Августови бебета 2022

• 22 255
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте момичета.
Имам проблем ,че не мога да се откажа от цигарите напълно .
Когато разбрх ,че съм бременна реших от утре спирам да пуша .. Да ама Не ..на ден си пуша по 4-5 цигари ,което е доста по-малко от преди .. При вас как е има ли някой който пуши
Аз съм пушач (бивш от повече от 48 часа). Първите два дни, откакто разбрах, че съм бременна, се опитвах да ги откажа (намалих ги) и на втория ден вечерта си казах, че дотук. Първите 24 часа бяха най-трудните за мен, но си купих семки. Сега вече се чувствам много по-спокойна, че не вредя на никого! Щом аз мога и ти можеш! Успех!

# 181
  • Пловдив
Велина, и аз пуша и то повече от теб 🙄🤦‍♀️ Чаках положителен тест, сега чакам симптоми, после  не знам какво ще чакам  😝 Тъпо, ма тва е!
В понеделник  ми е първия преглед и доктора ако каже, че всичко е наред, иска ми се някак да се стресна и да ги спра  🤦‍♀️

# 182
Здравейте, записвам за с термин 1 август!
Имам едно дете и сега живот и здраве второ. Blush Sunglasses

# 183
  • София
И аз пуша по 2-3 цигари. С първата бременност ги отказах рязко, сега по-плавно ще действам. Вече и ми се гади, така че краят няма да е далече.
Аз си стискам палци след бременността и раждането да не ги почна пак.

# 184
Аз пуших дълги години с едно прекъсване от около 4 години. Когато решихме, че искаме дете ги спрях, уви мъжа ми не успя. Покрай двете биохимични пак ги почвах, но по много малко, само в събота по половин с латето. Кафето го спрях преди 1,5 години. Моята нагласа е, че трябва да осигуря максимално благоприятни условия за развитие на детето си, което не включва никакви цигари, алкохол и кафе. По този начин каквото и да се случи няма да изпитвам вина. Всички имаме още дълъг път пред себе си, така че всеки трябва да реши за себе си кое му е приоритет.

# 185
Аз тъкмо се чудех дали да не почна да припалвам по някоя друга цигара, не съм страстен пушач, ама ми е хубаво да си пуша Grinning и... две чертички. А дано да имам причина да не го правя още 8-9 месеца Smiley Иначе кафе и алкохол не пия. Обаче се храня доста въглехидратно и доста си угаждам от година-две Unamused

# 186
mandaria мерси за полезната информация , а какво имаш предвид с това , че според овулацията си по напред в седмиците?
Велина , пробвай да се държиш заета с нещо - семки (както някой каза) , дъвки , може някой смучещ бонбон.Когато ти се допуши дръпни си два пъти и изхвърляй цигарата - не я пуши цялата .Аз като човек с астма ще ти кажа , че ми се иска майка ми да не е пушила докато е била бременна.Не я виня ,може и да няма общо, но аз лично не бих искала да рискувам за своето дете и пак както момичетата казаха да се чувствам виновна.Ще се справиш !

# 187
Едно кафе/лате не е ли позволено на ден...?

# 188
Едно кафе/лате не е ли позволено на ден...?
Позволено е разбира се😃
Просто на мен не ми се рискува с абсолютно нищо.

# 189
Орехче, инвитро съм и деня за овулация ми се падна ден 12, а не 14, както стандартно биха го смятали. Тогава беше готова лигавицата и след 5 дни трансферирахме. От там идва разминаването. Стандартно петата седмица си влиза от 29-ти ден, но когато сложиш в калкулатора по-ранен ден на трансфер, а не 14+5, сметките стават различни.

# 190
Ето един калкулатор за разчитане на бременност.
Може да се зададе:
 1.Дата по последна МЦ
 2.По полов акт ( предполагам, че имат в предвид инсеминация Wink )
 3.Ако е от ин витро бременността
    3.1  дата на пункция на фоликула
    3.2 дата на трансфер на ембриона ( тук трябва да изберете и възрастта на ембриона)
 4. По данни на УЗ
http://1.beremenna.com/index.php

Аз бях с блокираща инжекция  и няма как да въведа последна дата от МЦ.
Та аз се водя по дата трансфер на ембрион.
Последна дата на МЦ ми е 21 октомври  ( но я изчислявам за мен 29 октомври)
Дата на трансфера 16 ноември
Та днес съм 6 г.с + 1 ден  Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 10:16 от Joy Joy

# 191
Хора, спирайте ги тия цигари, няма да ви цитирам поименно. Убедих се, че всичко е в главата и ако не си създадеш сам мотива няма спасение. Няма такова нещо като “пристрастена съм”, “страстен пушач”, “не мога да ги спра”, има “не съм поискала достатъчно”! С предната ми бременност, която загубих в 11с., бях по този начин, не беше опряло яйцето до задника дето се казва(с извинение), не бях преживявала загуба и всякаш не съм го взимала толкова сериозно. Хвърлях цигарите, пък след 2ч пак пушех, ей така и се тръшках и казвах не мога бе, пуши ми се.
Какви ли изследвания не направихме на плода, на мен, пък генетични, пък не знам какви и от никъде не излезе причина. И тогава започнах да обвинявам себе си, явно аз не съм се грижила досатъчно добре за себе си, за да се развие добре то. Все още не съм преживяла загубата си напълно, не знам дали се преживява някога такова нещо, дори и след като си имаш детенце вече. Знам, че повечето тук сте с предишна загуба, така че най-вероятно ме разбирате напълно. Всеки преценява сам за себе си и това, което носи вътре, но според мен трябва НИЕ да направим всичко необходимо те да са добре, а вече съдба ли е или господ не знам, но да решават какво ще става. Надявам се да не ми се обидите 😊

She Is Trendy, честито!👏🤗 Добре дошла!

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 10:42 от Manoela_

# 192
Аз бях с блокираща инжекция  и няма как да въведа последна дата от МЦ.
Та аз се водя по дата трансфер на ембрион.
Последна дата на МЦ ми е 21 октомври  ( но я изчислявам за мен 29 октомври)
Дата на трансфера 16 ноември
Та днес съм 6 г.с + 1 ден  Simple Smile
Тоест ти си броиш седмиците от 29ти Октомври.
Защото аз броя от 31ви Октомври ПРМ и съм в 5 + 5г.с.Но пък това няма голяма връзка с реалността понеже вероятно овулацията ми е била чак на 14ти Октомври и със сиг на ехограф ще излезе по -малка седмица.Оттук ми дойде и объркването ,ако мандария смята от овулация   не трябва ли да излязат по малки седмици от ПМР  но явно при инвитро има други изчисления.Важното е точиците да растат , пък другото няма значение Simple Smile
Редактирам се - чак сега видях ,че се смята с калкулатор и така излизат сметките

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 10:58 от Орехче

# 193
Включвам се плахо след втори преглед в 6г.с и биещо сърчице.Успех на всички мами.

# 194
Орехче, в годините в които съм се интересувала от забременяване ми е правило впечатление, че винаги има чудене кога е първата гестациона седмица дали в момената на зачатие или в деня на последният МЦ ( лекарите гледат второто последният МЦ. Въпреки, че още няма бременност тогава )

"Тоест ти си броиш седмиците от 29ти Октомври."
Да, както сега съм 6+1 връщам назад и стигам до 29-ти.
Реално аз на 1 ноември започнах моята "стимулация" за лигавица , което е хипотетично на 3-ти ден от хипотетичният  ми месечен цикъл.... а бе по по-сложен начин е при  мен Simple Smile.

Калкулаторът обаче е много удобен.

Общи условия

Активация на акаунт