Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 55

• 43 419
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте как сте. Мен си ме наболява много слабо кървя а цикъла ми се пада чак на 4-ти Февруари. Докога ще е тази мъка,от рзаздравяването на шийката ли са тези болки? Кървя слабо розово до червено кафяво но много слабо. Минаха 18 дни от LEEZ
Сигурна ли си че неразположението ти е свързано с манипулацията ? Аз съм трети ден, абсолютно никаква болка, без капка кървене. Сутринта правих лека йога в стаята. Днес ме изписват. Не очаквам промяна в състоянието си, просто една седмица малко повече полежаване, за да дам възможност на тялото да се възстанови от интервенцията и медикаментите.

# 466
  • София
Миленка, нормално е. Мен ме предупредиха, че е възможно е кървене и зацапване с променен цвят в рамките на един месец след процедурата. Проблем е, ако кървенето е по-голямо количество от цикъл.

# 467
Нормални са болките и кървенето, което най-вероятно ще се слее с цикъла.
Следвайте инструкциите на лекаря, за да няма усложнения.

# 468
Здравейте момичета.Излезе ми биопсията и за съжаление е CIN 2 в 11:00 часът и в 18:00 часът ,а в 15:00 часът е cin 3.Д-ра ми каза,че ако и трите биопсия бяха цин 2 нямаше да правим leepz ,но заради cin 3 трябва Иначе щях първо да си направя инвитрото и след това живи и здрави ако има бебче чак тогава конизация.Може ли да питам какво представлява leepz.Може ли малко повече информация.И колко време след leepz може да се направи трансфер.Много съм притеснена,защото имам само един ембрион.😢

# 469
Лееп мина много бърз при Карагьозов. Седнах,сложи упойката,5 мин рабори,замириса на прасе и накрая ме изправи. Това е и аз бях цин3 до ин ситу, стресирах се ,но изряза поме до здраво. Да се надяваме,че повече няма да имам дисплазии .

# 470
Лееп мина много бърз при Карагьозов. Седнах,сложи упойката,5 мин рабори,замириса на прасе и накрая ме изправи. Това е и аз бях цин3 до ин ситу, стресирах се ,но изряза поме до здраво. Да се надяваме,че повече няма да имам дисплазии .
А упойката пълна ли е?leepz пак ли се води конизация?

# 471
Не,местна,нищо не се усеща

# 472
Здравейте момичета.Излезе ми биопсията и за съжаление е CIN 2 в 11:00 часът и в 18:00 часът ,а в 15:00 часът е cin 3.Д-ра ми каза,че ако и трите биопсия бяха цин 2 нямаше да правим leepz ,но заради cin 3 трябва Иначе щях първо да си направя инвитрото и след това живи и здрави ако има бебче чак тогава конизация.Може ли да питам какво представлява leepz.Може ли малко повече информация.И колко време след leepz може да се направи трансфер.Много съм притеснена,защото имам само един ембрион.😢
Вие при кой ще правите леетз? Слагат местна упойка , не я усетих. После лекарят си работи около 5 мин. Аз бях цин1 и каза, че много малко е изрязал. Един месец има зацапване, после леко кървене - болките са минимални , само не се вдига тежко. После стандартно има две контроли през три месеца. И според лекарят още на първата ми каза да не се птитесняван и че мога да забременея . Все пак направете консултация Леетц или конизация , за да се направи , както трябва. После при бременност серклаж сигурно и повече лежане.
Все пак да се провери за възпаление и микробиология. И hpv за всички варианти. Според Карагьозов, ако има високорисков hpv трябва повече проследяване.

# 473
Момичета, ако има по запознат или медицинско лице в групата , дали би могъл да даде малко повече разяснения. Не че не трябва да ги получа от доктора си, но той така и не се появи повече след моята манипулация, а часът  ми при него е за 14.02 когато ще имам хистология и ще мога да питам. Но на въпроса. Аз съм след конизация направена в  четвъртък. Имах тридневен престой в болница. Пълна упойка. Време от упояване до сваляне от операционната - 1 час. При последната ми визита, доктора ми обясни, че ще работи по метода  Leetz. Следоперативно имах две инжекции за разреждане на кръвта, две обезболяващи и две с Сефтриаксон. Имах и две банки  рингер. Катетър , тампонада - всичко остана 24 часа в мен . След изваждане на тампонадата нямаше никаква кръв. Всъщност , до този момент единствената кръв която видях беше капка след сваляне на абоката. Продължавам да нямам никакво зацапване. Болка до сега не съм изпитвала абсолютно никаква. Зная, че в медицината две и две никога не е четири, но все пак започвам да се чудя- тук чета за съвсем различно протичане на манипулацията - местна упойка, зацапване, болка. Аз съм на 52. В МП. Дали това е причината при мен нещата да са толкова различни? Заради ниските нива на хормони?
Сякаш не съм минала през нищо, изключая неприятния спомен от престоя е болницата. Следващата седмица съм в болничен, знам, че трябва да почивам и лежа повече - така обясниха сестрите в отделението ( единствените които дадоха изобщо някаква информация). Има ли нещо друго което е добре да се следва  ? Наложих си стриктен хранителен режим за детоксикация заради всички лекарства които вляха в тялото ми. Всъщност, започнах го седмица преди манипулацията, за да подготвя тялото и психиката си, следвах го и в болницата, и продължавам. Надявам се това да не е противопоказно ? Пак казвам- никаква болка , никакво кръвотечение, макар и най слабо.

# 474
Вие при кой ще правите леетз? Слагат местна упойка , не я усетих. После лекарят си работи около 5 мин. Аз бях цин1 и каза, че много малко е изрязал. Един месец има зацапване, после леко кървене - болките са минимални , само не се вдига тежко. После стандартно има две контроли през три месеца. И според лекарят още на първата ми каза да не се птитесняван и че мога да забременея . Все пак направете консултация Леетц или конизация , за да се направи , както трябва. После при бременност серклаж сигурно и повече лежане.
Все пак да се провери за възпаление и микробиология. И hpv за всички варианти. Според Карагьозов, ако има високорисков hpv трябва повече проследяване.
Ще правя леетц при моя д-р в Турция.Той беше човека,който откри проблема.Каза ми след цикъла първите чисти дни да съм там за тази процедура.И веднага след нея на следващ цикъл съм на трансфер.И аз много се притесних не е ли много бързо.Тази шийка ще зарасне ли до тогава

# 475
G..D.. въобще не се притеснявай, аз също нямах абсолютно никаква болка и кървене имах чак около цикъл - те се сляха всъщност и си беше по-продължителен и обилен цикъл. Щом си в МП най-вероятно това е причината да няма никакво кървене. Според мен няма никакъв повод за притеснение, важно е да си спокойна Kissing
След процедурата аз говорих с двама лекари и двамата казаха, че може да има кървене, може и да няма. Болка казаха, че няма да има и ако има кървене - не трябва да бъде по-обилно от цикъл. Това е. Simple Smile

# 476
  • София
G.D., преди години се регистрирах във форума, за да питам нормално ли е да няма никакво течение. Е, появи се след около седмица.
Не се притеснявай.

# 477
Хора има ли вероятност тази дисплазия да се върне защото беше цин3 до ин ситу . Страхувам се че Април няма да ми даде зелена светлина за бебеправене. Приятелят ми е на 35 много иска бебе вече. Майка ми е 51 годишна и никога е нямала никакви проблеми,мен Бог ме наказа заради някой своеволия и свобода в студентския ми живот 2013г. Бях лекомислена,но си взех поука. Заслужвам си страданията и урокът
 Ако нямам повече деца просто ще се примиря 😥

# 478
Благодаря ви много за включването, момичета. С ваша помощ ще съм много по спокойна до излизане на хистологията.

# 479
Благодаря ви много за включването, момичета. С ваша помощ ще съм много по спокойна до излизане на хистологията.
Отначало зацапване , но от 14-ти ден е нормално да почне леко розова / червена кръв / после жълтеникаво -  излющване  на изгорялата част и възстановяване - май за около 10 дни беше или до идване на цикъла. Не е нормално обилно кървене.

Общи условия

Активация на акаунт