Августови бебета 2022

• 22 246
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
Тъкмо минах прегледа. Имаме 4 мм сакче в матката😃. Пуснах и прогестерон за всеки случай. На Бъдни вечер се моля да чуем сърчице

# 211
Доктора,който ви следи ще ви каже как стоят нещата относно направленията.

# 212
Faja, хубави новини, това коя седмица се води,каза ли ти?
ДесиСега трябва да си вземете направление просто за гинеколог и имате право на такова всеки месец, докато не станете в 10с, когато най-рано може да се регистрира бременност по каса с въпросното направление за женска консултация, издадено от ЛЛ. Това направление е номер 9 и може да се преиздава още веднъж, тоест ако сте се записали с напрсвление за ЖК в 10с да кажем, обаче после този лекар искате да го смените, то може само веднъж да стане тази смяна с ново направление пак от ЛЛ. И вече на база това направление се назначават после БХС(биохимичен скрининг), което си е по каса и първата фетална морфология, която се заплаща и можете да си отидете при който лекар искате, специализиран в това. Това се случва в 11-13+6, имаме време до тогава, дано стигнем..
JoyJoy, Моля ти се, аз съм тотална малоумница. До преди малко се кумих и смятах утрогестана си, защото не се сещам сутринта сложих ли си го, или не го сложих…ще откача. Един път го слагам, друг път го пия, то се обърква човек 😂
Не съм запозната много с частните, но до колкото знам частните болници си имат пакети, които можеш да закупиш предварително и съответно в този пакет ти влизат определен брой ехографии примерно и някакви изследвания, не знам точно какво. Но от коя седмица става това трябва да попиташ на място или да разгледаш в сайта и ценоразписа на съответната болницая за подробности.

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 13:56 от Manoela_

# 213
Бях толкова притеснена че забравих да попитам. Искаше да ми дава час за януари ама си изпросих на Бъдни вечер, че поне да знам. Аз съм в Германия. Тук докато не станеш поне 9-10 седмица не те  броят много за бременна. Предупреди ме, че трябва да си платя изследването на прогестерона😁пука ми!
Имам и снимка и сега като се загледах съм на 90% сигурна, че виждам жълтъчно мехурче. Но Божа работа, ще видя на 24-ти дали съм права

# 214
Manoela, не съм се изразила най-вероятно правилно. Не съм в частна клиника, а ходя платено на АГ, че ЛЛ не по даването на направления Simple Smile

# 215
Manoela, не съм се изразила най-вероятно правилно. Не съм в частна клиника, а ходя платено на АГ, че ЛЛ не по даването на направления Simple Smile
Абе какво значи не е по даването, на теб ти се полага. Плащаш си осигуровките нали, значи много ме ядосват ей такива ЛЛ. Предната ми беше такава и заради нея развих хроничен синузит, защото ме лекуваше в продължение на 2г с какво ли не без изобщо да е такъв специалист и не ми даваше направление. Искаш си и това е, ако трябва ще се скараш с нея и ще я смениш. Сега цял декември може да се сменят личните.

# 216
Здравейте,
Преди 2 дни разбрах че съм бременна. Когато видях двете черти неповярвах, отидох и пуснах ЧХГ-379,500.
 Това си е малко чудо за нас.
От 3 години опитваме за второ дете, миналия месец имахме неуспешен ЗЕТ(замръзен ембриотрандфер).
Не мога да повярвам.  Щастлива съм много, но и притеснена. Записах си час за 23.12, май е рано, но се надявам да чуем сърчице. ПРМ 6.11.2021.

# 217
Faja, моят АГ го нарича годежен пръстен жълтъчното мехурче и миниатюрното ембрионче лепнато до него, то наисина си прилича на пръстен. Да не би да е 40мм, сега се сещам, че моя мехур нямаше нищо на 93мм.
sparrow86, честито!🤗
Спонтанно забременяване ли е станало или ин витро отново, че не разбрах от написаното? Според мен няма да е рано на 23.12, в предполагаема 6-та седмица ще сте, така че би трябвало да се види.

# 218
  • Пловдив
Manoela,знам за направленията,нали минах вече през това,но си мислих,че може нещо да се е променило.Аз днес се записах при новата ЛЛ,обясних,че съм бременна,питах сестрата,ама..Явно пак ще ходя ,а хич не ми се ходи с малкият по болници.Знам и за БХС и за ФМ,но за направлението не знам защо така стана,може да не им се дава,но на мен ми се полага,

# 219
Честито! Освен, ако нямаш по-дълъг цикъл, на 23.12 ще бъдеш поне 5+седмица,а ако ти е 28, 29 дни и в 6та, не би трябвало да е твърде рано.
При мен ПРМ беше на 5.11 и съм на преглед на 21.12, според приложението на телефона ми ще бъда в 6+4 (приложението ми осреднява цикъла на 28 дни, въпреки че последните месеци преди това беше на 28,27, и 30 дни). Ще видим при АГ дали си отговарят изчисленията ми.
Момичета, аз имам въпрос, по-скоро към тези с втора бременност. Има ли такива, които са карали лека, почти безсимптомна бременност? Знам, че е индивидуално и четох, че симптоми може да се появат и след 5та седмица, но след като спряха ПМС-подобните болки се чувствам твърде нормално, с изключение на леко чувствителните зърна. И естествено започвам да се филмирам, знам, че не трябва, ама пусто му притеснение..

Здравейте,
Преди 2 дни разбрах че съм бременна. Когато видях двете черти неповярвах, отидох и пуснах ЧХГ-379,500.
 Това си е малко чудо за нас.
От 3 години опитваме за второ дете, миналия месец имахме неуспешен ЗЕТ(замръзен ембриотрандфер).
Не мога да повярвам.  Щастлива съм много, но и притеснена. Записах си час за 23.12, май е рано, но се надявам да чуем сърчице. ПРМ 6.11.2021.

# 220
Manoela,знам за направленията,нали минах вече през това,но си мислих,че може нещо да се е променило.Аз днес се записах при новата ЛЛ,обясних,че съм бременна,питах сестрата,ама..Явно пак ще ходя ,а хич не ми се ходи с малкият по болници.Знам и за БХС и за ФМ,но за направлението не знам защо така стана,може да не им се дава,но на мен ми се полага,
Написах го и заради другите това с направленията. Искай си го това, да то си ти се полага.

# 221
Faja, моят АГ го нарича годежен пръстен жълтъчното мехурче и миниатюрното ембрионче лепнато до него, то наисина си прилича на пръстен. Да не би да е 40мм, сега се сещам, че моя мехур нямаше нищо на 93мм.
sparrow86, честито!🤗
Спонтанно забременяване ли е станало или ин витро отново, че не разбрах от написаното? Според мен няма да е рано на 23.12, в предполагаема 6-та седмица ще сте, така че би трябвало да се види.

Спонтанно забременяване.  Не сме очаквали! Дори още не мага да се осъзная.

# 222

Значи само ми се привижда това което искам да видя. Сигурна съм, че каза 4 мм. Последен цикъл на 5. Ноември, овулация засечена с тест на 16-ноември и към днешна дата 10 дни закъснение.
Ще се чака... каквото е такова.

# 223
  • София
Момичета, какво мислите за ходенетонна гробища бременни? Брат ми почина август месец, на 37г. Мъката ми е огромна и единствено там се успокоявам като отида. Обаче се и разстройвам. Ако не мога всеки уикенд, ходя през две седмици, но сега не съм и не знам..

Добавям:За мен беше шок да видя, че по приложение терминът ми е на 09.08, а той почина на 08.08.

# 224
sparrow86страхотна изненада , честито и до финал!
M.Angelova - при мен продължава да няма няма никакви симптоми ,освен гърдите .Понякога си мисля , че е защото все пак съм била бременна преди(макар и за кратко), понякога се притеснявам  , но най - често си казвам ,може би просто имам късмет този път! И искрено се  надявам да е последното и при двете ни Simple Smile
неизвестна съжалявам за загубата ти! Дали си на гробищата или не , винаги ще има моменти , в които усещаш болка и ще ти липсва и ако се чувстваш поне малко по - близо до него , когато ходиш там , не виждам защо да е проблем.Но ако отивайки се разстройваш повече от обикновенно ,по - добре разреди ходенията.

Общи условия

Активация на акаунт