Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 56 257
  • 884
  •   1
Отговори
# 165
Микробиологията ти е отрицателна за кандида, няма и друг аеробен растеж. ДНК всичко ли е отрицателно?
Ето снимка от ДНК изследването. Защо е тогава лечението с Итраконазол? Яд ме е че ме бързаше и не можех да попитам.

# 166
Какви са тези кафяви петна?

# 167
Какви са тези кафяви петна?
Знам че като се тушира маточната шийка с разреден йоден разтвор нормалните клетки обикновено поемат йодното петно (и се превръщат в кафяво) по еднакъв начин, докато тежките преканцерози и раковите области няма.
Нямаше много обеснения от страна на лекаря, но задължително да мина ноември месец. А аз винаги се сещам след прегледа да питам още въпроси. Прилагам снимка какво ми нарисува лекаря:

# 168
Най вероятно счита, че кандидата ви е хроницицирала, затова имате продължително лечение за нея.
Микробиологията ти е отрицателна за кандида, няма и друг аеробен растеж. ДНК всичко ли е отрицателно?
Ето снимка от ДНК изследването. Защо е тогава лечението с Итраконазол? Яд ме е че ме бързаше и не можех да попитам.

# 169
Лечението ми е Итраконазол 2х1 таблетка на всеки първи ден след края на менструацията за 6 месеца.
На мен ми беше изписан итраконазола много подобно, но не ми е под ръка рецептата и ще се редактирам след няколко дена. Два и три дена по две или три таблетки итраконазол беше първия месец и после шест месеца по същия начин, само че се приемат на четвъртия ден (или първи по-чист, вече като поприключва менструацията), защото кандидата изчезва по време на цикъл и да не й се дава някакъв прозорец за активизиране. Действително схемата е за хронифицирана кандида. Аз лично вярвам на моя доктор и виждам много резон в нея. Итраконазолът е алтернативата на флуконазол (Микомакс). При мен лично едно-две хапчета микомакс покрай АБ нищо не направиха.

# 170
Лечението ми е Итраконазол 2х1 таблетка на всеки първи ден след края на менструацията за 6 месеца.
На мен ми беше изписан итраконазола много подобно, но не ми е под ръка рецептата и ще се редактирам след няколко дена. Два и три дена по две или три таблетки итраконазол беше първия месец и после шест месеца по същия начин, само че се приемат на четвъртия ден (или първи по-чист, вече като поприключва менструацията), защото кандидата изчезва по време на цикъл и да не й се дава някакъв прозорец за активизиране. Действително схемата е за хронифицирана кандида. Аз лично вярвам на моя доктор и виждам много резон в нея. Итраконазолът е алтернативата на флуконазол (Микомакс). При мен лично едно-две хапчета микомакс покрай АБ нищо не направиха.
При мен след лечение за кандида съм добре без симптоми, но след като ми свърши цикъла и отново се започват симптомите. Това го казах на лекарката. И явно затова е изписано така. Няма да се учудя да е хронично вече. От две години го лекувам. Иначе тя ми каза след като ми свърши цикъла да изпия едно сутрин и едно вечер. На 6 часа.

Когато пих антибиотика си взех и Микомакс, но не знам дали действа въобще.

Сега си слагам Макмирор за всеки случай след АБ. И после мисля да почна с таблетки за възстановяване на влагалищната флора дали ще пречи на нещо?

# 171
  • Сф
Моничета, какво изписаха на половинките ви за уреаплазмата? Моята АГ каза същото лечение и на него- доксициклин, същата схема като моята.

# 172
Моничета, какво изписаха на половинките ви за уреаплазмата? Моята АГ каза същото лечение и на него- доксициклин, същата схема като моята.
Уролог му изписа Тиваник за 28 дни. Но той имаше проблем и с простата /простатит/. Този антибиотик лекувал и двете неща.

# 173
След 1 година борба с уреаплазмата, отрицателен резултат май месец, мин седмица пак пуснах и положителен....В този ред на мисли, някой може ли да препоръча лекар, който успешно лекува Уреаплазма, защото вече просто се побърквам с лекари, лечения и напразно и необратимо загубени нервни клетки? Имате ли наблюдения за Д-р Налбански?

# 174
За уреаплазма съм писала д-р Лазоровски в Пловдив - чудесен, но по-скоро само за плазмите. При Налбански и аз щях да ходя по някое време, но попаднах на някои противоречиви мнения и се отказах.
Нели, вагиналният пробиотик не би трябвало да пречи, но все пак попитай док. Таваникът е левофлоксацин - той по-рядко влияе на плазмите. Първа линия са доксициклин и азитромицин заедно, втора - моксифлоксацин, и чак тогава би трябвало да се изпише левофлоксацин. Не знам обаче защо в БГ ги обръщат.
https://sti.guidelines.org.au/sexually-transmissible-infections/ … lasma-genitalium/ - схемата за m. gen. е много сходна, само дето за уреаплазмата трябва ПОНЕ 14 дни докси.

# 175
След 1 година борба с уреаплазмата, отрицателен резултат май месец, мин седмица пак пуснах и положителен....В този ред на мисли, някой може ли да препоръча лекар, който успешно лекува Уреаплазма, защото вече просто се побърквам с лекари, лечения и напразно и необратимо загубени нервни клетки? Имате ли наблюдения за Д-р Налбански?
Аз съм ходила при д-р Ангел Налбански за лечение на уреаплазма и кандида. Той ми беше седмия лекар при който съм ходила. Вече имах изследване от април месец с положителен резултат за уреаплазма парвум и проведено лечение с Авелокс 7 дни от друг лекар. Д-р Налбански не пожела да ми пусне второ изследване за уреаплазма, за да се види положителен или отрицателен резултат е. Довода му беше да не съм давала пари навятъра, което беше неразумно спрямо цените му за преглед. Не ме погледна на колпоскоп! Излъга ме че съм имала жлези в матката, който не е трябвало да имам. А лечението му за уреаплазма беше ужасно БЕЗ АНТИБИОТИК само влагалищни таблетки и промивки. И така 200 лева за преглед и хапчета за едно нищо.

Сега посещавам доц. Тюфекчиева от град София, която ми пусна ДНК изследване за уреаплазма и микоплазма и микробиология. Гледа ме на колпоскоп и ехограф. Отрицателна съм за уреаплазма, което честно не го очаквах. Но и доцентката каза че симптомите, който имам не са за уреаплазма. Цените за прегледа са разумни! Не работи по здравна каса. Работи в понеделник и сряда от 14:30 часа.

Последна редакция: пн, 08 авг 2022, 17:01 от neli_19

# 176
Благодаря ви за отговорите! Аз през една онлайн система имах час за д-р Налбански, отново лечението ми беше без антибиотик, но след него бях отрицателна. 3 месеца след това отново положителна...Затова се чудех дали да не се запиша отново при него или да търся абсолютно нов лекар...Или накрая да пробвам на своя глава лечението, за което пише 3lena. Толкова ми е дошло до гуша от хапчета, изследвания и тн, че не знам вече накъде да поема

# 177
Avocado, след като май имаш отрицателен тест, защо пак си пускала, имаш симптоми ли ?

# 178
Абсолютно няма как да махнете уреаплазма без антибиотик, какви са тия глупости и то от лекар, направо ще припадна. Авокадо, може ли да споделиш в какво се е състояло, че ми стана интересно?

# 179
  • Сф
3lena, като веща в материята, можеш ли да споделиш партньорът ти какво лечение проведе, докато и ти се лекуваше? За съжаление, повече доверие имам на теб, от колкото на лекарите

Общи условия

Активация на акаунт