Августови бебета 2022

• 22 230
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
На мен но шпа винаги ми е действало трудно и като цяло като обезболяващо при менструални болки никога не съм го харесвала. Обаче сега като си пия 3*2 нямам никакви проблеми и от страх няма да го спра😂. Вече пия сигурно 5та опаковка.

# 241
А това но шпа колко мг е едно хапче? Май има различни дози. Вие коя ползвате?

# 242
А това но шпа колко мг е едно хапче? Май има различни дози. Вие коя ползвате?
аз пия комфорт, което е 40мг/т

# 243
И аз от снощи съм с някакви стягания на матката и почнах ношпа.Тази седмица мисля вече да отида на лекар. Излязох болничен и според пулмоложката ми, не трябва да се връщам повече. За ваксините - не бих си сложила, дори и ако не бях бременна. Това, към момента не е ваксинация, а експеримент (Лично мнение).

# 244
  • София
Аз удържам фронта с болничните. Работя в офис и съм предимно седнала, ако всичко е наред мисля да изкарам до 6-7м, а защо не и до 45 дневния. Със сина ми си бях вкъщи и качих 35кг, които свалях близо година после.
Някой беше писал за раждането, аз имам едно нормално. Колкото и да ме е страх, защото знам какво ме очаква, пак бих родила по този начин. С епидурална, естествено.

# 245
  • Пловдив
Аз питах за раждането.Аз работих до последно,но и аз бях седнала.Но аз имах мечтана бременност.Сега и да искам,не мога да седна с това мое диване.Тичам след него,вдигам го..Иначе аз бързо свалих кг,но аз нямах много качени,,Даже нямах корем в 9 месец.Надявам се пак да е така

# 246
Уф момичета изкарах си акъла. Нали вчера бях на преглед и ме гледаха с вагинален ... Та ставам в 1 да пишкам и като се бърша гледам светло кафяво по хартията. Паника! Ослушвам се, симптомите ми на лице, няма спазми. Поплаках си, помолих се и съм заспала. Сега пак ходих да пишкам, бърша се със страх и почти нищо, едва забележимо само с въображение.
Мислите ли че е било контактно зацапване от вагиналния ехограф?
Моля се, да не се повтори!
Забравих да спомена, че бърка и с ръка да провери дали е затворена шийката.

# 247
Момичета, според вас да продължа ли да работя още? Професията ми е анестезиологична медицинска сестра, в операционен блок? Имаме доста ренген по залите, но старшата ми е разбрана и сега съм само в хирургия, където няма ренген. Повече ме тревожат спешностите, понеже в сряда ме събудиха отново в 5 без 20 за спешно секцио. За момента не ми тежи, но не знам до колко е полезно за плода, този стрес. Вашето мнение какво е?

# 248
Здравейте момичета да се запиша и аз. Последен цикъл на 26.10, положителен тест видях още на 23.11 с бледа втора черта. Моят цикъл варира между 30-35 дни. На 9.12 бях на прегред и се чу пулс в 6 сед.и 2дни по ехограф и според лекаря изостава. Аз го смятам, че точно така излиза по календар, имате ли представя как се смятат тези седмици. На 23.11 съм отново на преглед да видим дали се развива бременноста. Пожелавам успех на всички ви и до финал 😘

# 249
Момичета, според вас да продължа ли да работя още? Професията ми е анестезиологична медицинска сестра, в операционен блок? Имаме доста ренген по залите, но старшата ми е разбрана и сега съм само в хирургия, където няма ренген. Повече ме тревожат спешностите, понеже в сряда ме събудиха отново в 5 без 20 за спешно секцио. За момента не ми тежи, но не знам до колко е полезно за плода, този стрес. Вашето мнение какво е?
Според мен трябва да приключиш моментално, в операционна има тежки дезинфектанти, анестезия дишаш, не знам преди автоклавиране на инструментите обработвате ли ги с формалин, но и той е вреден. Като цяло операционна среда е много вредна за бременни.

# 250
Здравейте,
Относно ваксинирането, бях решила да се ваксинирам  понеделник 6.12, но чаках да ми дойде и реших като ми свърши ще отида. А то какво стана. Сега няма да се ваксинирам.  Ще пробвам да си изкарам с антитела сертификат. Боледувахме миналия Декември.
От вчера ми се гади сутрин. Днес сутринта ми е зле, лошо ми е на главата и ми се гади. А сме на гости при моите родители в Добрич. Рано е още за казване. Имам 2 прекъснати бременности в 14 и 17г.с. и една загуба в 6 г.с.  и не искам да ги тревожа още. Simple Smile

Хубав ден на всички!

# 251
Според мен трябва да приключиш моментално, в операционна има тежки дезинфектанти, анестезия дишаш, не знам преди автоклавиране на инструментите обработвате ли ги с формалин, но и той е вреден. Като цяло операционна среда е много вредна за бременни.

По принцип ние с инструменти не се занимаваме, единствено киснем в разтвори лагингоскопа, който ползваме при интубиране. Апаратите вече са много нови и не изпускат газове уж, чудя се, понеже се чувствам напълно работоспособна, нямам никакви оплаквания, а вкъщи ще ми е доста скучно, всички, като работят 😅.

Имам и още едно питане, нормално ли е, че не се засече пулс вчера, гинеколога ми каза, че е много рано още, било нормално нищо да не се чуе и види, ама като гледам, вие 6та седмица вече сте чули сърчице. Гледа ме с вагинален ехограф. Имам му доверие, колега ми е, водят го за най-добрия в града, но все пак.. притесних се.

# 252
  • София
Мони, имам приятелка, която е също операционна сестра, излезе в болничен 7-8г.с.

# 253
Moni_9797, аз не бих рискувала. Може да попиташ да те преместят в отделението примерно или на някаква позиция, която е извън операционната. Има си вредни газове, колкото и изолиран да е апарата, в момента на екстубиране се отделя анестетик, след това доста време пациента го издишва..разбирам те че не искаш да се затваряш у вас, но професията ти наистина не е подходяща за бременни.
Iskambebe1, честито и добре дошла!🤗
Faja, за пръв път чувам да бъркат, за да проверят дали е затворена шийката, щом не е продължило според мен е било травматично от пръстите на доктора.

За раждане изобщо не съм мислила, мисля че скоро няма да ми дойте в главата, но моята най-добра приятелка роди наскоро и така ме наплаши..” Никога не раждай нормално, това е най-голямата грешка, която може да направиш”, а тя не е лигла и си търпи на болка.

# 254
  • Пловдив
На мен преди всеки различно ми казваше-едни предпочитат нормално,други-секцио.Аз като минала през секцио,не е страшно,гадно е раздвижването.

Общи условия

Активация на акаунт