, защо си мислят, че като са ти я спрели не можеш да си вземеш болничен. Това не е логично, а и е нагло от тяхна страна. Защо се занимаваш въобще- взимай болничен и ги оставяй да се оправят щом са решили, че така трябва да се постъпва с бременна жена.

# 82
  • София
Нимски, точно това щях да те питам и аз, дали е ходила при поне 2ма лекари. Ето за това, аз съм на мнение, че е хубаво поне 2ма специалисти да те погледнат. И то в този период, след средата на бременността, дори да нямаш грам проблем. Защото ако не свириш мненията, как да си сигурен, че този, който те гледа "вижда". Аз не бих се доверила само на един лекар. Имам си доверие на моята гинеколожка, защото съм я проверила и с предната бременност и стази, каквото е казала жената, все е било вярно. И мнението и съвпада напълно с мненията на другите, които са ме гледали. Дори като мериха предния път бебо , нали в един ден се случиха два ултразвука, ами и на двете места все излиза, че бебо върви със седмица до 10 дни напред.
Ти не се притеснявай, бебето ще порастне, щом си е доносено, че и преносено, най-вероятно всичко ще е ОК, нищо че е с ниско тегло.  Peace

# 83
Ох забравих да ви кажа, че си получих резултатите от стерилната урина и според тези в Кандиларов ми няма нищо. Не се изолират никакви бактерии newsm78. Давах 3 поредни дни и предполагам че там са по-верни, отколкото первите, които ги правих в някаква неизвестна поликлиника(не че е гаранция), но все пак резултата е 3 към 1. Така че няма да пия антибиотици. И все пак едно едно съмнение си е пуснало коренчета в мен....

# 84
Нимски спокойно-щом са живи и здрави бебешока ще наддаде,та може и няква бабанка да стане ...

stiliana1 вифдя ли ,че излишно се тревожеше...и престани с тези съмнения,всичко е ОК.

Cvetelinka честито бебче и на твойта дружка.Момък ли има или мома  newsm78

Аз да се похваля-моя шеф вече избрал човек за мойто място и от утре ще идва на обучение.  Hug И познайте как се казва - ПАК Мария.Тя е петата Мария... Joy

# 85
Ним ,недоносени се водят бебетата родени преди 37 седмица ,поради тази причина ,че все още протичат разни процеси на оформяне на органите!!Като в белите дробове например!!След този период всичко му е развито  и има по малка опасност от усложнения.Мисля,че нищо му няма на детенцето.Просто е дребничко.На моя мъж сестра му роди и двете си дъщери с тегло 2 и 500.
Износи си ги до края и никой не и е казал,че са недоносени или нещо такова!!!И са вече големи и здрави деца!!

# 86
Ивонска, честито ти легло и скрин! От същия магазин на "Симеоновско шосе" ли го купи или има и друг? Много са хубави и леглата и скриновете, а цвета ако е кафе е страшен. Аз по принцип исках нещо по-светло, защото стаята ми е в лилаво и така ми се връзва по-добре.

Аз днес обиколих 2 магазина който са ми на близо. Видях новия модел на комбинираната 3 колка на Чико и като цяло май тя най-много ми харесва, разликата със старата е в коша за новородено и цветовете, коша е по-издължен и има дръжка. Купих си протектор за матрака, много важно нещо което не пропуска вода и се пере в пералнята, харесах един комплект чаршафи с олекотена завивка и обиколници, но засега мисля. Абе добре изплакнах окото, трябва да ходя с татито, че с него се пазарува най-лесно.

# 87
Моя бебо е голям футболист. Рита си човека и хич не му пука. И рита повече от 10 ритника Grinning Усещам го как се върти и протяга, но му става вече по-тесничко.
Особено при зъболекарката хич не беше доволен от звука на машинката.
Не знам дали хълца, не мога да различа хълцането от другите движения Joy

Да се похваля, че вече ни сложиха климатика и сега се топлим.

Поздравления за новородените бебоци!    bouquet

# 88
Честито на мамите и бебоците  Hug
То килограмите не зависят ли и от гена на родителите... newsm78
Klemy благодаря за инфото относно Тина Киркова.

# 89
Олеле, вие сте изписали света  Simple Smile
Моята малката рита много и стомаха ми е много смешен като щръкне някой крак  Simple Smile Напоследък си е нагнездила крачетата в областта на черния ми дроб, затова ме е боляло.
КayRenn - някой ми беше казал, че бебетата шават повечко, когато пъпната връв е по-дълга, ама не ми го е казал лекар и не знам дали да вярвам. Утре съм на консултация и дано не забравя да питам.

Чудя ви се на вас, мамите дето ви се налага да пътувате често как издържате. Аз ходих тая събота на изпит във Варна и направо оревах света. Точно след 30 мин. в колата се бях схванала, въпреки възглавничката, която си купих за кръста. А на връщане - да не ви разправям  #Crazy

За спането гледам сте писали - аз се барикадирам с възглавници отвсякъде - една на гърба, една по-дълга, дето си я слагам между краката и под стомаха и се чувствам като в хралупа  Simple Smile Удобно ми е, ама като взема да се завъртам става лошо - възглавници навсякъде  Laughing Laughing Laughing

Честито на майчетата и бебчовците и от мен   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт