Августови бебета 2022

• 22 152
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Момичета, при мен пак има кафяво течение като в началото преди да видя двете чертички. Според вас нормално ли е? Уж нищо ми нямаше и сега пак кафяво течение. Тъкмо се бях успокоила, че предното такова спря и сега пак. ☹️ Да ходя ли на лекар сега....или утре? Не знам...

# 496
Яна, много се радвам за теб!🤗🤗🤗

Аз да се редактирам от по-рано, възможно е да съм по-напред в дните от седмицата. Намерих един сайт, който изчислява седмици с точност спрямо ПРМ и CRL в “мм”. Според който осреднено е 6,8 към днешна дата, разлика дава с 2 дни, което е напълно възможно.

https://www.merckmanuals.com/medical-calculators/GestationDate.htm

Mariela, приемаш ли някакъв прогестерон?

# 497
Момичета, при мен пак има кафяво течение като в началото преди да видя двете чертички. Според вас нормално ли е? Уж нищо ми нямаше и сега пак кафяво течение. Тъкмо се бях успокоила, че предното такова спря и сега пак. ☹ Да ходя ли на лекар сега....или утре? Не знам...

Според мен е желателно да идете на доктор за ваше успокоение!Нека ви пуснат прогестерон. При нисък прогестрон принципно има зацапвания или кървене. Гледайте предимно да лежите и не си вкарвайте лоши мисли колкото и да е трудно☺

# 498
  • Пловдив
Mariela Savova, кафявото е нисък прогестерон.Ако не пиеш/слагаш, по-добре кажи на доктора ти да ти изпише.
Аз слагам 3х2 Утрогестан още от пункцията ми.

# 499
Привет момичета, чета ви и си мълча. Миналата седмица имах силно прокървяване, докато шофирам до вкъщи бях в кръв до коленете. После няколко съсиреци по 4-5 сантиметра и напоявах превръзка всеки час. След 4 часа всичко спря, естествено помислих, че това е края. Наревах се, отидох на преглед колкото да потвърдят аборта, но не, имаше ембрион и сърдечни пулсации 5+5 седмица.
Сега в събота съм пак на преглед да видим какво ще кажат.
Нямат представа защо кървях или за съсиреците. Сега няма дори зацапване.
Иначе съм след ин витро, трансфер на бластоцист. Всеки път когато отида до тоалетната се плаша какво ще видя. Иначе имам гадене.
Има ли някоя от вас във Варна? Интересува ме къде могат да ми следят кръвопотока, т.к. съм с антифосфолипиден синдром. Аз съм в Англия и тук е трудно с кръвни изследвания и каквото и да е, иначе съм на Фрагмин и Аспирин, спрях ги за 2-3 дни. Ще трябва да се ориентирам за проследяване в България.
Малко съм увесила нос, но каквото такова. Късмет на всички чакащи да видят сърчице.

# 500
  • Асеновград
Mariela Savova Да и аз бях така, и ми увеличи дозата на но шпа-то.  Сега само ми намали циклогеста само по 1 вечер, вместо сутрин и вечер, явно и аз съм имала нисък прогестерон, и аз имах няколко дни кафяво течение, не е страшно ако е само кафяво и няма червена кръв, но ако имате лечение, ако не птидете ще ви изпише нещо.

Днес док ми каза да си запиша час за 4-ти януари, направо на женска консултация тогава ще я питам за някакви изследвания и т.н. че нищо не съм изследвала и тя нищо не каза само намали циклогеста и си продължавам с нош па 3х1 и дуфастон 3х1. Аз се чудя кога да излизам в болничен искам поне 3-тия месец да мине, да избутам и януари.. ще видим.

# 501
Мариела и аз от снощи опитвам да зацапвам , запазих спокойствие до тази вечер ,но накрая звъннах на док и ще отида утре да ме види.Според мен по - добре и ти отиди пак за всеки случай и спокойно!
Lusindaмного страшно е това , което ти се е случило и много се радвам , че не е било най - лошото.Дано повече нямаш такива притеснения !
Редактирам се :
Елънче ще има!
YanaGG Чудесна новина!А за колко време ти пуснаха да го чуеш?п.с и аз съм на 4ти на
редовен преглед .

Последна редакция: чт, 16 дек 2021, 22:20 от Орехче

# 502
  • София
Благодаря ви момичета!
Нищо друго не пия освен фолиева киселина и но шпа(и Авирон Рапид, за вируса, който съм хванала). Иначе си пуснах в понеделник прогестерон и ЧХГ заедно с витамините. После след 48часа пуснах пак ЧХГ, което се удвоява.

Това е от понеделник. Като гледах референтните стойности за прогестерон при бременност в 1ви триместър ми изглежда в норма. А и ги пратих на ендокринолога ми и тя ми изписа само един спрей за витамин Д, защото е  ниско. За останалите не каза, че нещо не е наред.
Иначе за прогестерона гледах тези референтни стойности:

# 503
Аз  съм от Варна и също ще следя кръвотока.
Забравих да питам моята докторка къде ще е това.
На 27-28 ще съм пак на преглед и ще я питам.
От клиниката ми искат да си направя първият биохимичен скрининг и не знам къде да го правя и него.
Та ако се появят още дами от Варна да помагат ☺

# 504
  • София
Добро утро, дами. Аз успях да се свържа с доктора, при който имам записан час за 23ти и той каза за кървенето да вземам дуфастон 3х1 и на леглото докато не спре кървенето.
Каза, че според него няма смисъл да ходя сега да ме гледа, защото толкова рано и да гледа няма какво да види и съответно няма и какво допълнително да ми каже.

# 505
Lucinda много страшно е било с това кървене,кураж и дано всичко е наред!

# 506
  • Пловдив
Lucinda12,много страшно е това,дано всичко е наред!
Mariela Savova 707772 ,дано и при теб всичко да е наред!Почивай си!
Аз пък нямам много апетит,гади ми се,изморена съм,не знам дали защото малкия се буди по 6373838 пъти,но и аз се въртя.Поне идват празници и моят ще почива и ще си почина и аз.

# 507
Започвам да се разболявам.
На кого е редно да се обадя за консултация на ЛЛ или на АГ-то в 7 г.с съм.
На 41 г съм и за настинка при личен лекар не съм ходила... не знам може ли да ме консултират по телефона?
 За сега само ми дере гърлото и при закашляне кашлицата е суха.
Не съм отпаднала,  температура нямам, но се знам, че ако не обърна внимание на гърлото ще ме почне хрема.

В такива моменти Ефизол ми помага само, но четох в листовката,  че няма данни как влияе при бременност.

# 508
Благодаря  момичета, мисля си за АГ центъра и може би д-р Танев.
При бременност може парацетамол мисля и разни билкови лукчета.
За БХС не знам, но май трябва да запазим месец по-рано, т.е. скоро.
Обмислям за  пренатален тест, сега има отстъпки за Vision ,но във Варна предлагат Панорама.
Joy може да поддържаме връзка ако искаш, и на мен ми е важен кръвопотока, нали съм с тромбофилия.
Късмет на всички със зацапване, дано всичко е наред.

# 509
Обади се веднага по телефона на АГ-то. По възможност само да те консултира по телефона. Едно от момичетата писа, че е с настинка и взима Авирон Рапид. Но за по сигурно нека лекар се произнесе. Може и с ЛЛ да се чуеш по телефона. Успех!
Започвам да се разболявам.
На кого е редно да се обадя за консултация на ЛЛ или на АГ-то в 7 г.с съм.
На 41 г съм и за настинка при личен лекар не съм ходила... не знам може ли да ме консултират по телефона?
 За сега само ми дере гърлото и при закашляне кашлицата е суха.
Не съм отпаднала,  температура нямам, но се знам, че ако не обърна внимание на гърлото ще ме почне хрема.

В такива моменти Ефизол ми помага само, но четох в листовката,  че няма данни как влияе при бременност.

Общи условия

Активация на акаунт