Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 55

• 43 440
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
  • столицата
Момичета, ще освобождавам час при Карагьозов за 28.01. Ако някоя има интерес, да ми пише на лично, за да се разберем кога да го освободя.

# 421
Момичета, ще освобождавам час при Карагьозов за 28.01. Ако някоя има интерес, да ми пише на лично, за да се разберем кога да го освободя.
За колко часа е?

# 422
  • столицата
За колко часа е?
За 16ч, но вече го обещах. Ако се откажат, пак ще пиша.

# 423
Миленка, нормални са болките, придърпване, дори кафеникаво течение подобно на оскъден цикъл.
 Щом ти казват да си спокойна, аз няма да се повтарям.
Сестра ми, когато завършваше за лаборант, я пратиха на практика в онко отделение. Дипломната й работа беше за РМШ. Отначало и аз се тревожех за себе си - какво ми се случва, как, ама защо... Но когато ми разказа за пациентките, които среща, благодарих мислено на Онзи горе, че съм в това положение, а не като тях.

Дай си време да заздравееш първо физически, най-малкото защото правиш, това, което трябва, а после ти пожелавам успешно завършване! За други неща няма място, защото сме млади и красиви!

Виртуални прегръдки💐🤗💝
Не по темата, но в кой колеж е това? По мое време се държаха само държавни изпити- теория и практика, и ми стана интересно.

# 424
Здравейте, момичета 😊
В момента съм в процедура инвитро и ми излезе резултата от цитонамазката. Преди години правих ДНК изследване и имам HPV 16. Преди 2 години правих и криодеструкция, поради голяма лезия. Прикачвам резултатите и моля за коментар. Някоя от вас била ли е в подобна ситуация? Все още нямам коментар от репрото.

# 425
Не по темата, но в кой колеж е това? По мое време се държаха само държавни изпити- теория и практика, и ми стана интересно.

Сега я поразпитах. Завършила е МУ - гр. Плевен. През 2010г проф. бакалавър с дипломна работа+ 2 държавни изпита и практика по двете; после бакалавър - с дипломна работа + 1 държавен изпит и една оценка от държавен практически изпит + оценка от преддипломен стаж; накрая магистър - държавен изпит+ преддипломен стаж през 2014г.

Май навсякъде е имала преддипломен стаж.

Последна редакция: пн, 24 яну 2022, 12:16 от palmi4kata

# 426
Здравейте, момичета!
Преди час се върнах от конизация, която ми е втора. Първата беше 2019г
След нея нямах никакво кървене, но сега имам. Доктора каза че е по-дълбока..но понеже се чувствах подготвена, не попитах дали да очаквам да има кръв.
Нормално ли е според вас?

# 427
Мога да потвърдя, ако си със скалпел на конизация. Аз бях с тампонада 24 часа след това, после трябва да спре или просто много леко да зацапва.

# 428
Мога да потвърдя, ако си със скалпел на конизация. Аз бях с тампонада 24 часа след това, после трябва да спре или просто много леко да зацапва.
След letz съм..и предишната ми конизация беше такава, но по-плитка
Кървенето е по-слабо от цикъл, но не е само зацапване. Мисля че и аз съм с тампонада..
Страх ме е и малко ми е зле🥴

# 429
  • столицата
За колко часа е?
За 16ч, но вече го обещах. Ако се откажат, пак ще пиша.
Часът е свободен. Ако някой го иска, да ми пише

# 430
Кървенето е по-слабо от цикъл, но не е само зацапване. Мисля че и аз съм с тампонада..
В сряда влизам за същата манипулация. Защо ти се е наложила втора?  Трета група цитонамазка, нова биопсия и пак висок цин ли ?  Малко ми е мътно това- нали уж режат до здрава тъкан. Защо пак става това ?

# 431
Здравейте, момичета 😊
В момента съм в процедура инвитро и ми излезе резултата от цитонамазката. Преди години правих ДНК изследване и имам HPV 16. Преди 2 години правих и криодеструкция, поради голяма лезия. Прикачвам резултатите и моля за коментар. Някоя от вас била ли е в подобна ситуация? Все още нямам коментар от репрото.
Скрит текст:
Вариант е да се активирал вируса към момента или резултатът да е в следствие на процедурата, през която преминаваш. Добре е да се направи колпоскопа от препоръките. Успех!

# 432
В сряда влизам за същата манипулация. Защо ти се е наложила втора?  Трета група цитонамазка, нова биопсия и пак висок цин ли ?  Малко ми е мътно това- нали уж режат до здрава тъкан. Защо пак става това ?
Да, точно заради това.
 Да, режат до здраво, но след година с добри резултати, миналия февруари отново се появи 3Б група. Аз съм и с ЧПВ 16. Пих имуностимулатор, но без ефект. Групата си остана трета. Кръв, слуз, левкоцити и фрагменти с тежкостепенна епителна дисплазия CIN 3, това показа биопсията от началото на месеца.

# 433
Bentita,  много кофти така. През година две могат да режат . А това дори не е реално раково образувание, нали. Води се предракови клетки. Аз утре сутрин влизам за конизация, именно заради цин 2/3 след биопсия. Макар че излязох отрицателна за папилома вирус, доктора ще реже. Обеща че ще изчисти всичко съмнително.  Честно да си призная, имам безкарйно много въпроси. При конизация гледат ли и останалата повърхност на матката, и дали успоредно с конизацията в случай на необходимост взимат материал и от други участъци, защото на мен ми се струва че са съсредоточени само върху шийката на матката.  Много ми се иска да изляза от тази манипулация убедена, че този орган няма повече засегнати участъци.

# 434
  • София
Аз съм правила два пъти типизиране, и двата пъти нямах никакви щамове. А биопсията показа ЦИН2, което бе потвърдено и от хистологията след конизацията.
Дисплазиите не се причиняват само от ЧПВ.

Общи условия

Активация на акаунт