Имате ли нужда от closure при приключване на отношения?

• 5 190
  • 78
  •   1
Отговори
# 30
Аз съм открита и директна,та едва ли има някой неразбрал,като се стигне до приключване.Въпреки това и аз съм водила монолози.Отдавна  е било,не си спомням конкретно,но знам,че е имало такива случаи.

# 31
Ми то ако сте се разделили с някой защото не те разбира, не виждам смисъл нито да продължаваш с обясненията, нито въобще да им заделяш от времето си да се занимаваш с тях. Тръшването на вратата е достатъчно, както и фактът, че ги лишаваш от височайшето си присъствие 😁 Ако те кефи да имаш последната дума, това вече е друго, но не очаквай само ти да говориш ако се видите отново с човек, с който сте били на нож. Като нищо може да си създадеш нова ситуация, за която ще ти трябва нов closure (каквото и да разбираш под тази дума) и пак и пак, ама за какво.

# 32
Closure - от английски може да се преведе като намирам покой,но има смисъла на приключване на нещо.

Тази сутрин си го мисля това,защото има няколко приключени връзки - роднински и приятелски,Тъй като нямах възможност да бъда чута и да обясня защо съм наранена,се усещам че понякога водя монолог в главата си какво бих казала..Недоизясняването ми тежи понякога.
Какво мислите? Случва ли ви се да имате възможност да кажете на някой,който ви е наранил,какво чувствате?
Ако толкова пък те тормози това, при случай обясни на някои от тях с какво са те засегнали. Не знам дали ще ти помогне обаче, защото този човек, който преди не те е разбрал и те е засегнал, сега може да каже нови неща, които да те засегнат още повече.
Но пък не е изключено, като разбереш неговата гледна точка, да си промениш мнението за случката. Стига и ти да си отворена да го изслушаш.
Случвало ми се е да кажа, ефектът е бил различен, зависи и от мен, и от този човек. И си давам сметка, че не винаги само аз съм правата. Истината има две, че и повече страни.

# 33
Closure - от английски може да се преведе като намирам покой,но има смисъла на приключване на нещо.

Тази сутрин си го мисля това,защото има няколко приключени връзки - роднински и приятелски,Тъй като нямах възможност да бъда чута и да обясня защо съм наранена,се усещам че понякога водя монолог в главата си какво бих казала..Недоизясняването ми тежи понякога.
Какво мислите? Случва ли ви се да имате възможност да кажете на някой,който ви е наранил,какво чувствате?
   Според моите усещания обяснения дължа само на партньор/съпруг. Даже по-скоро предупреждение, че нещата отиват към финал.
   С приятелки не съм се обяснявала, просто пускам в безсрочна ваканция или те мен, или с времето губим връзка.
Сега за първи път имаше опит да се обясняваме с приятелка от 30 години, която вече смятам за добра позната.
Гадно ми беше, да. Обаче истината е грозна и не бих ѝ я казала. Тя си е човек на интересите. Такива са ѝ приятелствата. Но това е моята гледна точка. Нейната сигурно е друга.
Та така. Изяснявам, но до някакви граници, грозните неща ги пропускам.

И при мене се получи точно същото. Някои неща наистина й спестих и не казах абсолютно всичко. Сега съм с нея добри познати и както написах се чуваме 2-3 пъти в годината. Болеше ме много и много дълго не можа да ми мине. Като че ли чувствах някаква празнина вътре в мене! Не знам как да го опиша. Знаете какво имам предвид.

А относно монолозите - почти винаги водя в главата си или на глас монолози какво бих искала да кажа, но така не ми стига смелостта да кажа всичко, което съм изказала в монолозите. Дори забравям какво да кажа точно. Все нещо обърквам.

# 34
  • София
При мен се е случвало отсрещния да си прави някакви тотални филми в главата, за които представа не съм и имала! И чак при въпросния closure да разбера за съществуването на такива мисли.

# 35
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
При мен се е случвало отсрещния да си прави някакви тотални филми в главата, за които представа не съм и имала! И чак при въпросния closure да разбера за съществуването на такива мисли.

Да ти кажа още по-гадно е някой да ти се изтапани, за теб изневиделица и без причина, и да ти предложи брак 🤣
На мен ми се е случвало и премигвах здраво на парцали...

# 36
Случва ли ви се да имате възможност да кажете на някой,който ви е наранил,какво чувствате?
Не. По-скоро питам само мен си защо се чувствам наранена. Цял живот ще съм благодарна на това, че родителите ми са възпитали у мен самоуважение и нямам никакъв проблем да приключа неприятни връзки от раз без заключение, обобщение итн. Иначе после работя над себе си, другите не ги възпитавам.

Това би бил и моят съвет към теб; да попиташ себе си защо ти е важно да те разберат, да им обясниш, да имаш официален край...

# 37
  • София
Аз сега съм в размисли, няма официален край, а висящ и се чудя - струва ли си…

# 38
Винаги си казвам и съм адски директна, колкото и да не се харесва. Хората не могат да гадаят, какво е в главата ти. Няма смисъл да се самоизмъчваш! Да се самоизмъчват те, че не са ти отговорили на очакванията!

# 39
Нямам нужда от изяснителни разговори, обвинения, защити и обяснения при приключване на отношения. Бях на 19, когато си събрах багажа в два сака от къщи и се изнесох без да приключа официално отношения с майка ми. До ден днешен не съм й проговорила.
Никога не съм имала нужда да се изяснявам един последен път, защото смятам, че хората много добре знаят какво е довело до края.

Когато ми се е случвало на мен пък някой да спре да се обажда, никога не бих търсила човека да питам защо. Егото ми няма да ми го позволи. Преработвам си емоцията и продължавам. С такива хора повече не контактувам, въпреки че обикновено изпълзяват пак като плужеци от отходен канал.

# 40
Това е много тъжно..

# 41
Има много голяма разлика от това да приключиш отношения с гадже / съпруга / родители !
Едните минават и заминават през живота ти, другите са сериозна част от него, а третите са причината да те има на този свят.
Когато започваш/приключваш нещо трябва да си наясно какво правиш и последствията от това. Уви, в много случаи това липсва. Но всеки си носи последствията. Тъжно, но факт

# 42
Това към мене ли? Не го намирам за тъжно, то бяха години предистория довели до един предизвестен край.
Исках да кажа, че хората си знаят защо се е случил краят, няма нужда да им се обяснява пак и пак.

А има и манипулатори, които обичат да играят игри и да оставят хората в недоумение. Случвало ми се е и аз така реагирам, че недоумяващите накрая са те.

# 43
Имах предвид водещо да е Егото при взимането на решение. Така винаги е едностранна гледната точка, а тя никога не е..)

Последна редакция: нд, 02 яну 2022, 10:41 от Angel_wing

# 44
Ако някой изневиделица спре да ме търси, въпреки че сме се виждали всеки ден, без да каже и дума, никога няма да тръгна да се унижавам да ги търся аз да се изяснявам.
Действията им ми говорят достатъчно. В този смисъл аз не изпитвам нужда да приключим официално било то със скандал или обяснения. Даже предпочитам да си ги спестя. Да търся обяснения за мен би било страшно унизително и уронващо достойнството ми. Егото ми е голямо, вярно, но за мен това е хубаво. За другите около мен вероятно не толкова.

Общи условия

Активация на акаунт