Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 25

• 39 814
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
Т.е. плащаш за неща, които не ти трябват? ОК, хора всякакви.

# 106
Какво значи не ми трябват? Да портиер не ми трябва. Почистване и поддръжка ми трябват. Не искам аз да рина сняг, нито да поливам.

# 107
Grinning Ти кажи какво означава този пост:

Извън затворените комплекси цари хаос, беззаконие, кражби и убийства. Но никой престъпник не може да прескочи ниските огради или да преодолее охрана тип пенсионер пред умирачка и затова трябва да сме спокойни и сигурни.

Защото, ако аз плащам по 1 евро такса на квадрат (от примера на предната страница), а през седмица по някой престъпник прескача оградата и обира по някой от съседите, явно нещо в системата не работи. Ако плащам за охрана, искам да съм сигурна в и за имота си. Ако не съм сигурна - за какво да плащам и да стоя там?
Но ето - сам казваш, че ти плащаш без да си сигурен. Хора всякакви, както вече споменах.

# 108
Мисля, че ще бъде полезно за повече хора, ако Емма сподели каква е охраната - портиер и/или и патрулиращи, на външен вид какви са - пенсионери или по-млади. Без споменаване на мястото, разбира се. Просто като ориентир каква е и какво прави охраната.

Аз нямам личен опит със затворен комплекс, но пък имам впечатление от портиерите, наречени "охрана", на държавни ведомства. Масово са скучаещи, често неадекватни пенсионери. Наети в охранителни фирми. Вероятно на или почти на МРЗ.

Честно, не мога да си представя, че по-млади, физически и психически адекватни мъже ще се хванат като охрана на заплата, която едва ли е повече от 1500 лв. на месец.

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 16:33 от man_darin_ka

# 109
1500лв? Заплатите им едвам стигат 500-600лв и то за 12 часови смени. За пенсионер тази работа е супер, слагаш му един телевизор и е готов.

# 110
  • София
1500 лв е заплатата, но за 3 месеца. Имам познат на тази длъжност - работи 24 ч, после почива 3 дни. През това време си върши другите задачки - дребни поправки, ремонти на познати и на познатите им. Осигуровки и тр. стаж си вървят, доволен е. Ако стане сакатлък имат паник бутон и бързо идват от СОТ.
На същото място имат договор с озеленители - за поддръжка на двора, садят им сезонни цветя, поливат, подрязват.  Друг договор е за почистване на блокчетата и дребни ремонти в общите части.
Трябва ли да споменавам, че фирмите са близки до инвеститора.

# 111
Мандаринка,
Възрастта няма кой знае какво отношение в случая. При нас не са пенсионери, но наоколо има доста входове с по един пенсионер на 24 часа, а на едно място май са пуснали пенсионер да живее постоянно, и пак са без никакви обири и никакви случайно влезли външни.
В Есте - единственият пример наоколо, за който се сещам да може да се сравни с хилядите евро такса за поддръжка от предишната страница, - също половината са пенсионери, но поне засега не се е чуло престъпници всяка нощ да обират апартаменти там.

# 112
Ами мисля си, че И възрастта има значение, И какви хора (независимо от възрастта) биха се навили да скучаят по цял ден за малко пари.

Радвам се, че нямате проблеми със сигурността. Но не може да се твърди също така, че в тези сгради, в които няма жива охрана, непрекъснато разбиват и обират жилища.

# 113
Ами аз съвсем от практиката ти казвам, че възрастта не е от първостепенно значение за крайния резултат.

Не видях някой да обяснява, че в сгради без охрана всеки ден обират жилищата Simple Smile Разговорът тръгна от обясненията дали таксите за поддръжка влизат или не влизат в наема и защо има хора, които плащат такива такси.

# 114
Сменяте ли ключвете на скъпи входни врати  след всеки наемател? Губят ли често ключовете  и колко ви струва направата на нови?
Оставяте ли резервен ключ за вас?
А ако са повече на брой наемателитет и за вас не остане?
Случвало ли ви се е да се заключат и да ви викат да им отворите?

# 115
Сменяте ли ключвете на скъпи входни врати  след всеки наемател?
Сменяме патрона.

Губят ли често ключовете  и колко ви струва направата на нови?
Досега не са си губили ключовете.

Оставяте ли резервен ключ за вас?
Да и наемателите го знаят. Запечатваме ключ в плик с техен подпис на гърба за аварийни ситуации.

А ако са повече на брой наемателитет и за вас не остане?
Вадим нужните дубликати в първото срещнато ключарско ателие.

Случвало ли ви се е да се заключат и да ви викат да им отворите?
Да, веднъж.

# 116
Имам предвид скъпи врати със сертификати за безопасност.

# 117
Имам предвид скъпи врати със сертификати за безопасност.

Вратата, за която говоря е Solid.

# 118
И нашата е Solid.
Не сменяме нищо. Ако някой пита, ще го мисля на момента, но предполагам, че бих се съгласила, ако наемателят си плати смяната. Т.е. това не е разход, който съм предвидила.

# 119
  • Sofia
При мен наемодателя винаги е бил ОК да се смени патрона за негова сметка - все пак влизаш в жилище, оставяш си скъпите вещи, за които ключ има предишния наемател. Да кажем, че е абсурдно и непрофесионално да дадеш ключ на нов наемател с идеята, че предишния вероятно има копие и да се очаква, че новия наемател е ОК.
Да, наемателя може да си го смени сам, но е въпрос на коректност и уважение поне да се предложи тази смяна да е за сметка на наемодателя. Все пак един евтин патрон обикновено е 20-30лв. При мен са били ОК да платят и 200лв за висок клас.

Общи условия

Активация на акаунт