Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 44

• 25 145
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
Елора още се мотам.
Опитвам се да го увелича, ама не ми се яде. Но ще го увелича.
Утре риба с салата. Плод и това е. Упражнения правя в къщи, но май ще тръгна на зала като имам малко повече енергия.
Енергията идва в залата, писала съм много пъти по въпроса! Например:
Чувствам се парцал и искам само да се прибера и да заспя, обаче ще ми се карат във фитнеса, че не съм минала да кажа здрасти и тръгвам неохотно натам, влизам - веднага ме убеждават да направя 10 мин на пътеката - така и така съм дошла…
Познай в колко от случаите съм направила само 10 минути на пътеката? Точно николко! Тези 10 минути винаги са се превръщали в двучасови кръгови тренировки, защото след 5-тата минута преливам от енергия и пътеката се превръща в едночасова разходка с високо темпо (не тичане).
Така че фитнеса те зове сега Hug

# 166
Елора още се мотам.
Опитвам се да го увелича, ама не ми се яде. Но ще го увелича.
Утре риба с салата. Плод и това е. Упражнения правя в къщи, но май ще тръгна на зала като имам малко повече енергия.
Този месец ще изчакам за температурата, ако няма промяна януари при ЛЛ.
Само това ли ще ядеш?
После питай пак що нямаш енергия.
Как ще ходиш и на фитнес, не знам Grinning

# 167
Елора, колко още да ям Hug
Какво още да сложа освен това? Трябва да се науча да ям повече, и това Joy
Beki8 👍

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 22:43 от BIBI 1

# 168
  • Paris, France
Минерва, няма идеално ИТМ, камо ли за нас. ИТМ, ако е изчислено по мерки, нищо не значи. Не е все едно дали обиколката на талията ти се е качила, защото си свалила мазнини, но си качила мускул или е като преди 10 години, но си загубила мускул и си на същите мазнини или по-малко. Нагледно:

https://www.google.com/amp/s/weighteasyloss.com/incredible-skinn … uscle-gain/%3famp

Забележи, че момичето е качило над 20 кила и обиколката на талията и се е увеличила. Едва ли, обаче е влошила ИР, защото е качила мускул, който и гори глюкоза и докато спи и седи. За съжаление, при ИР и мазнини над 30% тялото не може да качва мускул, а само сланина 🐖.

Също, ако се качи мазнина докато спортуване, може и да подобрим ИР, защото клетките стават чувствителни и защото местим и разхождаме повече кила.
 Зависи и колко мастни клетки имаш в мускули и под кожа. Ползваме го ориентировъчно, но е факт, че ...... няма значение. Има значение дали имаме място в мастните клетки извън коремните органи и корема. Не случайно много хора се оказват ИР след 40г. Почваме да губим мастни клетки безвъзвратно с възрастта, а намаляващите нива на тестостерон, естроген и други пращат мазнината в шкембората.

Хич не съм кльощава. Мазно слаба съм, нямам никакви мускули, но под кожата имам доста сланина. Като млада имах задник, бедра, прасци, които с възрастта изчезнаха. Тогава ги мразех, а сега осъзнавам какво съм изгубила.

Моята мазнина излиза, по различните методи, между 18 и 28%. Ето:

https://www.calculator.net/body-fat-calculator.html?ctype=metric … amp;x=59&y=18

По метода US Navy method, на първия ред, излизам с 18.2% мазнини и атлетична😁, обаче на последния Body fat BMI method излизам с 28% мазнини, тоест на ръба на затлъстяване. Не съм се мерила отдавна на апарат. Около 25% ме изкара последно, ама тежах 50кг. Искам да стана 60 кила мускул, ама не ставаааааааа. Ханшът ми беше 110 като млада, а талията 55см. Това не мисля, че някога ще мога да го върна (предвид възрастта).

Професор Рон Тейлър говори за индивидуален толеранс, нямащ нищо общо с ИТМ, обиколки и тегло. Става дума за сланина в и около черен дроб и панкреаса, която всички с диабет 2 имат в началото. Махне ли се тази мазнина, диабетът регресира, но ИР си остава. Тя се бори с години с витамини, минерали (които при всеки са различни) и кардио след ядене на ВХ. Просто преди да махнем тези мазнини, ИР не може да бъде преборена по никакъв начин, ако ще да ходим по 40км дневно и да живеем във фитнес залата. Аз отслабнах с 15 кила, подобриха ИР, но след 6 месеца инсулинът на гладно беше 8, а на първи час 80, което си е отвратителен резултат, макар и далече от началните 14 и 190. Трябваха ми още 2 години и половина добавки, спорт и внимателно, макар и не кетогенно хранене за да достигна заветните 5 на гладно и под 25 на първи час. В тези 2 години и половина съм седяла на килата, до които съм отслабнала. След 1 година имах инсулин 7 на гладно и 75 на първи час, след 2 имах 6 на гладно и 40 на първи час и след 3години - 4.5   На гладно и 23 на първи час. Значи не е само теглото. Трябва спорт след отслабването.

В резюме : всеки ИР е добре да си види органите на фиброскан и да свали от корема по най-бързия начин. Болезнено слабите може да чистят през ден и задължително почват с добавки, след което привилегирова силови упражнения и качване на мускул. ИР се подобрява по-бавно, но крайният резултат е по-добре. Е, има и малко карфиол.

Към казаното от beki8 да добавя, че ходене навън, силови и HIIT у дома, танци в хола също са ефективни. Това за нямащите възможност да ходят в зала.

БИБИ1, с такова хранене не е чудно, че температурата ти е близка с тази в моргата 🥳. Трябват ти повече калории. Вместо сирене, вземи яйца! Размърдай се малко! Включи и сина ти, ако може, де! Двамата може да си танцувате. Рано ти е за зала. И аз мислех, че влизам в менопауза 😁😻.

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 23:24 от Nevena Virolan

# 169
Риба със салата добре, ама да е в този ред, не салата с риба. Салатата трябва да е гарнитура, не основно.

# 170
Аз разбирам че това ще ѝ е яденето за цял ден.
Безумно е.

# 171
Е да, за цял ден е малко. Това е за едно хранене, ако се храниш да кажем поне два пъти дневно при това за човек, който не се опитва да качи тегло.

Моето еднократно ядене днес се състоя от две пилешки бутчета (горно и долно) печени с масло, две пържени в масло яйца и малко крема сирене. Отделно имам около още 50гр краве масло от кафетата.

# 172
2 пъти - обяд и вечеря. И ще закуся нещо. Да, мога да сложа 1 яйце, сирене ама ще е много трудно изяждането.
Ще се напъвам, нямам избор 😊

# 173
  • Paris, France
Bibi1, след като ядеш по толкова малко калории, ще трябва обезателно да приемаш допълнителни витамини и минерали. Не може хем нищо да не ядеш, хем да не си помагаш с витамини, които 100% ти липсват. При липса на витамини тялото затваря крана и намалява метаболизма трайно. Това намаляване си остава и след края на диетата ако не се вземат мерки. Ако освен ниските калории почнеш и да спортуваш активно, то тялото ти ще стане по-силно, но ще се адаптира към високо натоварване с ниски калории и след това няма да има как да увеличиш храната. Всъщност има, но става бавно и е тежко и трудно. The biggest looser effect се казва, по името на предаване, в което участниците спортуват активно от сутрин до вечер на 1200 калории. След края на диетата някои се озовават с базов метаболизъм от 500 калории и като почнат да ядат по 1500, 1000 или даже 800 дебелеят. Затова съветваме глад и лежане или ядене и спорт. Съветите за кардио след ядене са за хора, които поддържат злокачествено висока КЗ и кардио правят до стабилно падане на КЗ под 5 и после не. После само силови. Запази кардиото и сериозните силови за след отслабване и нормализиране на КЗ!

Ще се напъвам, нямам избор 😊

Няма смисъл 🥳. Просто почваш някои дни да ядеш повечко и по-често, а други да постиш.

А Д3, Б12, фолат, селен как са ти?

# 174
Ама тя е с тегло на анорексичка. Постене не й трябва докато не качи кила.

# 175
  • Paris, France
Ама тя е с тегло на анорексичка. Постене не й трябва докато не качи кила.

А какво търси в темата?

# 176

А Д3, Б12, фолат, селен как са ти?
Не съм ги изследвала.
КЗ ми е ниска, инсулина и кортизола са завишени.
Оххх, ок изчезвам от темата. Дойдох защото е и за ИР.
Бъдете здрави.

# 177
Здравейте, аз съм с ИР която се откри (или разви, така и не разбрах) в следствие от ГД през бременността ми миналата год. Чудя се дали имате някакви изпитани рецепти за празниците? Сарми и чушки с по-малко ориз/пълнозърнест ориз ми е една от идеите, но си мислех за рецепти за питка и тн., които да не са твърде въглехидратни, и въпреки това, ядивни за цялото семейство?

# 178
  • Paris, France
ВIBI1, темата е за отслабване с ИР. При ниско тегло винаги, винаги има дефицити на витамини и липса на мускулна маса. В този смисъл да се подлагаш на режима без да си знаеш нивата на витамините е опасно и може силно да те влоши. Кльощавите имаме нисък лептин и затова не бива да се стреля на сляпо с диета.

Другото е, че кето диетите повишават кортизола, та когато е изначално висок могат да влошат ИР, вместо да я подобрят.

Стой си в темата, защото такава за ИР при ниско тегло май няма, но мисля, че трябва да си преразгледаш стратегиите за да не се озовеш по-зле, отколкото преди режима.

Да кажат и другите, но мисля, че малко ВХ и силови + кардио след ВХ ще имат по-добър ефект при тебе.

Телесната температура е приоритет. Като се качи ще ти се яде повече, ще гориш повече енергия и адреналите няма да са непрекъснато стресирани.

Eva_jenny, за празник си правя рецептата такава, каквато е за да е вкусно. Тъпча се със салата и гъби, така че да не преяждам, танцувам за да горя КЗ и гледам да не прекалявам с неподходящи храни. В началото на януари донасям и кантара от мазето, та внимавам. Меря талия, постя в деня преди 24 декември и на 26 или 27 пак. Постя и на 30 или 31ви до вечерта. Постя и на втори януари и това е. Нямам фалове от 5-6 години. В края на ноември е РД на дъщеря ми, в началото на януари на сина ми и си ям и торта като поп. Е, едно парченце или половин с глътка шампанско, не половин торта.

# 179
КЗ ми е ниска, инсулина и кортизола са завишени.
Оххх, ок изчезвам от темата. Дойдох защото е и за ИР.
Бъдете здрави.
А бе глупости, никъде няма да ходиш. Обществен форум е, всеки който иска може да пише. Не всички сме с наднормено тегло тук и искаме да отслабнем. Наличието на висок инсулин е достатъчно човек да иска да пише и да търси помощ. Целта на всички е да сме най-вече здрави.

Тренировки да, ВХ не е моето мнение.

Общи условия

Активация на акаунт