Августови бебета 2022

• 22 150
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
Добрютро момичета! Излезе ми резултата за прогестерона от миналия петък и е 18ng/ml което го водят в норма (на референтни пише, че за първия триместър трябва да е между 10 и 50).
Сега да ви разсмея малко. Тази сутрин седим в кухнята с мъжо и съм си разкопчала дънките, че не мога да го трая. Милинкия ме гали по коремчето и вика: какво има тук вътре? А аз, недоспала, крива и измъчена отговарям: акита има вътре! От два дни не съм ходила до тоалетна 😁...

# 511
Здравейте! Някоя от вас има ли диария,защото аз вече трета седмица ,но само сутрин. Дали е проблем?

# 512
Ето аз изпаднах вече в ужас. Сина ми е бил контактен с варицела, не знам дали е заразен,но знам че е доста опасно за бременните. Братовчедка ми я накараха да махне бебето заради шарка 😭

# 513
  • Пловдив
Faja,аз с първата бременност имах запек.Пиех Лактулоза.Не ми помагаше нищо друго.Но пак не ходех всеки ден.А сега  всеки ден си ходя и дано да е така,че много е гадно.
Iskambebe1,дано всичко е наред.

# 514
За запек яж сушени кайсии всеки ден! Резултатът е гарантиран!
Добрютро момичета! Излезе ми резултата за прогестерона от миналия петък и е 18ng/ml което го водят в норма (на референтни пише, че за първия триместър трябва да е между 10 и 50).
Сега да ви разсмея малко. Тази сутрин седим в кухнята с мъжо и съм си разкопчала дънките, че не мога да го трая. Милинкия ме гали по коремчето и вика: какво има тук вътре? А аз, недоспала, крива и измъчена отговарям: акита има вътре! От два дни не съм ходила до тоалетна 😁...

# 515
Аз вчера както обяснявах, че спя нормално, така снощи не спах до 3.. Изпих чаша кола вечерта, та може и да е заради това (попринцип не пия никакво газирано и само по 1 кафе сутрин, та предполагам, че кофеинът в колата ме е бъгнал). Днес се чувствам доста отпаднала и са ме налегнали едни черни мисли и свръх притеснение. Притеснението започна от вчера, имах повечко болки ниско долу, днес ги няма никакви. Опитвам се да се успокоявам, че симптомите идват и си отиват, обаче това ежедневно притеснение е много изморително. просто нямам търпение да минат тези три месеца и да се зарадвам истински.

# 516
Здравейте момичета, туко - що и аз се регистрирах. Прочетох ви дискусиите и всички сте много мили.
Правим опит с моя приятел от 3г. и нещо.
Към настоящ момент чудото се случи на 27.11.2021 - 28.11.21 бях в овулация и се възползвахме.
Последния цикъл ми беше на 14.11.21
Вече имам 4 дни закъснение.
Преди два дни си пуснах кръвен тест, понеже се усъмних и ми излезе близо 26. 55 mlU, т.е той е положителен.
Снощи и тази сутрин си правих тест, ами има си бледа втора черта, но защо не - става по - плътна? Вече съм на 4 дни закъснение.
Имам записан час при лекар чак на 22.12.21.
Според мен вече трябваше да са две ясни черти.... ☹️🙁

# 517
  • София
Започвам да се разболявам.
На кого е редно да се обадя за консултация на ЛЛ или на АГ-то в 7 г.с съм.
На 41 г съм и за настинка при личен лекар не съм ходила... не знам може ли да ме консултират по телефона?
 За сега само ми дере гърлото и при закашляне кашлицата е суха.
Не съм отпаднала,  температура нямам, но се знам, че ако не обърна внимание на гърлото ще ме почне хрема.

В такива моменти Ефизол ми помага само, но четох в листовката,  че няма данни как влияе при бременност.
Здравей. И аз съм болна, но слава богу започнах вече да се оправям. Ще ти разкажа аз какво направих. Първо отидох при личния и той ми изписа Авирон Рапид и витамини Chrono C Zinc Rapid. После се консултирах и с АГ, за да съм сигурна дали са ок. Казаха, че са напълно безвредни при бременност. Отделно пия течно вит С на ампули по 1 на ден 500мг. АГ каза, че е ок. Правя инхалации с лайка, смрадлика и сода(3 пъти/ден по 5 мин) Правя си промивки на носа с чай от лайка и много малко сол. И отделно си мажа носа от вътре с мед. Разтривам си вечер гръдите и гърлото с мас заради кашлицата) Пия и чай от джинджифил(взела съм си коренче и си кълцам част от него и като се запари и поизстине малко го пия) Общо взето е това. Но препоръчвам ако ще приемаш нещо все пак да се консултираш с лекар. Казвам аз какво правя. Мисля, че тези неща са безвредни за бременни.

# 518
Аз ходих вече два пъти 😉 така е много по-добре, но ще си взема сушени кайсии задължително. Аз знам от какво стана така, от два дни съм луда на тема въглехидрати! Само тесто ми се яде и сладко, та се поотпуснах малко и ей го на. От днес се взех в ръце и ще хапвам кисело мляко със семена и ядки и после крем супа картофи и моркови. Сама съм си виновна.
На момичетата с зацапване: аз с първата биохимична бях в болница и освен лежане и утрогест трябваше да пия магнезий сутрин и вечер- помага много за спазмите.
На разболяващите се: за гърло гаргара с вода с морска сол и компрес с домашен ябълков оцет (мирише ужасно, но помага). За хрема: сок от лук по капка във всяка ноздра (убийствена болка и рев пада, но моментално действа) или вода с 1-2 капки йод. За кашлица: чай от мащерка ( никак не съм сигурна дали е подходящ за бременни) и инхалации вряла вода с нарязано вътре зеле (не от киселото! То е за салатата😁)

# 519
  • София
Здравейте момичета, туко - що и аз се регистрирах. Прочетох ви дискусиите и всички сте много мили.
Към настоящ момент чудото се случи на 27.11.2021 - 28.11.21 бях в овулация и се възползвахме.
Преди два дни си пуснах кръвен тест, понеже се усъмних и ми излезе близо 26. 55 mlU, т.е той е положителен.
Снощи и тази сутрин си правих тест, ами има си бледа втора черта, но защо не - става по - плътна? Вече съм на 4 дни закъснение.
Здравей. Аз съм много близко до твоите дати. При мен последната редовна менструация беше на 15.11.
На база написаното от теб съдя, че си с по дълъг цикъл от моя. Щом имаш 4 дни закъснение, значи би трябвало да ти е около 30дни цикъла по принцип. Виждам, че си написала кога ти е била овулацията. Как я определи точно кога е? Сигурна ли си, че е била тогава? Възможно е като си с по-дълъг цикъл да си с по-късно овулация и затова да не се насища още втората чертичка. А може и от самите тестове да е. По ефективния начин е кръвния тест. Предвид стойността му може би наистина си с късна овулация. Не се притеснявай излишно. Ако не си спокойна може да пуснеш втори ЧХГ(48часа след първия) , за да видиш дали се удвоява правилно. Но толкова рано на лекар и да отидеш може би нищо няма да се види. Трябва да минат поне 10дни от закъснението.
Успех и не се шшкай, че не е наситен втората черта. Кръвния ти тест е положителен.

# 520
Според мен вече трябваше да са две ясни черти.... ☹🙁
Добре дошла и честито!
С тест ли си засякла ову? Ако не, има вероятност да не е била точно тогава, а по-късно и за това да ти е бледа чертата. Отделно чертата може никога да не стане наситена и това не е нужно, щом и ЧХГ ти е такова. Можеш да пуснеш след 48ч отново ЧХГ, за да видиш дали се удвоява добре. Трябва просто търпение, тук всички знаем как се чувстваш, минали сме и ние от там, а сега сме с други претеснения това е абсолютно нормално, притесненията няма да приключат…
Faja, аз съм същата😂 само бухти, пирожки, намазани филии между храненията, какво ли не тестено ям и ми се яде и само за това мисля.
За гърло аз знам гаргара с паста за зъби или сода за хляб, помага много.

# 521
Здравей. Аз съм много близко до твоите дати. При мен последната редовна менструация беше на 15.11.
На база написаното от теб съдя, че си с по дълъг цикъл от моя. Щом имаш 4 дни закъснение, значи би трябвало да ти е около 30дни цикъла по принцип. Виждам, че си написала кога ти е била овулацията. Как я определи точно кога е? Сигурна ли си, че е била тогава? Възможно е като си с по-дълъг цикъл да си с по-късно овулация и затова да не се насища още втората чертичка. А може и от самите тестове да е. По ефективния начин е кръвния тест. Предвид стойността му може би наистина си с късна овулация. Не се притеснявай излишно. Ако не си спокойна може да пуснеш втори ЧХГ(48часа след първия) , за да видиш дали се удвоява правилно. Но толкова рано на лекар и да отидеш може би нищо няма да се види. Трябва да минат поне 10дни от закъснението.
Успех и не се шшкай, че не е наситен втората черта. Кръвния ти тест е положителен.

Ами установих с тест ленти за овулация, и те не бяха еднакъв цвят двете ивици, честно казано и за пръв път правих такъв тест видях просто втората черта и така Grinning
Много ме успокои..точно на 10 ден от закъснението ми се пада прегледа. Дано все нещо да се види, официално да ни го потвърдят...

# 522
  • Пловдив
Деси, щом преди два дни си пускала, що не пуснеш и днес да се види как се покачва чхг?Дано всичко е наред! 🍀

# 523
Теста за овулация е положителен тогава, когато втората черта е също толкова плътна колкото контролата или дори по-тъмна. Всички други по-бледи втори черти са отрицателен тест.
На ехограф нищо няма да се види в момента, няма смисъл да ходиш и само да се притесняваш допълнително. При мен с 3600 чхг се видя само плоден сак и то супер мъничък. Само споко и търпение

# 524
Деси, щом преди два дни си пускала, що не пуснеш и днес да се види как се покачва чхг?Дано всичко е наред! 🍀
Защото мед. лаборантка беше толкова некадърна,че все още ме боли ръката от нея, незнайно защо винаги от една и съща вена искат да ми взимат кръв, за каквото и да е Grinning

Общи условия

Активация на акаунт