Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 44

• 25 080
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
Ами не са особено красиви тия стойности, ама не са и краят на света де, темата е пълна с хора започнали с такива или по-лоши. Живи и здрави са всички, или поне ако не са все още напълно здрави, са тръгнали натам.
Сега е време да се информираш едно хубаво, да решиш дали ще направиш плавна или рязка промяна в начина си на живот и да започваш според което от двете си избереш.
Освен че не си падаш по сладко и че обичаш картофи (и аз така, ама прежалих картофите), не споменаваш нищо за себе си. Какви са ти оплакванията, теглото, храненето до момента, други здравословни проблеми дали имаш?
И тоя лекар... честно ви казвам, ако отида да се консултирам със специалист и ме изпрати само с две приказки и без други обяснения, като нещо ще ида да си искам парите обратно. Че за чий отива човек ако накрая нищо не му казват? Особено в България както човек може почти всякакви изследвания да си направи и без да са назначени от лекар, ако толкова е ползата от лекаря не знам кой би си губил времето и парите да се среща с него...

# 106
E, има хора трябва да им вадиш думите с ченгел Grinning
То аз и затова имам същия подход към такива честичко.

# 107
Ами като не е приказлив, да не взема на хората парите за "консултация" бре, никой не го кара насила да ги приема, нали? Представям си ако си запиша час при фризьорката ми обаче на нея нещо меракът да подстригва никакъв го няма и реши да не го прави или там да резне веднъж и да ме изпрати. Не виждам особена разлика.

# 108
Ами общо взето съм висока 168 см, тежа 59 кг, нямам никакви здравословни оплаквания, спортувала съм 10 г, но към момента съм оставила спорта на заден план. Хапвам повече месо, ям много рядко хляб, обичам плодове и зеленчуци. А за лекарката нямам какво да кажа освен, че няма да я посещавам повече.
Благодаря за отговорите ви

# 109

Здравейте, искам да Ви попитам дали според изследването има ИР. Не обичам много сладко, но преди изследването вечерта хапнах шоколад. Нямам наднормено тегло, нямам излишни килограми. Като цяло обаче на нашата маса често се хапват картофи.
Ендокринолог каза да намаля въглехидратите, но нищо повече.
Благодаря предварително
Моите ги постнах преди няколко дни.
Глюкоза 0 мин. 6.2
Глюкоза 60 мин. 11
Глюкоза 120 мин. 4.9

Инсулин 0 м. - 12,5
Инсулин 60 мин. - 174
Инсулин 120 мин. - 30.

Доста са подобни. Но и холестеролите са ми зле, имам и наднормено тегло доста. Но при мен са 16-17 години никаква грижа за здравето. Още от години подозирам, че съм с ИР, но така си и течеше животът по други плоскости. Слава богу не е късно!

Браво, че си го открила. Преди 10 години и аз нямах наднормено тегло, но съм сигурна, че имах ИР. От 1-2 години страдах от неистов глад. После забременях с дъщеря ми и лека полека се завъртяха нещата и 10 години по-късно съм 25 кг. повече, а бях и с още отгоре, но от известно време ги свалях по друга схема, бавно и много слабо успешно. Била съм преди 10 години точно на толкова години, колкото си ти сега Wink
Много се радвам, че хора се изследват вече и се грижат за здравето си още на такава възраст.

Не пиша много редовно, понеже още чета, ще си купя и книгата за холестерола, че и там имам проблеми. Междувременно пратих ММ и той да се тества и се оказа и той с ИР. В което няма нищо странно, ние се храним предимно вкъщи с предимно една и съща храна. Той е с по-малко наднормено тегло от мен, но пък набиваше яко хляб, което обяснява подобните резултати. Моят НОМА е 3,5, неговият 3,2. За момента, слава богу, е навит да действа с мен. И спря хляба от солидарност, още преди да излязат неговите изследвания. Но пък мушва по някои картоф или плод .. Както и да е, това беше скоба.

Последна редакция: пт, 03 дек 2021, 21:18 от Минерва

# 110
Ами общо взето съм висока 168 см, тежа 59 кг, нямам никакви здравословни оплаквания, спортувала съм 10 г, но към момента съм оставила спорта на заден план. Хапвам повече месо, ям много рядко хляб, обичам плодове и зеленчуци. А за лекарката нямам какво да кажа освен, че няма да я посещавам повече.
Благодаря за отговорите ви
А по какъв повод е правено натоварване чак?

# 111
За Ин Витро, но сме с мъжки фактор. Странното е, че година по-рано пак с обременяване резултатите бяха в норма, та затова не мога да си го обясня.
А цифрите на името ми не са набора ми 😀

# 112
Минерва, резултатите ви въобще не са подобни.
Нейната ИР е някаква начална. Твоята е по-зле. Виж си кз.

# 113
А от какво точно се получава ИР? Защото аз незнам от къде ми дойде. Ходя предимно пеша, хранех се помалко. От стрес сигурно.
Днес съм по добре. Според ендото не съм се хранила добре + предменопауза+лека депресия и ИР и резултата е не ми е добре. Изписа ми някакви успокоителни. Препоръча ми да си взема Мака.
Според вас с упражнения в къщи с ластици и гири дали е добре или трябва фитнес в зала.

# 114
Ето и моите резултати

Аз бях с различните резултати😀 и неяснотата какво се случва.
Ендокринолога каза, че не е много много зле и препоръчва само диета, без хапове.

# 115
Скрит текст:
Ето и моите резултати

Аз бях с различните резултати😀 и неяснотата какво се случва.
Ендокринолога каза, че не е много много зле и препоръчва само диета, без хапове.
Ендокринологът ти бърка ужасно.
При теб инсулинът ти не си върши работата. Демек много трудно смъква кз. На всичкото отгоре инсулина ти се задържа в тялото доста дълго време. Редно е на третото боцкане да ти се е смъкнал. Така е дори при повечето болни от ИР. При теб не иска, което не е хубаво, ама никак.
Иначе да, трябва първо с режим да се опита. Хапове в краен случай.

А от какво точно се получава ИР? Защото аз незнам от къде ми дойде. Ходя предимно пеша, хранех се помалко. От стрес сигурно.

Нали беше чела първи пост няколко пъти. Не би трябвало да задаваш този въпрос.
Не обичам да ме лъжат.
Виж втора точка.
Как ще знаеш откъде ти е дошло. Уж си на режим, ама като те питахме, се оказа, че режимът ти е разболяващ, не лекуващ.
За пореден път.
Ако наистина прочетеш нещичко, може би ще разбереш къде си сбъркала през годините.
Не те познавам, не живея с теб, не знам какво слагаш в устата си. Ти ще трябва да разбереш грешките си.
И сто пъти сме обсъждали ниските калории и оскъдната храна как вреди. Не че качеството и вида нямат значение де.

# 116
Скрит текст:

Здравейте, искам да Ви попитам дали според изследването има ИР. Не обичам много сладко, но преди изследването вечерта хапнах шоколад. Нямам наднормено тегло, нямам излишни килограми. Като цяло обаче на нашата маса често се хапват картофи.
Благодаря предварително
Моите ги постнах преди няколко дни.
Глюкоза 0 мин. 6.2
Глюкоза 60 мин. 11
Глюкоза 120 мин. 4.9

Инсулин 0 м. - 12,5
Инсулин 60 мин. - 174
Инсулин 120 мин. - 30.

Доста са подобни. Но и холестеролите са ми зле, имам и наднормено тегло доста. Но при мен са 16-17 години никаква грижа за здравето. Още от години подозирам, че съм с ИР, но така си и течеше животът по други плоскости. Слава богу не е късно!

Браво, че си го открила. Преди 10 години и аз нямах наднормено тегло, но съм сигурна, че имах ИР. От 1-2 години страдах от неистов глад. После забременях с дъщеря ми и лека полека се завъртяха нещата и 10 години по-късно съм 25 кг. повече, а бях и с още отгоре, но от известно време ги свалях по друга схема, бавно и много слабо успешно. Била съм преди 10 години точно на толкова години, колкото си ти сега Wink
Много се радвам, че хора се изследват вече и се грижат за здравето си още на такава възраст.

Не пиша много редовно, понеже още чета, ще си купя и книгата за холестерола, че и там имам проблеми.
Междувременно пратих ММ и той да се тества и се оказа и той с ИР. В което няма нищо странно, ние се храним предимно вкъщи с предимно една и съща храна.
Скрит текст:
Той е с по-малко наднормено тегло от мен, но пък набиваше яко хляб, което обяснява подобните резултати. Моят НОМА е 3,5, неговият 3,2. За момента, слава богу, е навит да действа с мен. И спря хляба от солидарност, още преди да излязат неговите изследвания. Но пък мушва по някои картоф или плод .. Както и да е, това беше скоба.
Ей това е причина не по-рядко от толкова чуваното оправдание - Ми то си ми е ген! Баба ми и тя имаше захар/холестерол/друго там каквото се сетите.
Всички дето пишем тук сме свидетели до какво води промяна на режима на хранене и движение. Не е изненада че работи и в двете посоки. Но за много хора е по-лесно да се оправдават с наследственост и да не правят нищо щото то нали е неизбежно... Ако признаят пред себе си че зависи само от тях, ще трябва и да се задействат все пак. А не всеки е склонен.
Наскоро си говорихме по този повод с една фармацевтка, разправяше как като млада работела в някаква явно болнична аптека или не знам каква точно, но са отпускали много инсулини в сравнение с останалите. И още там неща за диабетици. И с нейните колеги се чудели как толкова често идва двойка за такива лекарства и са на същия хал и двамата, това аджеба по полов път ли се предава?!?
Това се разиграва преди доста години, абе направо преди ерата на Интернет. То и диабет тип 2 не е бил толкова разпространен, но пак е правело впечатление. Сега поне има информация бол, да не говорим тази тема и подобните на колко хора помогна да си стъпят на краката.

# 117

Според вас с упражнения в къщи с ластици и гири дали е добре или трябва фитнес в зала.
Ходенето на фитнес изобщо не е задължително. ИР се получава от неправилен начин на живот и прекалено много хроничен стрес от всякакъв характер. Прекалената консумация на въглехидрати е също стрес.

# 118
Благодаря Миоки.

# 119
  • Paris, France

Благодаря предварително

На първи час инсулинът ти е над 6 пъти нормата, на гладно е двоен. При това положение няма как да нямаш излишни мазнини в корема. Наднорменото и поднормено тегло нямат абсолютно никаква връзка с ИР. Пречат излишните мазнини в корема и недостигът на мускулна маса е причина да няма кой да гори глюкозата. А аз бях ИР и с тегло 48кг за 168 ръст и това съм го обяснила в пост  който е малко преди твоя. Върни се и го прочети, моля те, защото предвид, че ще правиш ин витро е важно да изчетеш какви витамини да изследваш. Д3, Б12, фолат, фолатни мутации и селен на първи време, защото имат огромна роля за забременяване, правилна органогенеза на плода, износване и раждане на здраво бебе на термин.

Заради високият инсулин на гладно трябва да махнеш мазнини, няма как иначе да падне. Той показва колко складирана сланина имаш. За инсулин на първи час ще ти трябва много магнезий, витамин К1, но от листа, не от хапове, много бързо ходене след ядене, силови упражнения.

А кога прави ин витро и стимулираха ли ти яйчниците? Защото самата процедура също вдига инсулин заради стероидите.

ИР се предизвиква от липса на омега 3, магнезий, още 1000 вещества и ядене на много енергия от ВХ и мазнина, която не се изразходва веднага. При горепосочените липси никакъв спорт и движение, сами по себе си не помагат.

natka, моята съквартирантка, лекар ми казваше същото за диабет 2, но с цветисти обяснения, за бактерии в червата, немиене на задни части, орален секс итн. Другото беше, че като дойдели бременна диабетичка и мъжа и не знаела в чий корем е бебето. И третото, че сигурно спели седнали, щото винаги им били плоски задниците и ставали само за да напазаруват в хранителен магазин. Има нещо вярно, де 🥳.

Новите, почвайте да четете първия пост! Има важни моменти с качеството на храната и мазнините за да сте успешни.

Общи условия

Активация на акаунт