Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 55 292
  • 884
  •   1
Отговори
# 855
  • София
Здравейте, момичета! Имате ли идея кое изследване е най-удачно за мъжете щом микробиологията не е ок вариант? Изследване на еякулат?

# 856
Здравейте, момичета! Имате ли идея кое изследване е най-удачно за мъжете щом микробиологията не е ок вариант? Изследване на еякулат?

PCR изследване на еякулат.

# 857
Микробиологията също е вариант ако искате антибиограма! На мен я установиха от първия път чрез изследване на еякулат в Пълмед!

# 858
Момичета, искам да попитам - PCR тест от уретрален секрет /при мъж/ за хламидия, гонорея, микоплазма и уреаплазма 16 дни след рисков полов контакт без презерватив дали ще покаже сигурни резултати или трябва да се чака още?

# 859
Инкубационният период го дават 10-21 дни след полов акт, така че ако искаш, изчакай още 5 дена. Обаче като съм чела из форумите, сравнително бързо се проявяват симптомите при повечето, така че ако имаш, най-вероятно още сега ще покаже.

# 860
Здравейте,

Включвам се и аз с молба за съвет. Случаят при мен е следния:
След неуспешни опити за бебе над година реших миналата година да отида при репродуктивен специалист. Тогава си пуснах основни хормони, които според лекаря бяха повече от перфектни. Направихме и ЦС, там всичко беше наред (напълно проходими тръби). При партньорът ми има много минимално изменение в спермограма, което също било допустимо. Това доведе и до инсеминации. След 4 неуспешни инсеминации и диагноза неизяснен стерилитет кандидатствахме по фонд и направих стимулация тази пролет, като в клиниката съм пускала само хламидия, МБ и цитонамазка, като задължителни изследвания. Всички неща отново или отрицателни и цитоманазка в 1ва група.

Самата стимулация беше според мен доста рискува понеже бях доста надута заради висок отговор на яйчниците, от което имах 18 яйцеклетки, 10 достатъчно зрели, 9 правилно оплодени и замразени на 5ти ден. Заради риск от свърхстимулация не направихме свеж трансфер, а замразен след около 2 месеца. Трансферът беше неуспешен, не е имало изобщо имплантанция.
Аз на своя глава си пуснах след това изследвания и се оказа че имам леко нарушение в АМХ и съотношението между LH u не помня вече кой хормон, според тези резултати ендокринолог ми каза, че имам лек СПКЯ и ми предписа добавка. За репродуктивния всичко си беше наред. Понеже реших, че това вече е капката за мен понеже нищо не искаха да изследвам като имунологични, генетични и тн, реших да потърся друго мнение

Посетих друг репродуктивен, който веднага ми назначи и изследване за уреа и микоплазма. От ПСР в Геника ми излезе положителна уреаплазма парвум. В очакване съм на антибиограма. Симптоми не съм имала нито аз, нито партньорът ми. Като сме заедно вече над 8 години.

Това което ме обърква и не знам какво да правя е - ако съм имала бактерията при ЦС това до какво е може да доведе.
Ако нямам никакви симптоми сега и преди, може ли да значи, че тялото ми си я подтиска успешно и е един вид част от флората ми.
Виждам, че много хора се борят с нея и след това започват гъбични инфекции, нарушена среда и какво ли не, което също ме плаши понеже до момента само веднъж съм лекувала гъбички след дълъг прием на антибиотик заради зъб. До колко този положителен резултат може да е причина за липсата на бременност (никога не съм имала дори закъснение в цикъл, тоест не мисля че някога съм стигала до бременност).

Моля, за съвет или поне мнение, понеже вече от много информация не знам какво да мисля. Благодаря Simple Smile

# 861
Уреаплазмата не влияе на забременяването. Чела съм доста медицинска информация, а и такова беше мнението на репродуктивни лекари, с които се консултирах.
При теб може би се касае за нормално количество, което не създава проблем и го има при 40-80% от хората, това според статия на СЗО и Държавния медицински Московски университет.
Другаде е причината.

# 862
Аз пък съм чела, че е възможно да е причина за репродуктивни проблеми. Да, и моята репродуктивна казва, че няма връзка, но аз забременях на първия месец опити след изчистване на Уреаплазма Парвум!. А преди това бяхме пробвали повече от година. За съжаление завърши с ранен спонтанен аборт, но факт е, че преди това дори до там не стигахме.
Не се плаши толкова от споделеното по форуми. И аз се бях наплашила яко, очаквах да не успея да я унищожа от първия опит, психически се чувствах зле след всяко хапче Доксициклин и си въобразявах, че развивам гъбична инфекция. Опасенията ми бяха напразни! Съветът ми е да унищожите бактерията, с лечение поне 10 дни Доксицикин, успоредно противогъбично и добър пробиотик.

# 863
Здравей!
 Аз като лекувала уреаплазма 4 пъти( 3 от които абсолютно безсимптомно) се съгласявам с теб, че един солиден курс с АБ за нея води до други проблеми, а и няма гаранция от презаразяване. ( при мен понякога се е получавала и при спад в имунитета.) Ако е безсимптомна и ниска степен, мисля, че се приема за част от флората, но в твоя случай при планиране на бременност се консултирай с лекар, най-добре да се елиминира щом опитите са били продължителни. Ако не си пила много антибиотици като мен(аз и за други неща) бързо ще решиш проблема с нея.

# 864
Благодаря много за споделения кураж.

Очаквам след антибиограмата да направя отново консултация с лекаря, за да ни назначи терапия.
Виждам, че основно за пробиотик се препоръчва Синкванон, а за противогъбичково Микомакс. Имате ли други препоръки.
 Също така за антибиотика да настоявам за поне 10 дни, като гледам под това лечение обикновено няма много шансове.

За щастие последно съм пила антибиотик преди 7 години, може би и заради това сега така трудно го приемам, че няма друг начин.

# 865
Аз ползвах точно Микомакс на таблетки и Синкванон. Отделно още един пробиотик за вагиналната микрофлора.
Щом не си пила АБ 7г, най-вероятно ще я унищожиш от първия път! Мъжът ти също задължително да се лекува. После повечко кисело зеле и кефир и ще си възстановите бързо чревната микрофлора.
Успех и да споделиш после тук! Simple Smile

# 866
И аз си мислех, че трудно ще я изчистя, заради прочетеното тук, но съм отрицателна след един курс Азакс. Последно миналата година пих 4 седмици доксициклин, заради ухапване от кърлеж, та и това за приема антибиотика не трябва да отчайва хората.

# 867
Много благодаря за съветите. Наистина имах нужда от успокоение след всичко изчетено.
След празниците явно ще започнем годината с антибиотици да изтрепваме гадинката и се надявам повече да не чувам за нея 😂

Аз ползвах точно Микомакс на таблетки и Синкванон. Отделно още един пробиотик за вагиналната микрофлора.
Щом не си пила АБ 7г, най-вероятно ще я унищожиш от първия път! Мъжът ти също задължително да се лекува. После повечко кисело зеле и кефир и ще си възстановите бързо чревната микрофлора.
Успех и да споделиш после тук! Simple Smile

# 868
И развитието след стерилната урина:
Положителна проба за Уреаплазма при мен, излезе чувствителна на всички антибиотици.
При партньора ми всичко е отрицателно и съответно няма антибиограма.

Сега той да настоявам ли да пие пълния курс и като няма антибиограма как да знаем, че антибиотика е ок за него.

Знам, че се лекуват двамата партньори просто при тези резултати съм объркана кое ще е най-добре за него.

# 869
И аз си мислех, че трудно ще я изчистя, заради прочетеното тук, но съм отрицателна след един курс Азакс. Последно миналата година пих 4 седмици доксициклин, заради ухапване от кърлеж, та и това за приема антибиотика не трябва да отчайва хората.
Извинете, искам да ви попитам имахте ли странични ефекти след 4 седмичния курс( гъбички, ко-инфекции)? Аз последно пих септември 7 дни моолоксин за бронхит, сега имам отново генитален дискомфорт със слабо течение(вероятно пак уреаплазма или дисбактериоза) и ще опитам да закрепя временно нещата с Макмирор, ако успея, но ако пак ми изпишат антибиотик ще опитам да устискам поне до януари, февруари. Любопитно ми дамите, които сте лекували над 20 дни инфекции с антибиотици как превантивно се пазите от генитални ко инфекции и отслабен имунитет? Аз вкъщи имам и първолак, та и от там вируси, бактерии, все мине замине някой месец и стигам до АБ:-(((

Общи условия

Активация на акаунт