91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 8

• 61 044
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Какво предизвика разочарованието ви в днешния ден?
РАЗОЧАРОВАНИЕТО е от дипломирането на 12г, то цялото събитие си беше нищо и половина (да наемеш ЦВК не е достатъчно, за да се случи нещо добре), но някак си бих го преглътнала...но да подарят на безброй деца книга за отличник и "г" клас да гледат като натровени, защото има само един прочетен отличник... Аз поне не го приемам за нормално. Да знам, че това не прави детето ми по-малко отличник, но да видя посърналите муцунки на половината клас ми дойде в повече...

# 556
А как са определили на кои отличници да подарят книги?

В интерес на истината моята щерка хич не се впечатли от въпросния подарък.  Сега четем.и се чудим колко копия да заявим в Нацид за апостил и може ли само с 1 копие да минем,  а в Ниското посолство да направят допълнително още 4...

# 557
  • София
Какво предизвика разочарованието ви в днешния ден?
РАЗОЧАРОВАНИЕТО е от дипломирането на 12г, то цялото събитие си беше нищо и половина (да наемеш ЦВК не е достатъчно, за да се случи нещо добре), но някак си бих го преглътнала...но да подарят на безброй деца книга за отличник и "г" клас да гледат като натровени, защото има само един прочетен отличник... Аз поне не го приемам за нормално. Да знам, че това не прави детето ми по-малко отличник, но да видя посърналите муцунки на половината клас ми дойде в повече...
Книга за успех,  доколкото помня, се подарява от години само на тези с 6, 00.Иначе на почти целия випуск трябва да подарят, обикновено успехът на 12 клас в годините е около 5,70+ общо....Мен преди 3години далеч повече ме издразни родител на дете от лайстунг, не училището..Коментираше бавното източване на децата и някъде към В клас рече, айде по- бързо да минават ТИЯ, че да стигнем до баш отличниците от Д и Е клас.Това е същинска обида, според мен поне, а не фактът, че не са подарили на някого с примерно 5,93 книга. Не понасям директорката, но разбирам такъв подход, няма как да наградят всички за успех, после всички за социална ангажираност, всички за извънкласни успехи и челни класирания..И не става дума само за средства, а и за едно безкрайно проточване на церемонията..
Да ме извинят родители на бивши и настоящи ученици на немския отдел, въпросната дама не  е техен представител, слава богу, а само някакво неприятно изключение..

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 19:30 от пенсионирана русалка

# 558
  • София
Русалка, разбирам за 5.93... даже и за 5.97 го разбирам, но децата за които говоря са с пълни кръгли шестици... И да книгата нищо не значи... Или пък не съвсем...

# 559
  • София
Това вече е съвсем  друго...Вижте какви са им били критериите, явно не е само 6.00, да не би да са гледали и ДЗИ или и нещо друго в добавка, иначе как така по средата пропускат Г клас и после продължават с отличниците до Ж Sad Кой е , беше по - точно, класен на въпросната паралелка, не е ли дал имената на отличниците..И ако ги е дал, не пита ли защо не са му наградени децата?

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 19:48 от пенсионирана русалка

# 560
  • София
Не зная, Русалке, не зная. Обявиха, че има 10 деца с пълно отличие и пълен отличен от двете ДЗИта. Не ги откроиха кои. Раздадоха поне 50 книги... В нашия клас дадоха книга само на едно дете (не е с две шестици на ДЗИ)... Другите и родители и деца се споглеждахме като натровени... Каназирска им беше класна.

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 20:04 от magi_sveta

# 561
  • София
Адски странно..Да не подвеждам неволно, но си спомням, че или децата, или класната попълваше за всяко от тях и даваше за сравнение/ допълнение нещо като формуляр с графи  успех БЕЗ  матурите, резултати на матурите, класирания на олимпиади, училищни състезания, награди от конкурси и състезания  в спорта и изкуствата,  сертификати за доброволчество и т.н. Явно на база това инфо  при предварително  заложени критерии са предлагани децата за награди от отделните паралелки  в различните направления. Имаше деца с награди (книги, грамоти)по няколко параграфа..Затова попитах кой е бил класен..

# 562
  • тук-там
А на мен пък ми е странно 10 деца с пълно 6 и по диплома, и на ДЗИ. Но няма спор, ако е така, много неприятно преживяване!

# 563
  • София
Така обяви Катранджиева - 10 пълни, пълни отличника, които гимназията не отличи от останалите. Не нямаше грамоти... На една от книгите вметна, че била и за художествена самодейност... Много, много слабо... Оказа се, че книгите (две в нашия клас) са по настояване на г-жа Гюлеметова и на физичката .. (втората никой не разбра, че е "присъдена" на детето - госпожата му я дала после)... Дъщеря ми има бронз на европейско за девойки и на световно за жени по карате и да, попълвахме някакви тъпи бланки...

# 564
  • столицата
И аз не разбрах точно за 10-те отличника. Останах с впечатлението, че са и с 6 по матурите. Беше редно да ги извикат и наградят първи преди випуска. Раздадените книги бяха повече от 10.😁според мен.
12г е с руски и това обяснява липсата на пълни отличници. За последно има набор с руски.
В профил математика с география май също няма пълен отличник. Оказа се, че мат с физика е по-добрият вариант за профил😁
Преподавателите от био с химия и БЕЛ с история също не ощетиха групите си.
Катранджиева връчваше  дипломите. Обяви, че НЕГ е първа по резултати на ДЗИ в София. По БЕЛ 5.50.

# 565
  • София
Галимар, пълните отличници в 12г са поне четирима (тези, които лично познавам и чиито дипломи видях)... Въпреки, че са с руски... Необяснимо остана за мен защо ги отсвириха.

# 566
  • столицата
Тогава наистина няма обяснение. Неясноти до последно. Когато К.  почти се разплака, реших, че ще ни съобщи за пенсионирането си😎 уви .Не

# 567
  • София
Тогава наистина няма обяснение. Неясноти до последно. Когато К.  почти се разплака, реших, че ще ни съобщи за пенсионирането си😎 уви .Не
Стар, отработен номер е!
И миналата година почти се разплака!

# 568
  • София
Е, при едната ми девойка Верчето избяга след речта си, а при другите две беше ухилена до уши..При други почти се разплаква, доколкото разбирам...
Голямата ми дъщеря беше до мен, прочете горните коментари през  рамото ми и първосигнално рече нещо в този стил : "Да не се пъне повече с театрото, 10-ина години истинска звезда като Леонардо ди Каприо не успяваше да вземе Оскар, та тя ли..Тя три- четири пъти по 10 не успява, време е да напусне сцената".

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 01:47 от пенсионирана русалка

# 569
Дайте, моля,  информация за по-малките. Трендафилова ли "реже" оценки? Р. Димитрова не води ли ПП? Тече мълва, че няма да има БЕЛ/история за настоящите десетокласници. Тогава мат./физика ли е за предпочитане? Изключвам химия и биология, доколкото е сигурно, че няма да се кандидатства медицина и производни. Едновременно с профилите ли обявяват преподавателите? До 28-ми приключва оформянето, а децата нямат яснота за профилите.

Общи условия

Активация на акаунт