Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 25

• 40 400
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
Simple Smile Кеф цена няма.

# 271
И вкъщи имам малко  уреди Миеле, остава на наематели да ги предложа чрез прясна покупка
Разбира прасето от кладенчова вода, но в някой друг хабитат.
Адаксите им стигат. Другото е Беко, Индезит и сходни.

# 272
  • София
Ако влизам първи и уредите са миеле ще подпиша този договор. Ако са 5 годишно нео, беко и подобни просто бих подминал, защото това е бомба сус закъснител.
Не виждам някъде да съм споменала за уреди Miele и изобщо да съм споменала марки. Аз и не се целя в такива ВИПове като Вас за наематели, споко. Smile Така че, имаме сделка, че няма да стане работата. Relaxed

Ако някой има конкретен отговор и ориентир, моля за съдействие. Нямам време за празнодумие. Апартаментът е обзаведен като за нас, не като за наематели и го държа извън пазара умишлено, защото трудно се намират читави наематели, които да го стопанисват добре. Подобни изказвания като горното не толерирам и не търпя. Фасони тоже. Оглеждам се за възпитани хора, с които да има диалог и разбиране от двете страни.

# 273
Изказването беше в отговор какви щети трябва да покрива наемателят и какви - хазяинът. Не може да си ентия ползвател и точно при теб като изгори котлон, да е поради точно твоята лична експлоатация.

# 274
  • София
Изказването беше в отговор какви щети трябва да покрива наемателят и какви - хазяинът. Не може да си ентия ползвател и точно при теб като изгори котлон, да е поради точно твоята лична експлоатация.
Извинявам се, не съм разбрала. Това изобщо не го коментирам в моя случай. Много ясно, че няма всичко да е ново новеничко след живеене там. Въпросът е да е добре стопанисвано и да няма погром.

# 275
Ако влизам първи и уредите са миеле ще подпиша този договор. Ако са 5 годишно нео, беко и подобни просто бих подминал, защото това е бомба сус закъснител.

За 15 лв на ден това са условията. Но да,  преходен е периода, пазара е в полза на наемателите, когато на собствениците им писне, или ще стоят празни, или ще наемат лайняни фирми като управление бг и тук е писано 900 лв  за 1 драскотина https://www.bg-mamma.com/?topic=1072517.  Но мога да се обзаложа, че до 2 години този потребителски тероризъм на наемателите, който започна с ковид кризата, ще приключи.(500 лв  двустаен след ремонт в Младост 2 до метрото, с климатик и хазяина да плаща профилактиката му, да е на 24 ч на разположение за паднали бушони, изгорели крушки, а когато отидат на почивка великите и успешни наематели ще идва да кисне душа  и казанчето в лимонена киселина, за да чисти  котлен камък).  

Разбира се, към настоящия момент наемателите могат да се радват на унижението което причиняват на наемодателите. Даже може да се направи отделна тема в която да си обменят прийоми.

# 276
В пазарите, където няма достатъчно жилища под наем съм чувал, че има обратното - сериозно проучване на наемателите - доход, месторабота и т.н. Аз искам ако може да си проуча собственика. Simple Smile
Какво точно искаш да знаеш за собсвтеника? Може ли да изброиш?

@Нарцùса
според мен трябва да си държиш да имаш това, което е писано в договора, вероятно в Приложението да са изброени нещата - какво имаш във всяка стая.
Хазайката трябва да викаш за всяко нещо, развалило се. Но ако е изгоряла крушка - я сменяш ти, ако е изгоряла инсталация - хазайката и то веднага. Тя е длъжна да ти поддържа жилището във вида при наемането (според повечето договори) що се отнася до неща, касаещи жилището.
Ако климатикът капе на съседите, значи хазайката не го е поставила добре. Тя трябва да го оправи.

Последна редакция: ср, 05 яну 2022, 19:25 от Pepina_n3

# 277
Имотен - не ме разбирай погрешно, аз не заемам страна. Ако наемателя си счупи нещо поради неправилна употреба или щото е пребил жена си с него, той си го оправя. Но уредите се прецакват и при нормална употреба, особено ако са беко меко и подобни. За крушки, сифони и подобни дреболии наемателя трябва да си се оправя. Това е бизнес и то бизнес с хора. Драми винаги ще има ако човек не си изпипа нещата и не е наясно ще шит хапенс. Който не му понася нервите от капризи дасменя призванието или да дава на професионалист. Нищо лично, товае реалността.

Иначе до две години не знам какво ще стане, но при наводнение ськвартири и толкова висок % насобственост хич не виждам наемодателя да е силна страна. Единствено ако стане голяма инфлация идните години и лихвите се изстрелят, което да принуди много ипотекирани апартаменти да излязат на пазара т.е % насобственост да спадне и да се увеличи броя наематели.

# 278
Тя таз инфлация няма да засегне само имотния пазар. Точно в нашата действителност няма да има отиване под наем, а свиране в дядовата ръкавичка.

# 279
  • София
Какво им е на уредите Беко?
У нас има хладилник,  готварска печка, микровълнова, телевизор и  разни дребни уредчета от марката. Ползваме си ги успешно от 2007 г, до сега не са се разваляли. Тв го заменихме за модерен, но пак седи като резерва. За квартирантите  също съм купила техни уреди - не са изревали,  не са се оплаквали.
Но може би е важно, че са турско Беко, произведени там, за техния пазар.

# 280
то и котлен камък няма в София...

# 281
  • София
Какво им е на уредите Беко?
Скрит текст:
У нас има хладилник,  готварска печка, микровълнова, телевизор и  разни дребни уредчета от марката. Ползваме си ги успешно от 2007 г, до сега не са се разваляли. Тв го заменихме за модерен, но пак седи като резерва. За квартирантите  също съм купила техни уреди - не са изревали,  не са се оплаквали.
Но може би е важно, че са турско Беко, произведени там, за техния пазар.
Понеже се зачетох в темата и се замислих, че и аз някога съм живяла под наем. Вярно, не в БГ, но все пак. И да, уредите в квартирата бяха Miele от преди 30г. сигурно, ако не и най-първите, произведени от фирмата. Smiley Работиха си. Обзавеждането беше от Flohmarkt (втора, че и трета ръка). Чисто, подредено, но не луксозно. Та не се сещам да съм имала кой знае какви претенции за марка, пък да съм първият, който се нанася, пък някой да ми сменя крушката и.т. Бях благодарна, че има всичко необходими, близо ми е до университета и после до работа. Уреди Miele, Siemens и т.н. започнах да си позволявам, след като имахме вече собствено жилище с ММ, децата поотраснаха, изплатихме заеми и т.н. Някак ми е непонятно желанието на младите (не, че съм много стара), от училищната скамейка веднага да скочат в мерцедес S класа, супер луксозно жилище с уреди Miele. Ама чакайте, нали трябва да започнеш работа, да натрупаш опит и пари, пък тогава да се качиш в новата кола и да се обзаведеш с уреди Miele. То са претенции, то са стойки, то е чудо. Поработи, помечтай, постигни, пък тогава. Не стига, че нямам пари за собствено жилище, искам евтина и удобна квартира, пък и претенциите ми до тавана. Не го разбирам аз това. Извинявам се за спама.

# 282
  • пустинята Гоби
Уреди Беко към виждала само в магазина. Гледах наскоро, май перални или печки, но от големите (някакъв голям уред) и мострата беше супер смачкана и очукана, сравнено с останалите уреди. Направо те отказва да я пробваш.

# 283
Ама кой говори за претенции за уреди, че и откъде-накъде да имали претенции? Ставаше въпрос, че не може да се сравнява подмяна на консуматив с подмяна на част или на цяла машина и все наемателят да плаща, понеже той си бил ползвал и заради него се повредило.

# 284
А кой трябва да плати посещение от техник (30-50 лв.), защото пералнята не работела, а се оказва, че се е задръстил филтър (едно капаче на предния панел, което се отваря) и не е почистен? Хазяин или наемател? На наемателя е оставена ламинирана инструкция на пералнята. Не нова, но работеща.

Общи условия

Активация на акаунт